KERN Nederlands gymnasium/vwo+ onderbouw

Leerboek en aanvullende digitale licentie
voor slechts € 21,70* per leerling per jaar!

*bij gebruik in een boekenfonds met een afschrijvingstermijn van 4 jaar en jaarlijkse aanschaf licentie

Academische leerroute

KERN Nederlands is een speciale lesmethode Nederlands voor gymnasium/vwo+ waarbij de stof voor de gehele onderbouw wordt aangeboden in één band. De methode geeft meer inhoud aan het vak en biedt daarmee een serieuze uitdaging aan de leerling: vorm, inhoud en onderwijskundig concept hebben een beschouwend en academisch karakter. Zo geeft de methode inhoudelijke verdieping op communicatie en taalverschijnselen en bij de cursus Grammatica wordt een duidelijke link gelegd met de Klassieken en MVT. Laagdrempelig formatief handelen is goed mogelijk met RTTI in de volledige methode en toetsen. Per blok is er een drieslag in de opdrachten: oefenen, onderzoeken en ontwerpen. Deze drieslag biedt veel mogelijkheden om te differentiëren.

Kenmerken KERN Nederlands gymnasium/vwo+

Focus op de kern van het vak

In KERN Nederlands worden leerdoelen expliciet weergegeven, de theorie is kernachtig geformuleerd en alle vragen en opdrachten zijn relevant en gericht op het doel.

Taalbeschouwende introductie

Elke module start met de Taalacademie, waarin diverse taalverschijnselen worden geïntroduceerd. De opdrachten hierbij zijn gericht op het beschouwen en analyseren van de aardigheden en eigenaardigheden van onze taal.

Indeling in cursussen

De stof wordt aangeboden in cursussen: Leesvaardigheid, Grammatica, Fictie, Schrijfvaardigheid, Taalverzorging en Spreekvaardigheid.

Lesmethode Nederlands gymnasium | Bekijk nu KERN Nederlands

Link met klassieke talen en MVT

Bij de cursus Grammatica wordt een duidelijke link gelegd met de Klassieken en MVT. Er is expliciete aandacht voor begrippen, nomenclatuur en functieverschillen & -overeenkomsten in de grammatica.

Academische leerroute

KERN Nederlands is een academische leerroute. De lesmethode geeft meer inhoud aan het vak en biedt daarmee serieuze uitdaging aan de leerling. Vorm, inhoud en onderwijskundig concept hebben een meer beschouwend en academisch karakter.

Eén leerboek voor gehele onderbouw

De methode biedt de gehele inhoud van het vak voor de onderbouw in één band. En zorgt daarmee voor een hoog niveau zonder dat het programma overladen is.

Wat zeggen gebruikers over KERN Nederlands voor gymnasium/vwo+?

Bekijk KERN Nederlands

Brochure KERN Nederlands

Cursus Grammatica 1-3

KERN Nederlands

Uitlegvideo

Doorlopende leerlijn KERN Nederlands

Leerlingen die werken met KERN Nederlands havo/vwo kunnen daarna gemakkelijk verder aan de slag met de nieuwe bovenbouwmethode: KERN Nederlands taal & cultuur tweede fase. KERN Nederlands taal & cultuur behandelt een breed palet aan onderwerpen uit de neerlandistiek en geeft daarmee nadrukkelijk meer inhoud aan het schoolvak Nederlands.

KERN Nederlands digitaal

Adaptief oefenprogramma

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden adaptieve oefendrills op het gebied van grammatica, woordenschat en spelling aangeboden. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Leerlingen kunnen de oefendrills ook goed oefenen op hun smartphone. Drillster is hier zeer geschikt voor.

Uitlegvideo's

Bij alle lessen is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal.

Voorlezers

Alle bronteksten van KERN Nederlands gymnasium/vwo+ zijn ingesproken in de voorleesapplicatie. Zwakke lezers en dyslectische leerlingen kunnen de teksten dus laten voorlezen. De voorleesapplicatie heeft een instelbare lettergrootte, interlinie en achtergrondkleur. U kunt hier een voorlezer beluisteren.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal en het digitale docentenmateriaal met woordenlijsten, antwoordbladen, oefenbladen en PowerPointspresentaties. U krijgt een inkijk in het materiaal. En u kunt enkele pagina's bekijken in het digitale bladerboek.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten, die met onze lesmethode werken, is er een gratis docentlicentie met toegang tot het digitale leerlingmateriaal en het digitale docentenmateriaal met woordenlijsten, antwoordbladen, oefenbladen (leesvaardigheid, grammatica, taalverzorging, schrijfvaardigheid) en PowerPointspresentaties.

Ontvang de KERN Nederlands nieuwsflits en blijf op de hoogte!

  Goed van start met KERN Nederlands

  Gaat u starten met KERN Nederlands gymnasium/vwo+? Dan helpen we u goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt u het digitale materiaal en docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? Wij ondersteunen u en uw collega's met een handleiding en instructievideo’s. Neem contact met ons op!

  Assortiment KERN Nederlands gymnasium/vwo+

  U kunt werken met het complete leerboek voor leerjaar 1–3 en een digitale licentie met uitlegvideo’s en adaptieve oefendrills op het gebied van grammatica, woordenschat en spelling. U kunt ook volledig digitaal werken met de boekvervangende licentie met het digitale bladerboek. De cursus grammatica is ook als los deel beschikbaar.

  KERN Nederlands voor gymnasium/vwo+

  ISBN 9789492000422

  ISBN 9789493113282

  Vervalt 31-07-2022

  ISBN 9789493113299

  Vervalt 31-07-2022

  ISBN 9789464420500

  01-08-2022

  ISBN 9789464420517

  01-08-2022

  Losse cursus grammatica

  ISBN 9789492000460

  ISBN 9789493113305

  ISBN 9789493113312

  Demolicentie

  Gratis voor docenten

  Bestel een beoordelingsexemplaar

  Lesmethode Nederlands gymnasium | Bekijk nu KERN Nederlands

  Bestel nu een beoordelingsexemplaar van het boek en de licenties van KERN Nederlands voor gymnasium/vwo+.

  Kom in contact met uw adviseur

  Wilt u meer weten over KERN Nederlands voor gymnasium/vwo+ of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

  Jolette Middeljans

  Jolette Middeljans

  Educatief adviseur
  Alice Fahner

  Alice Fahner

  Educatief adviseur
  Kristy Kuik

  Kristy Kuik

  Educatief adviseur