KERN Nederlands gymnasium/vwo+, de RTTI-gecertificeerde methode Nederlands speciaal gemaakt voor leerlingen gymnasium en vwo+, is een academische leerroute. KERN Nederlands geeft meer inhoud aan het vak en biedt daarmee serieuze uitdaging aan de leerling. Vorm, inhoud en onderwijskundig concept hebben een meer beschouwend en academisch karakter. De stof wordt aangeboden in zes cursussen: Leesvaardigheid, Grammatica, Fictie, Schrijfvaardigheid, Taalverzorging en Spreekvaardigheid. Hierdoor is er meer ruimte voor verdieping. KERN Nederlands neemt de gymnasiumleerling serieus. U kunt aan de slag met boeken, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie.

KERN NEDERLANDS GYMNASIUM/VWO+ | KENMERKEN

 • exclusief voor gymnasium/vwo+
 • taalbeschouwende aanpak
 • focus op de kern van het vak
 • een volledig RTTI-gecertificeerde methode
 • één boek of licentie voor de hele onderbouw
 • getest op 16 categorale gymnasia en scholengemeenschappen
 • bewezen adaptieve leertechnologie
 • gevarieerde en uitdagende opdrachten
 • topkwaliteit voor een acceptabele prijs
 • grammatica ook als los deel verkrijgbaar
 • elke module begint met de Taalacademie
 • link met de Klassieken en de Moderne Vreemde Talen

Probeer een gratis les KERN Nederlands gymnasium/vwo+

KERN NEDERLANDS GYMNASIUM/VWO+ | STRUCTUUR

KERN Nederlands is een ‘slanke’ kernmethode. Alle theorie voor de gehele onderbouw is compleet, compact en makkelijk terug te vinden. Leerdoelen zijn expliciet weergegeven en worden op verschillende manieren aangevlogen. Alle vragen en opdrachten zijn relevant en gericht op het doel. De methode biedt de gehele inhoud van het vak voor de onderbouw in één band. En zorgt daarmee voor een hoog niveau zonder dat het programma overladen is. KERN Nederlands geeft docenten keuze, optimale flexibiliteit in het gebruik en biedt leerlingen de mogelijkheid om terug en vooruit te kijken. In de methode staat taal centraal. Elke module begint met de Taalacademie, waarin diverse taalverschijnselen worden geïntroduceerd. De opdrachten bij deze Taalacademie zijn gericht op het beschouwen en analyseren van de aardigheden en eigenaardigheden van onze taal.

KERN Nederlands gymnasium/vwo+

KERN Nederlands geeft meer inhoud aan het vak en biedt daarmee serieuze uitdaging aan de leerling. Vorm, inhoud en onderwijskundig concept hebben een meer beschouwend en academisch karakter dan andere methoden Nederlands.

KERN Nederlands is een volledig RTTI-gecertificeerde methode. De vragen in het boek en in de toetsen zijn voorzien van een RTTI-codering. Dat zorgt voor een nauwgezette kwaliteitsborging van de vragen en opdrachten. De verhouding tussen de soorten vragen is gericht op de gymnasium- en vwo+-leerling.

Voordat KERN op de markt is gebracht, is de methode grondig getest met meer dan 1.300 leerlingen op 16 categorale gymnasia en scholengemeenschappen. Op basis van deze praktijkervaring is KERN verder geperfectioneerd en uitgegroeid tot een kwalitatief hoogwaardige en complete methode Nederlands.

In de cursus grammatica legt KERN Nederlands een direct verband tussen wat er bij het vak Nederlands geleerd moet worden en bij Latijn, Grieks, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Engels. Er is altijd expliciete aandacht voor grammaticale begrippen, nomenclatuur en functieverschillen en -overeenkomsten in de grammatica van het Nederlands, de Klassieken en de Moderne Vreemde Talen.

De cursus Grammatica uit KERN Nederlands gymnasium/vwo+ is ook als los deel beschikbaar. De bijbehorende aanvullende digitale component en boekvervangende licenties zijn ook beschikbaar.

Wat zeggen gebruikers over KERN Nederlands gymnasium/vwo+?

KERN NEDERLANDS GYMNASIUM/VWO+ | DIFFERENTIËREN

De methode voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod. De digitale component is eenvoudig en intuïtief bedienbaar en maakt dat de leerlingen nog effectiever in hun eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag kunnen. Er zijn licenties voor gebruik naast het boek en voor gebruik in plaats van het boek.

KERN Nederlands gymnasium/vwo+ Boom voortgezet onderwijs Groningen

KERN Nederlands gymnasium/vwo+ stelt u in staat om op eenvoudige wijze te kunnen differentiëren met behulp van adaptieve leertechnologie die werkt: de uitlegvideo's en de adaptieve woordenschat- en spellingsdrills.

Bij alle lessen in KERN Nederlands gymnasium/vwo+ is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden drills aangeboden voor de training van woordenschat en spelling. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen. Voor scholen bestaat de mogelijkheid om via een aanvullend account de prestaties van de leerlingen in een dashboard te volgen.

KERN NEDERLANDS GYMNASIUM/VWO+ | AANBOD

Het complete aanbod van de lesmethode KERN gymnasium/vwo+ omvat een leerboek en digitaal les- en docentenmateriaal. Het grammaticadeel uit de lesmethode is ook los verkrijgbaar. De methode voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod. De digitale component is eenvoudig en intuïtief bedienbaar en maakt dat leerlingen nog effectiever in hun eigen tempo aan de slag kunnen. Er zijn licenties voor gebruik naast het boek en voor gebruik in plaats van het boek. KERN stelt u in staat om op eenvoudige wijze te kunnen differentiëren met behulp van adaptieve leertechnologie die werkt.

ISBN 9789492000422 KERN Nederlands leerboek 1-3 gymnasium/vwo+ direct leverbaar € 45,00 meer info
ISBN 9789492000460 KERN Nederlands Grammatica 1-3 gymnasium/vwo+ direct leverbaar € 17,95 meer info

Voor scholen die met het boek werken en daarnaast gebruik willen maken van het digitale materiaal, is er de aanvullende licentie. Deze licentie is geschikt voor alle devices, inclusief de smartphone, en biedt de voorlezer met ingesproken teksten, de uitlegvideo's en de adaptieve woordenschat- en spellingsdrills. Let op: deze licentie geeft geen toegang tot het digitale boek.

KERN Nederlands ISBN 9789492000439 KERN Nederlands licentie aanvullend gymnasium/vwo+ direct leverbaar € 7,95 meer info

 

KERN Nederlands losse cursus grammatica ISBN 9789492000477 KERN Nederlands Grammatica licentie aanvullend gymnasium/vwo+ direct leverbaar € 6,95 meer info

Voor scholen die volledig digitaal willen werken, is er de boekvervangende licentie. Deze licentie is geschikt voor praktisch alle devices en geeft toegang tot de digitale versie van het leerboek en natuurlijk alle aanvullende ict: de voorlezer met ingesproken teksten, de uitlegvideo's en de adaptieve woordenschat- en spellingsdrills. We maken voor het gebruik van het digitale materiaal onderscheid in licenties tussen de iPad via App4Learning en andere devices.

KERN Nederlands ISBN 9789492000453 KERN Nederlands licentie boekvervangend iPad gymnasium/vwo+ direct leverbaar € 24,95 meer info
ISBN 9789492000446 KERN Nederlands licentie boekvervangend gymnasium/vwo+ direct leverbaar € 24,95 meer info

 

KERN Nederlands losse cursus grammatica ISBN 9789492000491 KERN Nederlands Grammatica licentie boekvervangend iPad gymnasium/vwo+ direct leverbaar € 10,95 meer info
ISBN 9789492000484 KERN Nederlands Grammatica licentie boekvervangend gymnasium/vwo+ direct leverbaar € 10,95 meer info

Voor docenten is er materiaal gratis beschikbaar waarmee u uw lessen vorm kunt geven en bestaat uit presentaties per les, differentiatiebladen, antwoorden, toetsen en taalwerkplaatsopdrachten.

Ontvang de KERN Nederlands nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons KERN team

Wilt u meer weten over KERN Nederlands gymnasium/vwo+ of een presentatie aanvragen? Ons KERN Nederlands team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Gemma Jissink

Gemma Jissink

Uitgever KERN Nederlands
Inge Lever

Inge Lever

Projectleider KERN Nederlands
Angela van Raak

Angela van Raak

Educatief adviseur
Kathrin Varbelow

Kathrin Varbelow

Educatief adviseur
Lize Hiemstra

Lize Hiemstra

Junior projectleider KERN Nederlands
2004322695226922371422696