KERN Nederlands is de nieuwe RTTI-gecertificeerde methode Nederlands voor havo/vwo. De leerlingen worden opgeleid tot bewust bekwame taalgebruikers die op hun eigen taalgebruik kunnen reflecteren. De havo/vwo boeken zijn gericht op het functionele gebruik van taal op een hoog niveau, afgewisseld met inhoudelijke verdieping op communicatieverschijnselen. Er wordt meer aandacht besteed aan de afzonderlijke onderdelen van het vak en de indeling in jaardelen voorziet in een duidelijke opbouw van het kennisniveau. U kunt aan de slag met boeken, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie van beide.

KERN HAVO/VWO - KENMERKEN

  • focus op de kern van het vak
  • inhoudelijke verdieping op communicatie en taalverschijnselen
  • taalbeschouwende aanpak
  • aandacht voor woordenschat en etymologie
  • gevarieerde en uitdagende opdrachten
  • een volledig RTTI-gecertificeerde methode
  • de leerstof wordt in grotere eenheden aangeboden
  • bewezen adaptieve leertechnologie
  • werken met boeken, volledig digitaal of combi
  • topkwaliteit voor een acceptabele prijs

Probeer een gratis les KERN Nederlands voor havo/vwo

De schoonheid van het vak

Nederlands is een prachtig en belangrijk vak. KERN Nederlands zet in op de ontwikkeling van bewuste geletterdheid en voedt leerlingen op tot kritische denkers. In uitleg en opdrachten ligt veel nadruk op het verwerven van inzicht in taalverschijnselen, communicatie, cultuur, media en literatuur.

KERN Nederlands havo/vwo Boom voortgezet onderwijs

Leerdoelen zijn expliciet weergegeven en worden op verschillende manieren aangevlogen. Alle vragen en opdrachten zijn relevant en gericht op het doel.

U kunt op eenvoudige wijze differentiëren met behulp van adaptieve leertechnologie die werkt. De methode voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod.

KERN Nederlands geeft meer inhoud aan het vak en biedt daarmee serieuze uitdaging aan de leerling. Vorm, inhoud en onderwijskundig concept hebben een meer beschouwend karakter dan andere methoden Nederlands.

KERN is een volledig RTTI-gecertificeerde methode. De vragen in het boek en in de toetsen zijn voorzien van een RTTI-codering. Dat zorgt voor een nauwgezette kwaliteitsborging van de vragen en opdrachten. De verhouding tussen de soorten vragen is gericht op de havo- en vwo-leerling.

Voordat KERN Nederlands havo/vwo op de markt werd gebracht, is de methode uitgebreid getest bij verschillende scholengemeenschappen. Op basis van deze praktijkervaring werd KERN Nederlands verder geperfectioneerd.

Doe mee aan de pilot KERN Nederlands bovenbouw in 2019/2020

KERN HAVO/VWO - DIFFERENTIËREN

De methode voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod. De ICT is eenvoudig en intuïtief bedienbaar en maakt dat de leerlingen nog effectiever in hun eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag kunnen. Er zijn ICT-licenties voor gebruik naast het boek of in plaats van het boek.

KERN Nederlands gymnasium/vwo+ Boom voortgezet onderwijs Groningen

KERN stelt u in staat om op eenvoudige wijze te kunnen differentiëren met behulp van adaptieve leertechnologie die werkt: de uitlegvideo’s en de adaptieve woordenschat- en spellingsdrills.

Bij alle lessen in KERN havo/vwo is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden drills aangeboden voor de training van woordenschat en spelling. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen. Voor scholen bestaat de mogelijkheid om via een aanvullend account de prestaties van de leerlingen in een dashboard te volgen.

KERN NEDERLANDS HAVO/VWO - AANBOD

Het complete aanbod van de lesmethode KERN Nederlands havo/vwo omvat een leerboek en digitaal les- en docentenmateriaal. De methode voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod. De digitale component is eenvoudig en intuïtief bedienbaar en maakt dat leerlingen nog effectiever in hun eigen tempo aan de slag kunnen. Er zijn licenties voor gebruik naast het boek en voor gebruik in plaats van het boek. KERN Nederlands stelt u in staat om op eenvoudige wijze te kunnen differentiëren met behulp van adaptieve leertechnologie die werkt.

ISBN 9789492862068 KERN Nederlands leerboek 1 havo/vwo direct leverbaar € 42,50 meer info
ISBN 9789492862075 KERN Nederlands leerboek 2 havo/vwo direct leverbaar € 42,50 meer info
ISBN 9789492862082 KERN Nederlands leerboek 3 havo/vwo voorjaar 2019 € 42,50 meer info

Voor scholen die met het boek werken en daarnaast gebruik willen maken van het digitale materiaal, is er de aanvullende licentie. Deze licentie is geschikt voor alle devices, inclusief de smartphone, en biedt de voorlezer met ingesproken teksten, de uitlegvideo’s en de adaptieve woordenschat- en spellingsdrills. Let op: deze licentie geeft geen toegang tot het digitale boek.

KERN Nederlands havo/vwo ISBN 9789492862099 KERN Nederlands licentie aanvullend havo/vwo  01-08-2018 € 6,95 meer info

Voor scholen die volledig digitaal willen werken, is er de boekvervangende licentie. Deze licentie is geschikt voor praktisch alle devices en geeft toegang tot de digitale versie van het leerboek en natuurlijk alle aanvullende ict: de voorlezer met ingesproken teksten, de uitlegvideo’s en de adaptieve woordenschat- en spellingsdrills. We maken voor het gebruik van het digitale materiaal onderscheid in licenties tussen de iPad via App4Learning en andere devices.

KERN Nederlands havo/vwo ISBN 9789492862112 KERN Nederlands licentie boekvervangend iPad havo/vwo  01-08-2018 € 24,95 meer info
ISBN 9789492862105 KERN Nederlands licentie boekvervangend havo/vwo  01-08-2018 € 24,95 meer info

Voor docenten is er materiaal gratis beschikbaar waarmee u uw lessen vorm kunt geven en bestaat uit presentaties per les, differentiatiebladen, antwoorden, toetsen en taalwerkplaatsopdrachten.

Ontvang de KERN Nerderlands nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons KERN team

Wilt u meer weten over KERN Nederlands havo/vwo of een presentatie aanvragen? Ons KERN team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Gemma Jissink

Gemma Jissink

Uitgever KERN Nederlands
Inge Lever

Inge Lever

Projectleider KERN Nederlands
Angela van Raak

Angela van Raak

Educatief adviseur
Kathrin Varbelow

Kathrin Varbelow

Educatief adviseur
Lize Hiemstra

Lize Hiemstra

Junior projectleider KERN Nederlands
2004322695226922371422696