RTTI methode Docentplus

POLARIS is dé nieuwe RTTI-methode natuur- en scheikunde voor leerjaar 1 en 2 voor vmbo-theoretisch/havo. Inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving zijn afgestemd op dit niveau. Een overzichtelijke methode die niet alleen inhoudelijk zeer gedegen in elkaar zit, maar ook aandacht heeft voor twee belangrijke aspecten van de natuur- en scheikunde: de toepasbaarheid ervan én de absolute schoonheid van het vak. POLARIS heeft een zeer acceptabele verkoopprijs. Topkwaliteit voor een aantrekkelijke prijs!
POLARIS sluit aan bij het onderwijs zoals dat op uw school wordt gegeven. U kunt aan de slag met boeken, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie van beide.

POLARIS vmbo-theoretisch/havo | kenmerken

  • focus op de kern van het vak
  • aandacht voor relevantie en schoonheid
  • per paragraaf een PowerPoint om de les te verrijken en zelf vorm te geven
  • geïntegreerde opdrachten die deels over de context en deels over de hele paragraaf gaan
  • doelgerichte practica met 2 varianten
  • de lesstof is leerdoel gestuurd
  • ieder hoofdstuk heeft dezelfde gestructureerde opbouw
  • met context die aansluit bij de belevingswereld van de leerling

* prijs o.b.v. intern boekenfonds bij afschrijving over 4 jaar

POLARIS vmbo-theoretisch/havo | STRUCTUUR

POLARIS vmbo-theoretisch/havo is zeer gestructureerd opgebouwd. Elke paragraaf start met één pagina theorie gevolgd door één pagina met opdrachten. Vervolgens nog één pagina met theorie gevolgd door één pagina met opdrachten. Een paragraaf sluit af met een context die aansluit bij de belevingswereld van de leerling, gevolgd door geïntegreerde opdrachten die deels over de context en deels over de hele paragraaf gaan. Een paragraaf bevat leerstof voor twee lessen. Een belangrijk uitgangspunt is dat de leerdoelen nauwkeurig zijn gekoppeld aan de paragrafen en daarmee ook aan de lessen. Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelencheck op cognitieve niveaus (RTTI). In de theorie worden de concepten op een kernachtige manier uitgelegd. Bij elke paragraaf zijn één of twee practica beschikbaar die het leerdoel ondersteunen.  Er is één leeropdrachtenboek en één practicum werkbladenboek.

Een belangrijk uitgangspunt is dat de leerdoelen nauwkeurig zijn
gekoppeld aan de paragrafen en daarmee ook aan de lessen.

De behandelde theorie in de paragraaf staat ten dienste van het leerdoel.
In de theorie worden de concepten op een kernachtige manier uitgelegd.

Bij elke paragraaf zijn één of twee practica beschikbaar die het leerdoel ondersteunen.
Van bijna ieder practicum zijn er werkbladen in twee varianten, een inductieve en deductieve variant.
Deze staan online, maar zijn ook in het practicum werkbladenboek beschikbaar.

Bij een deel van de vaardigheden in de naslag worden reproductie en verwerkingsopdrachten (R en T1) toegevoegd.

Meld u hier aan voor de pilot van POLARIS vmbo-t/havo leerjaar 1-2

POLARIS vmbo-theoretisch/havo | DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

Lesmethode Nederlands gymnasium | Bekijk nu KERN Nederlands

POLARIS vmbo-theoretisch/havo voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Er zijn twee verschillende licenties beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leeropdrachtenboek) en de boekvervangende licentie. In beide licenties zitten de uitlegvideo’s en een ruim aanbod aan interactieve oefeningen met directe feedback. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook nog het digitale leeropdrachtenboek.

Bij alle paragrafen van POLARIS vmbo-theoretisch/havo is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden drills aangeboden. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen. Per paragraaf is er één drill beschikbaar om het lesdoel te toetsen.

POLARIS vmbo-theoretisch/havo | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

POLARIS vmbo-theoretisch/havo biedt gratis docentenmateriaal: per paragraaf een PowerPoint met uitleg van de kernbegrippen uit de paragraaf, uitwerkingen van de opdrachten, werkbladen bij de practica en per hoofdstuk twee RTTI gecertificeerde toetsen. De PowerPoints bevatten daarnaast animaties, formatieve toetsvragen en uitgewerkte opdrachten.

Docenten die werken met de lesmethode, kunnen een docentlicentie rechtstreeks bij ons bestellen. De docentlicenties zijn gratis. U kiest voor een aanvullende docentlicentie als uw leerlingen de aanvullende licentie gebruiken. Of u kiest voor de boekvervangende docentlicentie als uw leerlingen met de boekvervangende licentie werken. De docentlicenties geven toegang tot het docentenmateriaal en het aanvullende of het boekvervangende digitale lesmateriaal.

POLARIS vmbo-theoretisch/havo | AANBOD

U kunt werken met het leeropdrachtenboek, het practicum werkbladenboek én de aanvullende licentie of werken met de boekvervangende licentie inclusief de digitale boeken. Met beide licenties krijgt u toegang tot de uitlegvideo’s en een ruim aanbod aan interactieve oefeningen met directe feedback. De licentie is geschikt voor praktisch alle devices. U kunt komend schooljaar starten met leerjaar 1-2.

 

ONDERBOUW
LEERBOEK ISBN 9789493113039 POLARIS leeropdrachtenboek 1-2 vmbo-theoretisch/havo beschikbaar € 49,95
PRACTICUM ISBN 9789493113046 POLARIS practicum werkbladenboek 1-2 vmbo-theoretisch/havo beschikbaar € 7,95
LICENTIE ISBN 9789493113053 POLARIS licentie aanvullend 1-2 vmbo-theoretisch/havo (naast het leeropdrachtenboek) beschikbaar € 6,95
LICENTIE ISBN 9789493113060 POLARIS licentie boekvervangend 1-2 vmbo-theoretisch/havo
(met digitale leeropdrachtenboek)
beschikbaar € 19,95

 

DOCENTLICENTIES VMBO-THEORETISCH/HAVO/VWO/GYMNASIUM VOOR DOCENTEN DIE DE LESMETHODE GEBRUIKEN

DOCENT ISBN 9789493113183 POLARIS natuurkunde + scheikunde docentlicentie aanvullend + docentenmateriaal vmbo-t/havo/vwo/gymnasium onderbouw beschikbaar € 0,00
DOCENT ISBN 9789493113190 POLARIS natuurkunde + scheikunde docentlicentie boekvervangend + docentenmateriaal vmbo-t/havo/vwo/gymnasium onderbouw beschikbaar € 0,00

Ontvang de Polaris nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons POLARIS team

Wilt u meer weten over POLARIS vmbo-theoretisch/havo of een informatief gesprek aanvragen? Ons team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Kristy Kuik

Kristy Kuik

Junior educatief adviseur
Kathrin Varbelow

Kathrin Varbelow

Educatief adviseur
Angela van Raak

Angela van Raak

Educatief adviseur
Peter Koopmans

Peter Koopmans

Uitgever POLARIS natuurkunde + scheikunde
25541237142269222702

Boom voortgezet onderwijs werkt nauw samen met:

Staal & Roeland educatieve uitgeverij
Drillster
DocentPlus