Inhoudelijke informatie lesmethodes – veelgestelde vragen

Kijkt u op de lesmethodepagina op onze website en in de digitale brochures. Op de contactpagina kunt u ook de educatief adviseurs vinden, met telefoonnummers en mailadressen. Zij helpen u graag!

Onze educatief adviseurs komen graag vrijblijvend langs op uw school. Neem contact op met de adviseur van uw regio. Kijk onderaan de contactpagina wie uw adviseur is.

Aan het begin van het schooljaar organiseren we voor de meeste methoden een digitale starttraining. Deelname is gratis. Als uw school bij ons bekend is als startende gebruiker, ontvangt u aan het eind van de zomervakantie een bericht met meer informatie. Meldt u zich altijd aan voor deze training, ook wanneer u er niet bij kunt zijn. De training wordt opgenomen. Alle deelnemers ontvangen een link om de training terug te kijken. Ook wanneer u al langer gebruik maakt van de methode, kunt u zich aanmelden.

Is er na afloop nog iets onduidelijk of heeft u liever een persoonlijke afspraak? Onze educatief adviseurs komen graag kosteloos langs voor een starttraining bij u op school.

Tip: Vraag de docentlicentie alvast aan en kijk in het huidige schooljaar alvast naar de ondersteunende docentmaterialen, zoals de docentenhandleiding. Daarmee kunt u al een hoop voorbereidingen doen voor het nieuwe jaar.

We hebben geen antwoordenboeken, behalve voor wiskunde. Vanwege duurzaamheid drukken we zo min mogelijk papier. Alle antwoorden en uitwerkingen zijn gratis beschikbaar in de online docentlicentie. Scholen die met onze methoden werken hebben hier toegang tot. Indien gewenst kunt u als docent de antwoorden downloaden en printen of digitaal delen met leerlingen (of huiswerkbegeleiders, ouders etc.).


Bij de methode KERN Wiskunde hebben we wel papieren oplossingenboeken met daarin de uitwerkingen, omdat het bij wiskunde veel meer gebruikelijk is dat leerlingen zelfstandig kunnen nakijken in de klas. De oplossingenboeken zijn als docent te bestellen bij uw leermiddelenleverancier of in onze webshop.


Als particulier heeft u van de meeste methoden helaas geen toegang tot de antwoorden. Alleen de oplossingenboeken van wiskunde kunt u bestellen in onze webshop.

Wij waarderen het erg als u foutjes aan ons doorgeeft. Het onlinemateriaal updaten we dan direct, zodat het binnen een dag weer goed staat. Voor foutjes in de papieren boeken houden we de errata bij voor de herdruk. U kunt foutjes melden bij uw educatief adviseur of via info@boomvo.nl.

Bestellen – veelgestelde vragen

De boeken voor de leerlingen zijn verkrijgbaar bij alle schoolboekenleveranciers. U kunt de boeken en de digitale leerlinglicenties bij uw vaste schoolboekenleverancier bestellen. Docentexemplaren en beoordelingsexemplaren kunt u in onze webshop bestellen. U hoeft in de webshop geen nieuw Boomaccount aan te maken, u kunt gelijk inloggen via uw schoolaccount (ELO-account, zoals Magister of SOM). Als uw school met onze methode werkt, dan kunt u de docentlicentie aanvragen bij uw educatief adviseur.

Als docent kunt u in onze webshop zowel beoordelings- als docentexemplaren voor 50% van de reguliere verkoopprijs bestellen, door in te loggen met uw schoolaccount (ELO-account, zoals Magister of SOM). Wij berekenen geen verzendkosten binnen Nederland. Daarnaast kunt u in de webshop ook een gratis demolicentie aanvragen.

Ja, dat kan. U kunt de producten bestellen in de webshop. U kunt kiezen voor het type bestelling: particulier. U kunt dan direct via PayPal of iDeal afrekenen.

Onze docentlicenties zijn niet bedoeld ter beoordeling, maar zijn alleen bedoeld voor gebruikers van de methode. Als u inzicht wilt krijgen in de methode en de digitale omgeving, kunt u onze gratis demolicentie bestellen via de webshop. Als u graag ander materiaal wilt zien dan er in de demolicentie beschikbaar is, neemt u dan contact op met uw educatief adviseur.

Als uw school met onze methode werkt of gaat werken, laat dit dan gelijk weten aan uw educatief adviseur. Zij voorziet u van de link voor het bestellen van de gratis docentlicentie. De docentlicentie is persoonlijk: iedere docent vraagt de licentie zelf aan. Houd na het bestellen ook de spam in de gaten voor de activatiecode.

Als docent hoeft u uw bestelling niet voor te schieten. Als het factuurmailadres van uw school al bij ons bekend is, gaat de factuur daar rechtstreeks heen. Als er geen mailadres bekend is, wordt de factuur naar uw eigen mailadres gestuurd. U dient daarvoor wel in te loggen in de webshop en een accounttype medewerker school/docent te hebben.

Ja, u kunt boeken voor uw collega's bestellen via de webshop door in te loggen met uw schoolaccount. Echter, uw collega’s dienen hun eigen docentlicentie zelf te bestellen, wanneer jullie met onze methode werken. De docentlicentie is persoonlijk. U krijgt de link voor het bestellen van de docentlicentie van uw educatief adviseur.

U ontvangt uw bestelling binnen drie tot vijf werkdagen.

Neemt u a.u.b. contact op met de klantenservice. Maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot 17.00 uur, tel: 0522-235250, e-mail: service@boomvo.nl.

We vinden het belangrijk om hoogwaardig lesmateriaal te ontwikkelen voor een eerlijke prijs. Dat betekent dat we ons lesmateriaal niet als een vanzelfsprekendheid gratis kunnen toesturen. Wel krijgt u als docent 50% korting. Wilt u de methode beoordelen en is de prijs een probleem? Neem dan contact op met uw educatief adviseur voor een passende oplossing.

Instructievideo's digitale licenties

Licenties activeren

Aanvullende licentie

Boekvervangende licentie

Licentie verlengen

Werken met groepen

Werken met Drillster

Digitale licenties – veelgestelde vragen

Leerlinglicentie: Er zijn twee soorten digitale licenties voor leerlingen bij onze lesmethoden: de aanvullende licentie voor gebruik naast het boek en de boekvervangende/volledig digitale licentie. In de aanvullende licentie staan uitlegvideo's, digitale oefeningen (Drillster of Algebrakit) en eventueel voorlezers voor de talen. De boekvervangende/volledig digitale licentie bevat het complete aanbod van de aanvullende licentie + het digitale leerboek (e-book) geschikt voor alle devices.


Docentlicentie: De docentlicentie is alleen bedoeld voor gebruikers van de methode. Werkt uw school met onze methode, dan kunt u een gratis docentlicentie bestellen. Neem contact op met uw educatief adviseur.


Demolicentie: Ter beoordeling kunt u als docent in onze webshop een gratis demolicentie bestellen. U heeft dan toegang tot een beperkt deel van het leerling- en docentenmateriaal.

Als uw school met onze methode werkt of gaat werken, laat dit dan gelijk weten aan uw educatief adviseur. Zij voorziet u van de link voor het bestellen van de gratis docentlicentie. De docentlicentie is persoonlijk: iedere docent vraagt de licentie zelf aan. Houd na het bestellen ook de spam in de gaten voor de activatiecode.

U bestelt alle digitale leermiddelen, net zoals de papieren boeken, via de boekenlijst bij uw leermiddelenleverancier. Op basis van de uitleverkeuze van de school worden de licenties gedistribueerd.

Leerlingen gaan via de ELO (Magister of SOM, bijv.) naar Boom Digitaal. Na het distribueren van de leerlinglicenties door uw leermiddelenleverancier, zet de ELO-beheerder van uw school de licenties voor de leerlingen klaar, op de manier waarop dat voor jullie school gebruikelijk is. Leerlingen krijgen een knop in de ELO waarmee ze rechtstreeks en al ingelogd naar Boom Digitaal gaan.


Leerlingen hebben dus geen gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Ze hoeven de licentie niet zelf te activeren. Ze hebben dus geen activatiecode nodig. Wordt uw leerling(en) wel gevraagd om een activatiecode? Neem dan contact op met onze klantenservice (0522-235250), het liefst met de betreffende leerling(en) erbij.

Als docent hoeft u geen nieuw account met gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken voor onze webshop of licenties. U kunt gelijk inloggen op https://mijn.boomvo.nl door op inloggen met schoolaccount te klikken. U logt in via uw ELO (Magister of SOM, bijv.). Als u in een ander tabblad al ingelogd bent op uw ELO, dan slaat onze website het inlogscherm zelfs over: u bent automatisch ingelogd.


Heeft u geen ELO of bent u particulier? Dan kunt u een nieuw Boomaccount aanmaken door op bovenstaande website op registreer te klikken. Om in te loggen klikt u op Log hier in met je Boomaccount. U vindt deze knoppen onder inloggen met schoolaccount.

U kunt uw licentie activeren met behulp van uw activatiecode op mijn.boomvoortgezetonderwijs.nl. Log in met uw school- of Boomaccount, klik op licentie activeren en vul de activatiecode in. De activatiecode is een jaar geldig.

Nadat u een licentie heeft besteld, ontvangt u binnen twee werkdagen een activatiecode. Deze mail belandt af en toe in de spam. De activatiecode is vervolgens 12 maanden geldig. U heeft dus een jaar om uw licentie te activeren.

De digitale licenties van docenten en leerlingen zijn na het activeren één jaar geldig, m.u.v. de demolicentie, deze is 6 maanden geldig.

Uitleg over de online omgeving (bijv. over het aanmaken van groepen of het bekijken van de voortgang) vindt u in onze snelstartgids.

Ja, het is mogelijk om inzicht te krijgen in de groepen van collega’s. Om de groepen van collega’s te kunnen volgen, is de werkwijze:

 • Klik op groepen
 • Klik op groep toevoegen +
 • Begin de naam van de groep te typen in het veld geef een groepsnaam op
 • Er verschijnt een lijst van groepen binnen uw school (overeenkomend met de ingevulde karakters)
 • Kies de juiste
 • Klik op toevoegen

Wanneer er groepen zijn aangemaakt die niet meer gebruikt worden kunnen deze verwijderd worden. Dit is de werkwijze:

 • Klik op groepen
 • Ga op het potloodje achter de naam van de desbetreffende groep staan
 • Typ in het invulveld de nieuwe groepsnaam Verwijderen
 • Kies opslaan
 • De groepen met de naam Verwijderen worden regelmatig verwijderd

U dient uw docentlicentie zelf te verlengen. Had u afgelopen schooljaar al een gratis docentlicentie, dan kunt u deze zelf verlengen vanaf 3 maanden voor tot 3 maanden na het eindigen van de licentie. Ga naar mijn.boomvoortgezetonderwijs.nl, klik op licentie verlengen en verleng hier uw licentie. Ook binnen Boom Digitaal kunt u uw licentie verlengen via de knop lesmateriaal beheren. Als de knop licentie verlengen niet zichtbaar is, heeft u geen licenties die verlengd moet worden.

Neem contact op met onze klantenservice. Zij kunnen een nieuw wachtwoord voor u instellen. Maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot 17.00 uur, tel: 0522-235250, e-mail: service@boomvo.nl.


Let op: Als docent dient u in te loggen met uw schoolaccount, dus niet met een gebruikersnaam en wachtwoord (Boomaccount). Neem telefonisch contact op met onze klantenservice om uw licentie van uw Boomaccount over te zetten naar uw schoolaccount (ELO-account).

Neem contact op met onze klantenservice. Maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot 17.00 uur, tel: 0522-235250, e-mail: service@boomvo.nl.

Docentenmateriaal – veelgestelde vragen

Bij alle lesmethoden van Boom voortgezet onderwijs bieden wij kosteloos docentenmateriaal aan. Alle docenten die onze lesmethoden gebruiken, krijgen toegang tot het uitgebreide docentenmateriaal via de docentlicentie. In de docentlicentie vindt u o.a. antwoorden en toetsen. Deze licentie bevat naast het docentenmateriaal ook het materiaal van de aanvullende leerlinglicentie.

De docentlicentie, met daarin antwoorden en toetsen e.d., is gratis voor docenten die gebruik maken van de methode in de klas. De papieren docentexemplaren zijn voor 50% van de reguliere verkoopprijs te bestellen in onze webshop.

Wanneer u één van onze lesmethoden gebruikt of gaat gebruiken op school, kunt u een docentlicentie bij ons bestellen. Neem contact op met uw educatief adviseur.

Nee, u kunt altijd met één account bij ons inloggen. U kunt meerdere licenties activeren binnen een account.

Kijk op deze website onder de betreffende lesmethode voor een overzicht van het docentenmateriaal. U kunt denken aan antwoorden, toetsen, docentenhandleiding, PowerPoints etc.

Het digitale materiaal bij alle lesmethoden wordt continu aangevuld en is up-to-date. Alleen bij een nieuwe titel die in het voorjaar verschenen is, wordt het lesmateriaal gedurende het schooljaar gefaseerd toegevoegd. Mocht u vinden dat er iets ontbreekt, laat het dan weten aan uw educatief adviseur.