Zoek
Sluit dit zoekvak.

KERN Wiskunde tweede fase h/v

Leerboeken en aanvullende digitale licentie vanaf € 33,90* per leerling per jaar!

*bij gebruik in een boekenfonds met een afschrijvingstermijn van 4 jaar en jaarlijkse aanschaf licentie

Wil uw school liever met een LiFo-constructie werken? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Daagt leerlingen uit met échte wiskunde

KERN Wiskunde voor havo & vwo tweede fase gaat terug naar de kern van het vak en daagt leerlingen uit met echte wiskunde, praktische toepassingen en inspirerende onderwerpen. De inhoud, opbouw, didactiek en vormgeving zijn afgestemd op het betreffende niveau. KERN Wiskunde is leerdoelgestuurd en volledig RTTI-gecertificeerd. Alle opdrachten hebben een RTTI-label. Dit geeft zowel de docent als de leerling inzicht in het leerproces. Bij KERN Wiskunde is een digitale licentie verkrijgbaar met uitlegvideo’s en gerandomiseerde opdrachten, gemaakt in samenwerking met AlgebraKiT.

Voorjaar 2023 verschijnen de delen voor vwo A en B klas 4. Een jaar later verschijnen de delen voor havo A en B klas 4.

Bestel KERN Wiskunde in onze webshop:

Kenmerken KERN Wiskunde tweede fase

In KERN Wiskunde voor de tweede fase staan de wiskundige concepten centraal. De theorie is kernachtig en voorzien van relevante voorbeelden en functionele afbeeldingen.

Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Zowel de uitleg als de opdrachten zijn hieraan gekoppeld. Ook de meegeleverde toetsen voldoen aan de RTTI-standaard.

Begrippen die de leerlingen moeten kennen, zijn in de tekst gemarkeerd. Elke paragraaf eindigt met een lijst van deze begrippen.

De theorie wordt per onderdeel helder en overzichtelijk uitgelegd op één bladzijde. Na de theorie volgen oefenopdrachten met verwijzing naar de onderdelen in de uitleg.

Er is veel aandacht besteed aan de formulering van de uitleg en opdrachten. Ook is de opbouw en structuur van hoofdstukken overal gelijk. Wiskunde wordt toegankelijker voor de leerling zonder concessies aan het niveau van de leerstof.

Direct vanaf de delen voor klas 4 is examentraining aan de hand van (bewerkte) examenopdrachten een vast onderdeel van elke paragraaf.

Ontvang de KERN Wiskunde nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Goed van start met KERN Wiskunde tweede fase

Wij helpen docenten gemakkelijk starten met KERN Wiskunde. Wij ondersteunen u graag. Neem contact met ons op!

KERN Wiskunde digitaal

AlgebraKiT

KERN Wiskunde maakt gebruik van AlgebraKiT voor de digitale component bij de oefenopdrachten voor leerlingen die meer willen oefenen of willen afwisselen tussen oefenen op papier en digitaal. Met deze interactieve wiskunde software kunnen uw leerlingen onbeperkt oefenen en krijgen ze directe feedback.

Uitlegvideo

Bij elke paragraaf is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om theorie vooruit of terug te bekijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden aangeboden in het docentenmateriaal.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal (AlgebraKiT en uitlegvideo’s) en het digitale docentenmateriaal met docentenhandleiding, antwoorden, uitwerkingen en PowerPoints. Ook kunt u enkele pagina’s bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten hebben we een gratis docentlicentie beschikbaar, waarmee de docent toegang krijgt tot het digitale leerlingmateriaal en het digitale docentenmateriaal: docentenhandleiding, antwoorden, uitwerkingen en PowerPoints

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leerboeken, uitwerkingenboeken en licenties van KERN Wiskunde tweede fase.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over KERN Wiskunde tweede fase of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Karen van der Kolk

Karen van der Kolk

Default Image

Vragen?