FORUM Geschiedenis

FORUM Geschiedenis is de veelgebruikte lesmethode geschiedenis voor havo en vwo bovenbouw.  Komend schooljaar kunt u ook werken met de methode voor de onderbouw. FORUM gaat in op de actualiteit en toont daarmee dat geschiedenis niet alleen met het verleden te maken heeft, maar een vak is van verleden, heden en toekomst. Door de nadruk te leggen op historisch denken en redeneren maakt FORUM van geschiedenis weer een denkvak. FORUM Geschiedenis is volledig afgestemd op de nieuwe examens voor havo en vwo.

Maak uw keuze:

havo/vwo en gymnasium/vwo+ onderbouw

FORUM Geschiedenis lesmethode geschiedenis

havo bovenbouw

FORUM Geschiedenis lesmethode geschiedenis

vwo bovenbouw

FORUM Geschiedenis direct bestellen?

Structuur FORUM Geschiedenis

Leerlingen kunnen gemakkelijk zelfstandig werken met FORUM Geschiedenis. De leerboeken van de lesmethode zijn onderverdeeld in de volgende thema’s: Wat is geschiedenis?, Oriëntatiekennis, Forum, Historische contexten en Naslag. De methode biedt drie soorten opdrachten aan: Verwerken, Verdiepen en Examentraining. FORUM Geschiedenis biedt opdrachten op hoofdstukniveau waarbij leerlingen creëren, analyseren en evalueren. Er is speciale aandacht voor de ‘Taal van de geschiedenis’. methode voorziet leerlingen van de taal die zij nodig hebben om historische teksten te lezen en kritisch te analyseren. Uw leerlingen worden gemotiveerd om eigen standpunten te ontwikkelen over historisch-actuele thema’s. U kunt werken met het leerboek in combinatie met de aanvullende licentie of volledig digitaal werken. De opdrachten zijn RTTI-gecertificeerd. Wilt u de ervaringen horen van uw collega’s? Neem dan contact met ons op!

Ontvang de FORUM Geschiedenis nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Boom voortgezet onderwijs

Boom voortgezet onderwijs BV
Ubbo Emmiussingel 19
9711 BB Groningen

mail: info@boomvo.nl
bel: 0522 – 235250

KvK: 69499101
BTW: NL857895679B01

Kom in contact

Wilt u meer weten over FORUM Geschiedenis of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Angela van Raak

Angela van Raak

Educatief adviseur
Alice Fahner

Alice Fahner

Educatief adviseur
Kristy Kuik

Kristy Kuik

Educatief adviseur