Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lief, liever, liefst

Bundel met romanfragment en bijbehorende opdrachten over seksuele en genderdiversiteit voor leerjaar 2 en 3 vmbo-tl, havo en vwo. Bij aanschaf van een klassenset betaal je slechts €8,75 per stuk.

*vanaf 20 stuks, gebruik de code KLASSENSET bij het afrekenen.

Lezen over liefde en gender

Door verhalen kunnen we een kijkje nemen in andermans hoofd. Lief, liever, liefst laat middelbare scholieren meekijken in het hoofd van leeftijdsgenoten die verliefd zijn. In de leesfragmenten in deze speciale bundel worden meisjes verliefd op jongens, maar ook op meisjes, en jongens op jongens. En er zijn jongeren die zich niet identificeren met het geslacht waarmee ze geboren zijn. De bundel bestaat uit dertien fragmenten uit oorspronkelijk Nederlandstalige jeugdliteratuur, met bijbehorende opdrachten. Lief, liever, liefst maakt seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar en zet leerlingen op een positieve manier aan tot denken.

Ter ondersteuning bieden we een uitgebreide docentenhandleiding. Naast instructies per les, vindt u hierin een schat aan informatie over hoe u op een veilige manier seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar maakt in de klas. Kies zelf hoe u met de bundel werkt: lees één fragment, een paar of allemaal. Lief, liever, liefst is een samenwerking van Rijksuniversiteit Groningen, Stichting 113 en Boom Voortgezet Onderwijs.

Kenmerken Lief, liever, liefst

Lief, liever, liefst gebruikt verhalen over leeftijdsgenoten om leerlingen via herkenning op een positieve manier aan het denken te zetten over liefde en identiteit, en alle verschillen die daarbij horen.

Lief, liever, liefst ondersteunt docenten bij het veilig bespreekbaar maken van seksuele en genderdiversiteit.

Lief, liever, liefst is ingedeeld in vier thema’s: zij-zij, hij-hij, hij-zij, gender. U kunt zo zelf makkelijk kiezen waarmee u aan de slag gaat. Lees met uw klas één fragment, een paar of allemaal.

Lief, liever, liefst laat leerlingen kennismaken met dertien onvertaalde jeugdromans.

Ontvang de KERN Nederlands nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Bestel lief, liever, liefst

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over KERN Nederlands of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.