FORUM Geschiedenis vmbo-theoretisch/havo onderbouw

Leerboek, opdrachtenboek en aanvullende digitale
licentie voor slechts € 25,00 per leerling per jaar!

Innoveren in de onderbouw

FORUM Geschiedenis is de innovatieve lesmethode voor de onderbouw van vmbo-theoretisch/havo. FORUM Geschiedenis behandelt in elk leerjaar alle tien tijdvakken. Door herhaling en geleidelijke opbouw van het chronologisch raamwerk raken leerlingen steeds meer vertrouwd met het hele tijdvakkenkader. Voor leerlingen die examen vmbo-gl en vmbo-tl doen, is het hebben van een referentiekader een mooie basis. Daarnaast zorgen de thema’s, waaronder de mysteries, voor plezier in het vak. Een vak waarin je graag examen wilt doen! Ook is deze opbouw ideaal voor een goede doorstroom naar havo en het centraal eindexamen. Door per leerjaar andere vragen centraal te stellen, sluit de leerstof aan bij ontwikkelingsstadia van leerlingen. De lesmethode biedt veel ruimte voor differentiatie en onderwijs op maat. Laagdrempelig formatief handelen is gemakkelijk mogelijk met RTTI in alle opdrachten en toetsen.

FORUM geschiedenis onderbouw - Steden & staten

Kenmerken FORUM Geschiedenis onderbouw

Alle tien tijdvakken in elk leerjaar

In elk leerjaar komen alle tien tijdvakken aan de orde. Het chronologische raamwerk voor leerlingen wordt geleidelijk opgebouwd en steeds verder uitgediept. Leerlingen raken vertrouwd met het hele tijdvakkenkader.

Op maat

De methode is op maat gemaakt voor zowel leerlingen die doorstromen naar de havo als leerlingen die vmbo-theoretisch eindexamen geschiedenis gaan doen.

Verhaal rond afbeeldingen

De leerstof is zeer toegankelijk doordat de tekst van het tijdvakkendeel een verhaal is rond de afbeeldingen. Hierdoor spreekt de leerstof nog meer tot de verbeelding van leerlingen.

Passend bij de ontwikkelingsstadia

Per leerjaar staan andere vragen centraal passend bij de ontwikkelingsstadia van de vmbo-t/havo leerlingen. Leerjaar 1: economische & sociale vragen, leerjaar 2 en 3: cultureel-mentale en politieke vragen.

Taal van de geschiedenis

De leerbaarheid van FORUM Geschiedenis onderbouw wordt vergroot door heel concreet taalgebruik dat de auteurs hebben gehanteerd.

Eenvoudig arrangeren

FORUM Geschiedenis onderbouw biedt vrijheid in de volgorde waarin u de leerstof wilt behandelen. Er zijn meerdere manieren om leerstofkeuzes te maken in de boeken.

Wat zegt men over FORUM Geschiedenis?

Bekijk FORUM Geschiedenis onderbouw

Brochure FORUM Geschiedenis

FORUM Geschiedenis havo/vwo onderbouw

FORUM Geschiedenis vmbo theoretisch/havo

Structuur FORUM Geschiedenis onderbouw

FORUM Geschiedenis onderbouw biedt vrijheid in de volgorde waarin u leerstof wilt behandelen. U kunt het inleidende deel ‘Wat is geschiedenis?’ behandelen, vervolgens in deel ‘Tijdvakken’ door alle tien tijdvakken heengaan. Elk tijdvak wordt afgesloten met een biografie over een belangrijke historische persoon. Doordat alle tijdvakken (kort) besproken worden, ontstaat de mogelijkheid om motiverende en uitdagende thema’s uit deel ‘Onderzoeken & vergelijken’ te kiezen: historische mysteries en thema’s met vergelijkingen tussen twee historische situaties. In de opdrachtenboeken staat per leerjaar één onderdeel van de historische denk- en redeneerwijzen centraal. Het onderdeel ‘ordenen’ komt in alle drie leerjaren voor, ook in de vergelijkende thema’s.

FORUM Geschiedenis digitaal

Digitale leeromgeving

In het adaptieve leer- en toetsprogramma Drillster worden oefendrills met meerkeuzevragen aangeboden over de gehele leerstof. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt voor leerlingen om ook via een smartphone te oefenen.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal en het digitale docentenmateriaal: antwoorden en werkbladen bij de opdrachten, een docentenhandleiding, toetsen en antwoorden. Ook kunt u enkele pagina's bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Docenten die met de methode werken ontvangen de gratis docentlicentie. Hiermee krijgt u toegang tot het digitale leerlingmateriaal, extra lesmateriaal en het digitale docentenmateriaal: antwoorden en werkbladen bij de opdrachten, een docentenhandleiding, toetsen en antwoorden.

Ontvang de FORUM geschiedenis nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Goed van start met FORUM Geschiedenis

Gaat u starten met FORUM Geschiedenis onderbouw vmbo-theoretisch/havo? Dan helpen we u goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? Uiteraard ondersteunen we u met een handleiding en instructievideo’s. Zo kunt u bijvoorbeeld altijd terugvinden hoe u met onze digitale leeromgeving werkt.

Assortiment FORUM Geschiedenis onderbouw

Er is één leerboek en opdrachtenboek per leerjaar voor vmbo-theoretisch/havo. Naast het leerboek kunt u de aanvullende licentie inzetten of volledig digitaal werken.

FORUM Geschiedenis onderbouw vmbo-theoretisch/havo

ISBN 9789493224698

Beschikbaar

€ 47,50

ISBN 9789493224704

Beschikbaar

€ 22,50

ISBN 9789493224711

Beschikbaar

€ 7,50

ISBN 9789493224728

Beschikbaar

€ 23,95

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van het leerboek, oplossingenboek en licenties van FORUM Geschiedenis vmbo-theoretisch/havo onderbouw.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over FORUM Geschiedenis onderbouw of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Jolette Middeljans

Jolette Middeljans

Educatief adviseur
Alice Fahner

Alice Fahner

Educatief adviseur
Kristy Kuik

Kristy Kuik

Educatief adviseur