KERN Nederlands vmbo 1e editie ob + bb

Leer(werk)boeken en aanvullende digitale licentie voor slechts:
Vmbo-basis onderbouw: € 35,50 per leerling per jaar!

Leerboek en aanvullende digitale licentie voor slechts:
Vmbo-basis bovenbouw: € 21,38* per leerling per jaar!
Vmbo-kgt: € 21,38* per leerling per jaar!
Vmbo-theoretisch/havo: € 21,38* per leerling per jaar!

*bij gebruik in een boekenfonds met een afschrijvingstermijn van 4 jaar en jaarlijkse aanschaf licentie

 

Wil uw school liever met een LiFo-constructie werken dan kan dat ook. Neem in dat geval even contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Nieuw: de volledig herziene 2e editie van KERN Nederlands voor vmbo.

Succesbeleving voor alle vmbo-leerlingen

KERN Nederlands is speciaal gemaakt voor jouw vmbo-leerlingen! De inhoud, organisatie en didactiek zijn afgestemd op vmbo-basis, vmbo-kgt en vmbo-theoretisch/havo. In KERN Nederlands vmbo is een les een les, met een kop en een staart. In elke les staat één leerdoel centraal. Elke vraag in de les focust op dat leerdoel. Door de methode kernachtig in te richten, geven we aan jou ruimte en tijd voor eigen invulling in de les. De methode doet daarnaast écht recht aan de verschillen tussen leerlingen: met RTTI in alle vragen en toetsen, kun je snel zien wat iedere leerling nodig heeft. Je kunt makkelijk differentiëren door middel van de differentiatiebladen, het oefenen met de drills of de taalwerkplaatsen. Er is veel aandacht voor begrijpend lezen en woordenschat en de functionele opdrachten zorgen voor succesbeleving en uitdaging voor al jouw leerlingen.

Kenmerken KERN Nederlands vmbo 1e editie

Focus op de kern van het vak

De methode motiveert de leerlingen door succesbeleving en uitdaging met leerstof die voor de vmbo-leerling behapbaar en uitvoerbaar is. In de methode ligt de focus op de kern van het vak.

Eenvoudige lesorganisatie

In KERN Nederlands vmbo is een les een les, met een kop en een staart. In elke les staat één leerdoel centraal. Elke vraag in de les focust op dat leerdoel.

Begrijpend lezen en woordenschat

Speciaal voor de vmbo-leerling is er veel aandacht voor begrijpend lezen en woordenschat. De grammatica is vooral ten behoeve van spelling en schrijven.

Lesmethode Nederlands vmbo | Bekijk nu KERN Nederlands vmbo kgt

Oefenen sociale vaardigheden

Spreken en schrijven zijn gericht op oefenen van sociale vaardigheden in alledaagse situaties. Met de taalwerkplaatsen kunnen leerlingen oefenen met lezen, schrijven, spreken en luisteren in samenhang.

Formatief evalueren

Snel kunnen zien wat de leerling nodig heeft dankzij RTTI in alle vragen en toetsen. Met formatief evalueren stel je toetsen en lessen in dienst van het leren!

Uitgebreide ict voor leerlingen

Online omgeving met uitlegvideo’s, voorlezers en oefendrills voor grammatica, spelling en woordenschat. Leerlingen kunnen ook oefenen op de smartphone.

Goed van start met KERN Nederlands

Wij helpen docenten gemakkelijk starten met KERN Nederlands . Wij ondersteunen u graag. Neem contact met ons op! Ook voor het overstappen naar de 2e editie.

 gratis starttrainingen op maat
 gratis docentlicentie met e-book
 gratis toetsen

 gratis powerpoints
 gratis instructievideo’s en handleiding
 wij zijn altijd bereikbaar

Bekijk de 1 editie vmbo

Brochure KERN Nederlands

vmbo-basis 1A

KERN Nederlands lesmethode Nederlands

vmbo-theoretsich/ havo 1

KERN Nederlands lesmethode Nederlands

Wat zeggen gebruikers over KERN Nederlands voor vmbo 1e ed.?

Doorlopende leerlijn vmbo

KERN Nederlands stemt de inhoud, organisatie en didactiek van het vak Nederlands af op het betreffende onderwijsniveau. Zo wordt in KERN Nederlands vmbo-theoretisch/havo vmbo-didactiek gecombineerd met havo-inhoud waardoor deze leerlingen net iets meer worden uitgedaagd eventueel kunnen opstromen naar de havo.

De bovenbouwdelen van het vmbo gaan langduriger en dieper in op de vaardigheden die tijdens het schoolexamen en CE worden getoetst. Deze vaardigheden worden bovendien in verband gebracht met onderwerpen en situaties uit de beroepspraktijk, in een maatschappelijke context en over belangrijke thema’s uit de samenleving. In leerjaar 4 biedt de methode uitgebreide examentraining voor vmbo-leerlingen.

KERN Nederlands digitaal

Digitale leeromgeving

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden adaptieve oefendrills op het gebied van spelling, grammatica en woordenschat aangeboden. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Leerlingen kunnen de oefendrills ook goed oefenen op hun smartphone. Drillster is hier zeer geschikt voor.

Uitlegvideo's

Bij alle lessen is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal.

Voorlezers

Alle langere bronteksten van KERN Nederlands vmbo zijn ingesproken in de voorleesapplicatie. Zwakke lezers en dyslectische leerlingen kunnen de teksten dus laten voorlezen. De voorleesapplicatie heeft een instelbare lettergrootte, interlinie en achtergrondkleur. U kunt hier een voorlezer beluisteren.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal en het digitale docentenmateriaal met differentiatiebladen, presentaties, antwoorden, toetsen, taalwerkplaats, levensechte geïntegreerde opdrachten waarvoor de leerling zowel moet lezen als moet spreken en schrijven. U krijgt een inkijk in het materiaal.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten, die met onze lesmethode werken, is er een gratis docentlicentie met toegang tot het digitale leerlingmateriaal en het digitale docentenmateriaal met met differentiatiebladen, presentaties, antwoorden, toetsen, taalwerkplaats, levensechte geïntegreerde opdrachten waarvoor de leerling zowel moet lezen als moet spreken en schrijven.

Ontvang de KERN Nederlands nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Assortiment KERN Nederlands vmbo 1e editie

Voor vmbo-basis zijn er in de onderbouw invulbare leerwerkboeken, in de bovenbouw een leerboek per jaar. Voor vmbo-kgt en vmbo-theoretisch/havo zijn er leeropdrachtenboeken per jaar. Er is een digitale licentie met voorlezers, uitlegvideo’s en adaptieve oefendrills op het gebied van grammatica, woordenschat en spelling. U kunt ook volledig digitaal werken met de boekvervangende licentie met het digitale bladerboek.

Bestel een beoordelingsexemplaar 1e editie

Lesmethode Nederlands vmbo | Bekijk nu KERN Nederlands vmbo

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de boeken en de licenties van KERN Nederlands voor vmbo 1e editie.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over KERN Nederlands voor vmbo-basis, vmbo-kgt en vmbo-theoretisch/havo of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Boom voortgezet onderwijs: Karen van der Kolk - Educatief adviseur

Karen van der Kolk

Educatief adviseur
Boom Voortgezet Onderwijs: Jolette Middeljans - Educatief adviseur

Jolette Middeljans

Educatief adviseur
Boom Voortgezet Onderwijs: Alice Fahner - Educatief adviseur

Alice Fahner

Educatief adviseur