Search
Close this search box.

KERN Nederlands vmbo 1e editie ob + bb

Leer(werk)boeken en aanvullende digitale licentie voor slechts:
Vmbo-basis onderbouw: € 36,85 per leerling per jaar!

Leerboek en aanvullende digitale licentie voor slechts:
Vmbo-basis bovenbouw: € 22,50* per leerling per jaar!
Vmbo-kgt: € 22,50* per leerling per jaar!
Vmbo-theoretisch/havo: € 22,50* per leerling per jaar!

*bij gebruik in een boekenfonds met een afschrijvingstermijn van 4 jaar en jaarlijkse aanschaf licentie

Wil uw school liever met een LiFo-constructie werken dan kan dat ook. Neem in dat geval even contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Nieuw: de volledig herziene 2e editie van KERN Nederlands voor vmbo.

Succesbeleving voor alle vmbo-leerlingen

KERN Nederlands is speciaal gemaakt voor jouw vmbo-leerlingen! De inhoud, organisatie en didactiek zijn afgestemd op vmbo-basis, vmbo-kgt en vmbo-theoretisch/havo. In KERN Nederlands vmbo is een les een les, met een kop en een staart. In elke les staat één leerdoel centraal. Elke vraag in de les focust op dat leerdoel. Door de methode kernachtig in te richten, geven we aan jou ruimte en tijd voor eigen invulling in de les. De methode doet daarnaast écht recht aan de verschillen tussen leerlingen: met RTTI in alle vragen en toetsen, kun je snel zien wat iedere leerling nodig heeft. Je kunt makkelijk differentiëren door middel van de differentiatiebladen, het oefenen met de drills of de taalwerkplaatsen. Er is veel aandacht voor begrijpend lezen en woordenschat en de functionele opdrachten zorgen voor succesbeleving en uitdaging voor al jouw leerlingen.

Bestel KERN Nederlands in onze webshop:

Kenmerken KERN Nederlands vmbo 1e editie

De methode motiveert de leerlingen door succesbeleving en uitdaging met leerstof die voor de vmbo-leerling behapbaar en uitvoerbaar is. In de methode ligt de focus op de kern van het vak.

In KERN Nederlands vmbo is een les een les, met een kop en een staart. In elke les staat één leerdoel centraal. Elke vraag in de les focust op dat leerdoel.

Speciaal voor de vmbo-leerling is er veel aandacht voor begrijpend lezen en woordenschat. De grammatica is vooral ten behoeve van spelling en schrijven.

Spreken en schrijven zijn gericht op oefenen van sociale vaardigheden in alledaagse situaties. Met de taalwerkplaatsen kunnen leerlingen oefenen met lezen, schrijven, spreken en luisteren in samenhang.

Snel kunnen zien wat de leerling nodig heeft dankzij RTTI in alle vragen en toetsen. Met formatief evalueren stel je toetsen en lessen in dienst van het leren!

Online omgeving met uitlegvideo’s, voorlezers en oefendrills voor grammatica, spelling en woordenschat. Leerlingen kunnen ook oefenen op de smartphone.

Goed van start met KERN Nederlands

Wij helpen docenten gemakkelijk starten met KERN Nederlands . Wij ondersteunen u graag. Neem contact met ons op! Ook voor het overstappen naar de 2e editie.

Bekijk de 1e editie vmbo

Ontvang de KERN Nederlands nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Doorlopende leerlijn vmbo

KERN Nederlands stemt de inhoud, organisatie en didactiek van het vak Nederlands af op het betreffende onderwijsniveau. Zo wordt in KERN Nederlands vmbo-theoretisch/havo vmbo-didactiek gecombineerd met havo-inhoud waardoor deze leerlingen net iets meer worden uitgedaagd eventueel kunnen opstromen naar de havo.

De bovenbouwdelen van het vmbo gaan langduriger en dieper in op de vaardigheden die tijdens het schoolexamen en CE worden getoetst. Deze vaardigheden worden bovendien in verband gebracht met onderwerpen en situaties uit de beroepspraktijk, in een maatschappelijke context en over belangrijke thema’s uit de samenleving. In leerjaar 4 biedt de methode uitgebreide examentraining voor vmbo-leerlingen.

KERN Nederlands digitaal

Digitale leeromgeving

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden adaptieve oefendrills op het gebied van spelling, grammatica en woordenschat aangeboden. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Leerlingen kunnen de oefendrills ook goed oefenen op hun smartphone. Drillster is hier zeer geschikt voor.

Uitlegvideo's

Bij alle lessen is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal.

Voorlezers

Alle langere bronteksten van KERN Nederlands vmbo zijn ingesproken in de voorleesapplicatie. Zwakke lezers en dyslectische leerlingen kunnen de teksten dus laten voorlezen. De voorleesapplicatie heeft een instelbare lettergrootte, interlinie en achtergrondkleur. U kunt hier een voorlezer beluisteren.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal en het digitale docentenmateriaal met differentiatiebladen, presentaties, antwoorden, toetsen, taalwerkplaats, levensechte geïntegreerde opdrachten waarvoor de leerling zowel moet lezen als moet spreken en schrijven. U krijgt een inkijk in het materiaal.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten, die met onze lesmethode werken, is er een gratis docentlicentie met toegang tot het digitale leerlingmateriaal en het digitale docentenmateriaal met met differentiatiebladen, presentaties, antwoorden, toetsen, taalwerkplaats, levensechte geïntegreerde opdrachten waarvoor de leerling zowel moet lezen als moet spreken en schrijven.

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de boeken en de licenties van KERN Nederlands voor vmbo 1e editie

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over KERN Nederlands voor vmbo-basis, vmbo-kgt en vmbo-theoretisch/havo of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Karen van der Kolk

Karen van der Kolk

Default Image

Vacature