Zoek
Sluit dit zoekvak.

FORUM Geschiedenis vmbo bovenbouw

Leerboek, opdrachtenboek en aanvullende digitale licentie voor slechts:
vmbo: € 29,70* per leerling per jaar!

*bij gebruik in een boekenfonds met een afschrijvingstermijn van 4 jaar en jaarlijkse aanschaf licentie

Wil uw school liever met een LiFo-constructie werken dan kan dat ook. Neem in dat geval even contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Toegankelijk

FORUM Geschiedenis vmbo bovenbouw bestaat uit vier boeken: een leerboek en opdrachtenboek voor leerjaar 3 (schoolexamen) en een leerboek en opdrachtenboek voor leerjaar 4 (CSE). De methode heeft als doel om het schoolvak geschiedenis voor leerlingen betekenisvol, toegankelijk en leerbaar te maken. Betekenisvol omdat leerlingen leren inzien wat geschiedenis te maken heeft met hun wereld, de wereld van vandaag en de toekomst. De methode is toegankelijk door de duidelijke uitleg en de aandacht voor taal.

Bestel FORUM Geschiedenis in onze webshop:

Kenmerken FORUM Geschiedenis vmbo bovenbouw

De leerteksten bestaan uit korte genummerde stukken die elk bij een afbeelding horen met hetzelfde nummer. Samenhang tussen tekst en beeld vergroot de toegankelijkheid en leerbaarheid van een tekst. Elk stukje tekst en afbeelding is gekoppeld aan een leerdoel.

Het taalgebruik maakt de teksten maximaal toegankelijk door het vermijden van lange zinnen en onnodig ingewikkelde formuleringen. Leerlingen worden in hun eigen taal aangesproken, waardoor zij zich de historische werkelijkheid goed kunnen voorstellen.

Leerlingen die overstappen van vmbo-t/havo naar bovenbouw vmbo herkennen de structuur en de wijze waarop ze zelfstandig kunnen werken. Daar waar het functioneel is worden er relaties gelegd met de leerstof uit de tijdvakken in de onderbouwboeken.

Leerlingen kunnen per hoofdstuk digitale opdrachten maken. Deze opdrachten sluiten aan bij de kern van het hoofdstuk en zijn handig ter voorbereiding op een proefwerk. Ook zijn er uitlegvideo’s die leerlingen kunnen gebruiken om de leerstof beter te begrijpen. Per thema zijn toetsen gemaakt en deze zijn gratis beschikbaar.

De leerdoelen staan aan het eind van elk thema op een rij zodat leerlingen kunnen checken of ze de leerstof kennen. Alle opdrachten en toetsen zijn RTTI-gelabeld.

Goed van start met FORUM Geschiedenis

Wij helpen docenten gemakkelijk starten met FORUM Geschiedenis. Wij ondersteunen u graag. Neem contact met ons op!

Bekijk FORUM Geschiedenis vmbo bovenbouw

Ontvang de FORUM Geschiedenis nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Structuur FORUM Geschiedenis bovenbouw

Voor vmbo bovenbouw is er één leerboek en opdrachtenboek voor leerjaar 3/4 en ook één leerboek en opdrachtenboek voor leerjaar 4. De hoofdstukken van de boeken corresponderen met de voorgeschreven thema’s uit het school- en eindexamen. Typisch Forum-stijl is dat de thema’s gekoppeld zijn aan zinvolle, problematiserende vraagstellingen die ook verband leggen tussen verleden, heden en toekomst. Laagdrempelig formatief handelen is goed mogelijk met RTTI in alle opdrachten en toetsen.

FORUM Geschiedenis digitaal

Digitale leeromgeving

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden oefendrills aangeboden waarmee leerlingen de examenstof kunnen oefenen: de kenmerkende aspecten en de historische contexten. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal (interactieve oefendrills en oefentoetsen) en het digitale docentenmateriaal met antwoorden, docentenhandleiding, voorbeeldpta’s, differentiatiemogelijkheden en toetsen. Ook kunt u enkele pagina’s bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten hebben we een gratis docentlicentie beschikbaar, waarmee de docent toegang krijgt tot het digitale leerlingmateriaal en het digitale docentenmateriaal: antwoorden op opdrachten, docentenhandleiding, voorbeeldpta’s, differentiatiemogelijkheden en toetsen.

Bestel een beoordelingsexemplaar

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over FORUM Geschiedenis vmbo bovenbouw of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.