Zoek
Sluit dit zoekvak.

FORUM Geschiedenis havo & vwo bovenbouw

Leerboek, opdrachtenboek en aanvullende digitale licentie voor slechts:
Havo: € 32,90* per leerling per jaar!
Vwo: € 34,70* per leerling per jaar!

*bij gebruik in een boekenfonds met een afschrijvingstermijn van 4 jaar en jaarlijkse aanschaf licentie

Wil uw school liever met een LiFo-constructie werken dan kan dat ook. Neem in dat geval even contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Geschiedenis als denkvak

FORUM Geschiedenis voor havo en vwo gaat in op de actualiteit en toont daarmee dat geschiedenis niet alleen met het verleden te maken heeft, maar een vak is van verleden, heden en toekomst. Het vertelt hoe geschiedenis in de samenleving wordt gebruikt en legt de nadruk op de relevantie van het vak. De aandacht voor historisch denken en redeneren maakt van geschiedenis weer een denkvak. De methode biedt veel ruimte voor differentiatie en onderwijs op maat. Met FORUM Geschiedenis bereiden uw leerlingen zich het beste voor op de nieuwe historische contexten. In combinatie met de onderbouwmethode, waarin alle tien tijdvakken elk leerjaar aan bod komen, legt u een stevige basis wat betreft oriëntatiekennis.

Bestel FORUM Geschiedenis in onze webshop:

Kenmerken FORUM Geschiedenis bovenbouw

Alle examenonderdelen staan in één leerboek en opdrachtenboek. De combinatie met de digitale interactieve oefenopdrachten, levert een optimaal leerrendement op.

FORUM Geschiedenis vertelt hoe geschiedenis in de samenleving wordt gebruikt en legt daardoor de nadruk op de relevantie van het vak.

FORUM Geschiedenis gaat in op de actualiteit en toont dat geschiedenis niet alleen met het verleden te maken heeft, maar een vak is van verleden, heden en toekomst.

De nadruk op historisch denken en redeneren maakt van geschiedenis weer een denkvak. Uw leerlingen ontwikkelen eigen standpunten over historisch-actuele thema’s.

Leerlingen worden in de methode voorzien van de taal die zij nodig hebben om historische teksten te lezen en kritisch te analyseren.

FORUM Geschiedenis geeft u de vrijheid om zelf uw volgorde te bepalen en onderwerpen aan te vullen met eigen materiaal. Leerlingen kunnen eenvoudig zelfstandig werken.

Goed van start met FORUM Geschiedenis

Wij helpen docenten gemakkelijk starten met FORUM Geschiedenis. Wij ondersteunen u graag. Neem contact met ons op!

Bekijk FORUM Geschiedenis bovenbouw

Ontvang de FORUM Geschiedenis nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Structuur FORUM Geschiedenis bovenbouw

Er is één leerboek en opdrachtenboek voor bovenbouw havo en ook één leerboek en opdrachtenboek voor bovenbouw vwo. Het leerboek en het opdrachtenboek bestaan uit vijf onderdelen: hoe wordt geschiedenis gebruikt, hoe werkt geschiedenis, oriëntatiekennis, thema’s en historische contexten. FORUM Geschiedenis geeft u de vrijheid om zelf uw volgorde te bepalen en onderwerpen aan te vullen met eigen materiaal. De lesmethode is volledig afgestemd op de nieuwe examens voor havo en vwo. De verplichte examenstof is voor leerlingen goed leerbaar en voor u als docent goed te monitoren door de digitale examentraining. Vanuit de opdrachten bij de thema’s en historische contexten wordt herhaaldelijk verwezen naar kenmerkende aspecten. Op deze manier gaat oriëntatiekennis echt als referentiekader fungeren. Laagdrempelig formatief handelen is goed mogelijk met RTTI in alle opdrachten en toetsen.

FORUM Geschiedenis digitaal

Adaptief oefenprogramma

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden oefendrills aangeboden waarmee leerlingen de examenstof kunnen oefenen: de kenmerkende aspecten en de historische contexten. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal (interactieve oefendrills en oefentoetsen) en het digitale docentenmateriaal met antwoorden, docentenhandleiding, voorbeeldpta’s, differentiatiemogelijkheden en toetsen. Ook kunt u enkele pagina’s bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten hebben we een gratis docentlicentie beschikbaar, waarmee de docent toegang krijgt tot het digitale leerlingmateriaal en het digitale docentenmateriaal: antwoorden op opdrachten, docentenhandleiding, voorbeeldpta’s, differentiatiemogelijkheden en toetsen.

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leerboeken, opdrachtenboeken en licenties van FORUM Geschiedenis havo/vwo bovenbouw.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over FORUM Geschiedenis havo/vwo bovenbouw of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.