FORUM Geschiedenis is een compleet nieuwe lesmethode geschiedenis voor havo en vwo. FORUM vertelt hoe geschiedenis in de samenleving wordt gebruikt. Door op actualiteit in te gaan toont FORUM dat geschiedenis niet alleen met het verleden te maken heeft, maar een vak is van verleden, heden en toekomst. De lesmethode maakt van geschiedenis een denkvak door de nadruk te leggen op historisch denken en redeneren. FORUM Geschiedenis voorziet leerlingen van de taal die zij nodig hebben om historische teksten te lezen en kritisch te analyseren. FORUM Geschiedenis is volledig afgestemd op de nieuwe examens havo in 2021 en vwo in 2022.

FORUM geschiedenis havo & vwo | kenmerken

  • FORUM Geschiedenis legt de nadruk op historisch denken en redeneren en historisch-actuele thema’s
  • uitgebreid getest in de schoolpraktijk
  • aparte leer- en opdrachtenboeken voor havo en vwo
  • volledig afgestemd op de nieuwe examens
  • FORUM Geschiedenis: alle examenonderdelen in één leerboek, opdrachtenboek en digitale component
  • FORUM Geschiedenis is opdrachtgestuurd
  • speciale aandacht voor de ‘Taal van de geschiedenis’
  • topkwaliteit voor een aantrekkelijke prijs

FORUM geschiedenis havo & vwo | structuur

FORUM Geschiedenis werkt opdrachtgestuurd. Hierdoor kunnen leerlingen gemakkelijk zelfstandig werken. De leerboeken van FORUM Geschiedenis zijn onderverdeeld in de volgende thema’s: Wat is geschiedenis?, Oriëntatiekennis, Forum, Historische contexten en Naslag. FORUM biedt drie soorten opdrachten aan: Verwerken, Verdiepen en Examentraining. De eerste categorie opdrachten, verwerken, is bedoeld als controle of de tekst goed is gelezen en begrepen. Dit is de minimale basis. Bij opdrachten in de categorie verdiepen, ligt de nadruk op inzicht en toepassen in bestaande en nieuwe contexten. Bij examentraining oefenen leerlingen voor het examen. Zij leren welke typen examenopdrachten er zijn, hoe deze opdrachten aangepakt moeten worden en ook hoe oriëntatiekennis gebruikt wordt. FORUM Geschiedenis biedt opdrachten op hoofdstukniveau waarbij leerlingen creëren, analyseren en evalueren. Er is speciale aandacht voor de ‘Taal van de geschiedenis’.

Omslagen FORUM

FORUM Geschiedenis gaat niet alleen over het verleden, maar ook over het heden en de toekomst.

FORUM Geschiedenis legt niet de nadruk op geschiedenis als leervak, maar als denkvak, op historisch denken en redeneren

FORUM Geschiedenis spreekt uw leerlingen heel direct aan, ze voelen zich serieus genomen /[of] ze neemt hen serieus

FORUM Geschiedenis biedt effectieve examentraining en is volledig afgestemd op de examens havo (2021) en vwo (2022).

Vraag een voorbeeldkatern aan voor FORUM Geschiedenis havo en vwo

FORUM GESCHIEDENIS HAVO & VWO | DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

KERN Nederlands vmbo Boom voortgezet onderwijs Groningen

FORUM Geschiedenis voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Er zijn twee verschillende licenties beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leerboek) en de boekvervangende licentie. In beide licenties zitten video’s, verdiepende historische casussen en adaptieve oefendrills op het gebied van examentraining kenmerkende aspecten en historische contexten. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook nog het digitale leerboek.

De uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden oefendrills aangeboden op het gebied van examentraining kenmerkende aspecten en historische contexten. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen. Voor scholen bestaat de mogelijkheid om via een aanvullend account de prestaties van de leerlingen in een dashboard te volgen.

FORUM GESCHIEDENIS HAVO & VWO | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

FORUM Geschiedenis biedt gratis docentenmateriaal: video’s, antwoorden op opdrachten, docentenhandleiding (inclusief voorbeeld pta’s en differentiatiemogelijkheden), toetsen en antwoorden. Om toegang te krijgen tot het docentenmateriaal, kunnen docenten die de lesmethode gebruiken hier eenmalig een account aanvragen.

Het is voor de docent ook mogelijk om te beschikken over de aanvullende licentie voor leerlingen en de boekvervangende licentie. Deze licenties kunt u rechtstreeks bij ons bestellen tegen 50% korting. In beide licenties zitten video’s, verdiepende historische casussen en adaptieve oefendrills op het gebied van examentraining kenmerkende aspecten en historische contexten. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook het digitale leerboek.

FORUM GESCHIEDENIS HAVO & VWO | AANBOD

U kunt werken met de leerboeken én de aanvullende licentie of werken met de boekvervangende licentie inclusief de digitale leerboeken. Met beide licenties krijgt u toegang tot de video’s, verdiepende casussen en de adaptieve drills. De licentie is geschikt voor praktisch alle devices. U kunt komend schooljaar starten met de tweede fase havo én vwo.

 

BOVENBOUW HAVO

LEERBOEK ISBN 9789492862303 FORUM Geschiedenis leerboek 4-5 havo verwacht voorjaar 2019 € 52,50
OPDRACHTEN ISBN 9789492862310 FORUM Geschiedenis opdrachtenboek 4-5 havo verwacht voorjaar 2019 € 22,50
LICENTIE ISBN 9789492862341 FORUM Geschiedenis licentie aanvullend havo (naast het leerboek) verwacht zomer 2019 € 6,95
LICENTIE ISBN 9789492862358 FORUM Geschiedenis licentie boekvervangend havo (met digitale leerboek) verwacht zomer 2019 € 22,50

 

BOVENBOUW VWO

LEERBOEK ISBN 9789492862365 FORUM Geschiedenis leerboek 4-6 vwo verwacht voorjaar 2019 € 57,50
OPDRACHTEN ISBN 9789492862372 FORUM Geschiedenis opdrachtenboek 4-6 vwo verwacht voorjaar 2019 € 24,95
LICENTIE ISBN 9789492862389 FORUM Geschiedenis licentie aanvullend vwo (naast het leerboek) verwacht zomer 2019 € 6,95
LICENTIE ISBN 9789492862396 FORUM Geschiedenis licentie boekvervangend vwo (met digitale leerboek) verwacht zomer 2019 € 22,50

FORUM geschiedenis havo & vwo | auteurs

Ontvang de FORUM geschiedenis nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons FORUM team

Wilt u meer weten over FORUM Geschiedenis havo/vwo of een informatief gesprek aanvragen? Ons FORUM team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Kathrin Varbelow

Kathrin Varbelow

Educatief adviseur
Angela van Raak

Angela van Raak

Educatief adviseur
Tessa Schinkel

Tessa Schinkel

Uitgever FORUM Geschiedenis
237142269222700