FORUM Geschiedenis havo & vwo bovenbouw

Leerboek, opdrachtenboek en aanvullende digitale
licentie voor slechts v.a. € 26,75 per leerling per jaar!

Geschiedenis als denkvak

FORUM Geschiedenis voor havo en vwo gaat in op de actualiteit en toont daarmee dat geschiedenis niet alleen met het verleden te maken heeft, maar een vak is van verleden, heden en toekomst. Het vertelt hoe geschiedenis in de samenleving wordt gebruikt en legt de nadruk op de relevantie van het vak. De aandacht voor historisch denken en redeneren maakt van geschiedenis weer een denkvak. De methode biedt veel ruimte voor differentiatie en onderwijs op maat. Met FORUM Geschiedenis bereiden uw leerlingen zich het beste voor op de nieuwe historische contexten. In combinatie met de onderbouwmethode, waarin alle tien tijdvakken elk leerjaar aan bod komen, legt u een stevige basis wat betreft oriëntatiekennis.

Kenmerken FORUM Geschiedenis bovenbouw

Alle examenonderdelen in één leerboek

Alle examenonderdelen staan in één leerboek en opdrachtenboek. De combinatie met de digitale interactieve oefenopdrachten, levert een optimaal leerrendement op.

Relevante geschiedenis

FORUM Geschiedenis vertelt hoe geschiedenis in de samenleving wordt gebruikt en legt daardoor de nadruk op de relevantie van het vak.

Historisch-actuele thema’s

FORUM Geschiedenis gaat in op de actualiteit en toont dat geschiedenis niet alleen met het verleden te maken heeft, maar een vak is van verleden, heden en toekomst.

Historisch denken en redeneren

De nadruk op historisch denken en redeneren maakt van geschiedenis weer een denkvak. Uw leerlingen ontwikkelen eigen standpunten over historisch-actuele thema’s.

Taal van de geschiedenis

Leerlingen worden in de methode voorzien van de taal die zij nodig hebben om historische teksten te lezen en kritisch te analyseren.

Eenvoudig differentiëren

FORUM Geschiedenis geeft u de vrijheid om zelf uw volgorde te bepalen en onderwerpen aan te vullen met eigen materiaal. Leerlingen kunnen eenvoudig zelfstandig werken.

Wat zeggen gebruikers over FORUM Geschiedenis?

Bekijk FORUM Geschiedenis bovenbouw

Brochure FORUM Geschiedenis

FORUM Geschiedenis havo/vwo onderbouw

Leerboek havo

Opdrachtenboek havo

Video historische contexten

Opdrachtenboek vwo

FORUM Geschiedenis lesmethode geschiedenis

Video historische contexten

Structuur FORUM Geschiedenis bovenbouw

Er is één leerboek en opdrachtenboek voor bovenbouw havo en ook één leerboek en opdrachtenboek voor bovenbouw vwo. Het leerboek en het opdrachtenboek bestaan uit vijf onderdelen: hoe wordt geschiedenis gebruikt, hoe werkt geschiedenis, oriëntatiekennis, thema’s en historische contexten. FORUM Geschiedenis geeft u de vrijheid om zelf uw volgorde te bepalen en onderwerpen aan te vullen met eigen materiaal. De lesmethode is volledig afgestemd op de nieuwe examens voor havo en vwo. De verplichte examenstof is voor leerlingen goed leerbaar en voor u als docent goed te monitoren door de digitale examentraining. Vanuit de opdrachten bij de thema’s en historische contexten wordt herhaaldelijk verwezen naar kenmerkende aspecten. Op deze manier gaat oriëntatiekennis echt als referentiekader fungeren. Laagdrempelig formatief handelen is goed mogelijk met RTTI in alle opdrachten en toetsen.

FORUM Geschiedenis digitaal

Adaptief oefenprogramma

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden oefendrills aangeboden waarmee leerlingen de examenstof kunnen oefenen: de kenmerkende aspecten en de historische contexten. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal (interactieve oefendrills en oefentoetsen) en het digitale docentenmateriaal met antwoorden, docentenhandleiding, voorbeeldpta’s, differentiatiemogelijkheden en toetsen. Ook kunt u enkele pagina's bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten hebben we een gratis docentlicentie beschikbaar, waarmee de docent toegang krijgt tot het digitale leerlingmateriaal en het digitale docentenmateriaal: antwoorden op opdrachten, docentenhandleiding, voorbeeldpta’s, differentiatiemogelijkheden en toetsen.

Ontvang de FORUM geschiedenis nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Goed van start met FORUM Geschiedenis

Gaat u starten met FORUM Geschiedenis havo en vwo bovenbouw? Dan helpen we u goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? Uiteraard ondersteunen we u met een handleiding en instructievideo’s. Zo kunt u bijvoorbeeld altijd terugvinden hoe u met onze digitale leeromgeving werkt.

Assortiment FORUM Geschiedenis bovenbouw

U kunt werken met de leer- en opdrachtenboeken en de aanvullende licentie voor havo of vwo of volledig digitaal werken met de boekvervangende licentie. De licenties geven toegang tot de interactieve oefenopdrachten. Laat uw leerlingen extra oefenen met de adaptieve oefendrills. De drills zijn voor examentraining van kenmerkende aspecten en historische contexten.

Onderstaande prijzen gelden vanaf 01-01-2021.

FORUM Geschiedenis havo bovenbouw

ISBN 9789492862303

Beschikbaar

€ 56,50

ISBN 9789492862310

Beschikbaar

€ 23,50

ISBN 9789492862341

Beschikbaar

€ 6,75

ISBN 9789492862358

Beschikbaar

€ 23,95

FORUM Geschiedenis vwo bovenbouw

ISBN 9789492862365

Beschikbaar

€ 61,95

ISBN 9789492862372

Beschikbaar

€ 25,50

ISBN 9789492862389

Beschikbaar

€ 6,75

ISBN 9789492862396

Beschikbaar

€ 23,95

FORUM Geschiedenis demolicentie

Beschikbaar

€ 0,00

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leerboeken, opdrachtenboeken en licenties van FORUM Geschiedenis havo/vwo bovenbouw.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over FORUM Geschiedenis havo/vwo bovenbouw of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Jolette Middeljans

Jolette Middeljans

Educatief adviseur
Alice Fahner

Alice Fahner

Educatief adviseur
Kristy Kuik

Kristy Kuik

Educatief adviseur