KERN Nederlands
taal & cultuur tweede fase

Leerboek en aanvullende digitale licentie
voor slechts € 32,43 per leerling per jaar!

Meer inhoud voor het schoolvak Nederlands

KERN Nederlands taal & cultuur is de nieuwe lesmethode Nederlands voor de bovenbouw havo/vwo. De methode behandelt een breed palet aan onderwerpen uit de neerlandistiek en geeft daarmee nadrukkelijk meer inhoud aan het schoolvak Nederlands. De methode is opgebouwd rondom de pijlers ‘taal’, ‘communicatie’ en ‘literatuur’ en biedt veel aandacht voor taalkundige onderwerpen, vaardigheden vanuit een breed communicatieperspectief, literaire analyse gekoppeld aan creatief schrijven en literatuurgeschiedenis als representatie van ideeën en cultuur. KERN Nederlands taal & cultuur laat zien dat onze taal zoveel méér is dan het eindeloos trainen van steeds dezelfde trucjes en deelvaardigheden voor het eindexamen.

Kenmerken KERN Nederlands taal & cultuur

Aandacht voor vakinhoud

De rijkdom van de neerlandistiek wordt aangeboden in één handboek, met daarin de cursussen taal, communicatie en literatuur. Een boek dat je ook ná je schooltijd wilt houden.

Vaardigheden benaderd vanuit een breed communicatieperspectief

Nederlands en een goede taalbeheersing houden niet op bij het examen. I.s.m. Jan Renkema van de Schrijfwijzer worden de vaardigheden uit het examenprogramma geïntegreerd aangeboden, waarbij de focus ligt op het doel en de functie van communicatie.

De kunst van lezen en schrijven 

Samen met docenten heeft Theo Witte de cursus literatuur ontwikkeld. Hierin staat de functie van literatuur voorop. Literaire analyse is verbonden met creatief schrijven en de literatuurgeschiedenis wordt gepresenteerd als representatie van ideeën en cultuur.

Kennis over taal

In lijn met het visiestuk van het Meesterschapsteam Nederlands bieden we een verscheidenheid aan onderwerpen uit de taalkunde en taalbeheersing aan, in de vorm van toegankelijke artikelen.

Aparte, niveauspecifieke oefen- en examenboeken voor havo en vwo

De differentiatie voor havo en vwo vindt plaats in de oefen- en examenboeken. Naast oefening bij de onderdelen uit het handboek bevat het oefenboek ook een cursus examentraining, die de leerling efficiënt en doelgericht voorbereidt op het centraal examen.

Samenwerking Vlogboek en Schrijfwijzer

De methode KERN Nederlands taal & cultuur biedt leerlingen vlogs met leestips bij de paragrafen literatuurgeschiedenis i.s.m. Vlogboek en online oefeningen uit de Schrijfwijzer van Jan Renkema bij cursus Formulering en stijl.

Wat zeggen gebruikers over KERN Nederlands taal & cultuur?

Bekijk KERN Nederlands taal & cultuur

Brochure KERN Nederlands

KERN Nederlands

Oefen- en examenboek vwo

KERN Nederlands Taal & Cultuur

Oefen- en examenboek havo

KERN Nederlands Taal & Cultuur

Rijk aanbod voor leerlingen en docenten

KERN Nederlands taal & cultuur biedt voor de tweede fase een handboek, een oefen-examenboek voor vwo en een oefenboek voor havo. De leerlingen kunnen daarnaast met de digitale aanvullende licentie veel extra oefenen: oefeningen Formuleren uit de Schrijfwijzer, drills bij spelling en argumentatieleer en bij poëzie, toetsen bij literatuurgeschiedenis, proza en inleiding cursus literatuur. Voor scholen die volledig digitaal willen werken is er een boekvervangende licentie. Jörgen Apperloo van Vlogboek maakt in samenwerking met de methode inspirerende vlogs met leestips die aansluiten bij de paragrafen over literatuurgeschiedenis. In de digitale omgeving van KERN Nederlands taal & cultuur zijn oefeningen uit de Schrijfwijzer van Jan Renkema opgenomen, die qua inhoud aansluiten bij de cursus Formulering en stijl uit het handboek.

KERN Nederlands taal & cultuur digitaal

Adaptief oefenprogramma

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden adaptieve oefendrills bij spelling en argumentatieleer en bij poëzie aangeboden. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Leerlingen kunnen de oefendrills ook goed oefenen op hun smartphone.

Vlogboek

Jörgen Apperloo van Vlogboek maakt in samenwerking met KERN Nederlands inspirerende vlogs met leestips die aansluiten bij de paragrafen over literatuurgeschiedenis. U kunt de vlogs straks terugvinden in onze digitale licenties en op het YouTubekanaal van Vlogboek.

Schrijfwijzeroefeningen

De Schrijfwijzer van Jan Renkema is hét taalkompas voor schrijvend Nederland. In de digitale omgeving van KERN Nederlands taal & cultuur zijn online oefeningen opgenomen van de Schrijfwijzer. Het betreffen oefeningen die qua inhoud aansluiten bij de cursus Formulering.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal en het digitale docentenmateriaal met
docentenhandleiding, woordenlijsten, toetsen, antwoordbladen, oefenbladen en PowerPointpresentaties. En u kunt enkele pagina's bekijken in het digitale bladerboek.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten, die met onze lesmethode werken, is er een gratis docentlicentie met toegang tot het digitale leerlingmateriaal en het digitale docentenmateriaal met docentenhandleiding, woordenlijsten, toetsen, antwoordbladen, oefenbladen en PowerPointpresentaties.

Ontvang de KERN Nederlands nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Goed van start met KERN Nederlands

Gaat u starten met KERN Nederlands taal & cultuur? Dan helpen we u goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt u het digitale materiaal en docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? Wij ondersteunen u en uw collega's met een handleiding en instructievideo’s. Neem contact met ons op!

Assortiment KERN Nederlands taal & cultuur

KERN Nederlands taal & cultuur biedt voor de tweede fase een handboek, een oefen-examenboek voor vwo, een oefenboek voor havo en een digitale licentie met oefeningen, drills en toetsen. U kunt ook volledig digitaal werken met de boekvervangende licentie met het digitale bladerboek.

Onderstaande prijzen gelden vanaf 01-01-2021.

KERN Nederlands taal & cultuur

ISBN 9789492862884

Beschikbaar

€ 63,95

ISBN 9789492862808

Beschikbaar

€ 25,95

ISBN 9789492862648

Beschikbaar

€ 25,95

ISBN 9789492862891

Beschikbaar

€ 9,95

ISBN 9789492862655

Beschikbaar

€ 25,95

KERN Nederlands taal & cultuur demolicentie

Beschikbaar

€ 0,00

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van het handboek, oefen- en examenboeken en de licenties van KERN Nederlands taal & cultuur.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over KERN Nederlands taal & cultuur of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Jolette Middeljans

Jolette Middeljans

Educatief adviseur
Alice Fahner

Alice Fahner

Educatief adviseur
Kristy Kuik

Kristy Kuik

Educatief adviseur