KERN Engels vmbo-basis(kader) is de nieuwe methode Engels die ervoor zorgt dat leerlingen de taal onmiddellijk kunnen toepassen in herkenbare situaties. Écht Engels, in échte situaties! KERN Engels richt zich volledig op de vaardigheden: wekelijks komen luisteren, spreken, lezen en schrijven aan de orde.
Grammatica wordt impliciet aangeboden. U vindt dus geen grammaticale theorie en invuloefeningen in KERN Engels. Er is veel ruimte voor fictie en kennis van land en volk. Daarnaast is er aandacht voor sociale vaardigheden en interculturele competenties die belangrijk zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. KERN Engels vmbo-basis(kader) sluit aan bij het onderwijs zoals dat op uw school wordt gegeven. U kunt aan de slag met boeken of u werkt met een combinatie van boeken en digitaal materiaal.

KERN Engels vmbo| kenmerken

  • focus op de kern van het vak Engels
  • inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving afgestemd op vmbo-basis(kader)
  • alle leerstof voor één jaar bij elkaar
  • een volledig RTTI-gecertificeerde methode
  • grondig getest in de praktijk
  • lezen, kijken/luisteren, spreken en schrijven staan centraal
  • topkwaliteit voor een aantrekkelijke prijs
  • motiveert de leerling met uitdaging en succes

KERN Engels vmbo | structuur

Vmbo-basis(kader) leerlingen werken met een leerwerkboek. De teksten, opdrachten en theorie staan overzichtelijk bij elkaar. Een lesweek bestaat uit drie lessen en wordt geopend met een introductiefilm. Een les in het boek is een les in de klas, met een kop en een staart. In elke les staat één leerdoel centraal. Alle vragen in de les zijn gericht op dat leerdoel. In de eerste les staan de vaardigheden kijken, luisteren en lezen centraal. In de tweede en derde les wordt de toepassing van de taal geoefend met spreken en schrijven. De lessen worden ondersteund met woordenschat, chunks en uitleg van grammatica, uitspraak en andere taalverschijnselen. In iedere vierde lesweek wordt vervolgens aandacht besteed aan kennis van land en volk en fictie van Engelstalige landen.

Iedere week opent met een film waarin het thema van de week wordt geïntroduceerd in échte, herkenbare situaties.

In elke les wordt aan één concreet leerdoel gewerkt.
Het leerdoel is leerlinggericht geformuleerd in één betekenisvolle zin.

Compact, zo veel mogelijk puntsgewijs en met voorbeelden.

Oefeningen met afwisselende werkvormen, voorzien van RTTI-codering.

Check of het leerdoel is bereikt op alle RTTI-niveaus.

Meld u hier aan voor pilot KERN Engels vmbo-basis(kader) leerjaar 1

KERN ENGELS VMBO | DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

KERN Nederlands vmbo Boom voortgezet onderwijs Groningen

KERN Engels vmbo-basis(kader) voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Voor vmbo-basis(kader) is er één licentie beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leerwerkboek). In de licentie zitten de introductiefilms, de uitlegvideo’s en de adaptieve oefendrills op het gebied van woordenschat, grammatica en spelling. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan.

Een lesweek bestaat uit drie lessen en wordt geopend met een introductiefilm. Deze introductiefilms zijn speciaal gemaakt voor KERN Engels vmbo-basis(kader) en sluiten volledig aan op de doelgroep.

Bij alle lees, luister, spreek en schrijflessen van KERN Engels vmbo-basis(kader) is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

Alle bronteksten van KERN Engels vmbo-basis(kader) zijn ingesproken in de Voorlezer. De Voorlezer heeft een instelbare lettergrootte, interlinie en achtergrondkleur. De woordenlijsten worden voorgelezen in de introductiefilms.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden drills aangeboden voor de training van woordenschat, grammatica en spelling. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen. Voor scholen bestaat de mogelijkheid om via een aanvullend account de prestaties van de leerlingen in een dashboard te volgen.

KERN ENGELS VMBO | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

KERN Engels vmbo-basis(kader) biedt gratis docentenmateriaal: per les een PowerPoint met uitleg en extra voorbeelden, een differentiatieblad, antwoorden, docentenhandleiding, woordenlijsten en toetsen. Docenten die gebruikmaken van KERN Engels vmbo-basis(kader), kunnen hier eenmalig een account aanvragen.

Het is voor de docent ook mogelijk om te beschikken over de aanvullende licentie voor leerlingen. Deze licenties kunt u rechtstreeks bij ons bestellen tegen 50% korting. In de licentie zitten de introductiefilms, de uitlegvideo’s en de adaptieve oefendrills op het gebied van woordenschat, grammatica en spelling.

KERN ENGELS VMBO | AANBOD BASIS(KADER)

U kunt werken met de leerwerkboeken én de aanvullende licentie, waarmee u toegang krijgt tot de introductiefilms bij de lessen, de uitlegvideo’s en de drills. De licentie is geschikt voor praktisch alle devices. U kunt komend schooljaar starten met leerjaar 1.

 

ONDERBOUW
LEERWERKBOEK ISBN 9789492862235 KERN Engels leerwerkboek 1-A vmbo-basis(kader) verwacht voorjaar 2019 € 12,50
LEERWERKBOEK ISBN 9789492862266 KERN Engels leerwerkboek 1-B vmbo-basis(kader) verwacht zomer 2019 € 12,50
LEERWERKBOEK ISBN 9789492862273 KERN Engels leerwerkboek 2-A vmbo-basis(kader) verwacht voorjaar 2020 € 12,50
LEERWERKBOEK ISBN 9789492862280 KERN Engels leerwerkboek 2-B vmbo-basis(kader) verwacht zomer 2020 € 12,50
LICENTIE ISBN 9789492862297 KERN Engels licentie aanvullend vmbo-basis(kader) (naast de leerwerkboeken) verwacht zomer 2019 € 9,95

Ontvang de KERN Engels vmbo nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons KERN team

Wilt u meer weten over KERN Engels vmbo-basis(kader) of een informatief gesprek aanvragen? Ons KERN team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Herre van Brug

Herre van Brug

Uitgever KERN Engels
Mathilde Engelsma

Mathilde Engelsma

Projectleider KERN Engels
Angela van Raak

Angela van Raak

Educatief adviseur
Kathrin Varbelow

Kathrin Varbelow

Educatief adviseur
22694226972269223714