RTTI methode Docentplus

KERN Engels vmbo-basis(kader) is de nieuwe methode Engels die ervoor zorgt dat leerlingen de taal onmiddellijk kunnen toepassen in herkenbare situaties. Écht Engels, in échte situaties! KERN Engels richt zich volledig op de vaardigheden: wekelijks komen luisteren, spreken, lezen en schrijven aan de orde.
Grammatica wordt impliciet aangeboden. U vindt dus geen grammaticale theorie en invuloefeningen in KERN Engels. Er is veel ruimte voor fictie en kennis van land en volk. Daarnaast is er aandacht voor sociale vaardigheden en interculturele competenties die belangrijk zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. KERN Engels vmbo-basis(kader) sluit aan bij het onderwijs zoals dat op uw school wordt gegeven. U kunt aan de slag met boeken of u werkt met een combinatie van boeken en digitaal materiaal.

KERN Engels vmbo| kenmerken

  • focus op de kern van het vak Engels
  • inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving afgestemd op vmbo-basis(kader)
  • alle leerstof voor één jaar bij elkaar
  • een volledig RTTI-gecertificeerde methode
  • grondig getest in de praktijk
  • lezen, kijken/luisteren, spreken en schrijven staan centraal
  • topkwaliteit voor een aantrekkelijke prijs
  • motiveert de leerling met uitdaging en succes

* prijs o.b.v. intern boekenfonds bij afschrijving over 4 jaar

Probeer een gratis les KERN Engels voor vmbo-basis(kader)

KERN Engels vmbo | structuur

Vmbo-basis(kader) leerlingen werken met een leerwerkboek. De teksten, opdrachten en theorie staan overzichtelijk bij elkaar. Een lesweek bestaat uit drie lessen en wordt geopend met een introductiefilm. Een les in het boek is een les in de klas, met een kop en een staart. In elke les staat één leerdoel centraal. Alle vragen in de les zijn gericht op dat leerdoel. In de eerste les staan de vaardigheden kijken, luisteren en lezen centraal. In de tweede en derde les wordt de toepassing van de taal geoefend met spreken en schrijven. De lessen worden ondersteund met woordenschat, chunks en uitleg van grammatica, uitspraak en andere taalverschijnselen. In iedere vierde lesweek wordt vervolgens aandacht besteed aan kennis van land en volk en fictie van Engelstalige landen.

Lesmethode Engels voortgezet onderwijs | Bestel KERN Engels vmbo basis kader

Iedere week opent met een film waarin het thema van de week wordt geïntroduceerd in échte, herkenbare situaties. Per onderwerp is er een film waarin het onderwerp wordt geïntroduceerd.

In elke les wordt aan één concreet leerdoel gewerkt.
Het leerdoel is leerlinggericht geformuleerd in één betekenisvolle zin.

Compact, zo veel mogelijk puntsgewijs en met voorbeelden.

Oefeningen met afwisselende werkvormen, voorzien van RTTI-codering.

Check of het leerdoel is bereikt op alle RTTI-niveaus.

Meld u hier aan voor pilot KERN Engels vmbo-basis(kader) leerjaar 1

KERN ENGELS VMBO | DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

Lesmethode Nederlands gymnasium | Bekijk nu KERN Nederlands

KERN Engels vmbo-basis(kader) voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Voor vmbo-basis(kader) is er één licentie beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leerwerkboek). In de licentie zitten de introductiefilms, de uitlegvideo’s en de adaptieve oefendrills op het gebied van woordenschat, grammatica en spelling. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan.

Een lesweek bestaat uit drie lessen en wordt geopend met een introductiefilm. Per onderwerp is er een film waarin het onderwerp wordt geïntroduceerd. Deze introductiefilms zijn speciaal gemaakt voor KERN Engels vmbo-basis(kader) en sluiten volledig aan op de doelgroep.

Elke communicatieles heeft een uitlegvideo waarin de belangrijkste theorie wordt uitgelegd. Elke woordenlijst heeft een vocabulairevideo waarin de uitspraak van de woorden wordt voorgedaan. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

De audiofragmenten voor de luisteropdrachten zijn eenvoudig te vinden bij de les. De teksten uit het boek zijn te beluisteren in de voorlees-applicatie. De Voorlezer heeft een instelbare lettergrootte, interlinie en achtergrondkleur. De woordenlijsten worden voorgelezen in de introductiefilms.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster staan bij de receptieveles (kijken, luisteren en lezen) drills waarmee de woordenschat en de juiste schrijfwijze kan worden geoefend. Bij de productieveles (schrijven en spreken) worden de chunks geoefend en oefenen de leerlingen met gesprekszinnen. Bij relevante grammatica-onderdelen is een drill beschikbaar waarin de grammaticaregel op T1-niveau kan worden geoefend. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen.

Trailer

Lesmethode Engels voortgezet onderwijs | Bestel KERN Engels

Behind the scenes

Lesmethode Engels voortgezet onderwijs | Bestel KERN Engels

KERN ENGELS VMBO | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

KERN Engels vmbo-basis(kader) biedt gratis docentenmateriaal: per les een PowerPoint met uitleg en extra voorbeelden, een differentiatieblad, antwoorden, docentenhandleiding, woordenlijsten en toetsen.

Docenten die werken met de lesmethode, kunnen een docentlicentie rechtstreeks bij ons bestellen. De docentlicenties zijn gratis. U kiest voor een aanvullende docentlicentie als uw leerlingen de aanvullende licentie gebruiken. De docentlicenties geven toegang tot het docentenmateriaal en het aanvullende digitale lesmateriaal.

KERN ENGELS VMBO | AANBOD BASIS(KADER)

U kunt werken met de leerwerkboeken én de aanvullende licentie, waarmee u toegang krijgt tot de introductiefilms bij de lessen, de uitlegvideo’s en de drills. De licentie is geschikt voor praktisch alle devices. U kunt komend schooljaar starten met leerjaar 1.

Per 01 augustus 2019 zal de route voor uitlevering van onze digitale licenties aan uw schoolleverancier veranderen. Hiervoor was het noodzakelijk om enkele isbn’s te vernieuwen. In onderstaand overzicht vindt u de correcte isbn’s. Het is correct dat enkele isbn’s anders zijn, dan eerder gecommuniceerd.

 

ONDERBOUW

LEERWERKBOEK ISBN 9789492862235 KERN Engels leerwerkboek 1-A vmbo-basis(kader)  beschikbaar € 12,50
LEERWERKBOEK ISBN 9789492862266 KERN Engels leerwerkboek 1-B vmbo-basis(kader)  beschikbaar € 12,50
LEERWERKBOEK ISBN 9789492862273 KERN Engels leerwerkboek 2-A vmbo-basis(kader)  verwacht voorjaar 2020 € 12,50
LEERWERKBOEK ISBN 9789492862280 KERN Engels leerwerkboek 2-B vmbo-basis(kader)  verwacht zomer 2020 € 12,50
LICENTIE ISBN 9789493113329 KERN Engels licentie aanvullend vmbo-basis(kader) (naast de leerwerkboeken) beschikbaar € 9,95

 

DOCENTLICENTIES VMBO VOOR DOCENTEN DIE DE LESMETHODE GEBRUIKEN

DOCENT ISBN 9789493113138 KERN Engels docentlicentie aanvullend + docentenmateriaal vmbo beschikbaar € 0,00

Ontvang de KERN Engels vmbo nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons KERN team

Wilt u meer weten over KERN Engels vmbo-basis(kader) of een informatief gesprek aanvragen? Ons KERN team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Herre van Brug

Herre van Brug

Uitgever KERN Engels
Mathilde Engelsma

Mathilde Engelsma

Projectleider KERN Engels
Angela van Raak

Angela van Raak

Educatief adviseur
Kathrin Varbelow

Kathrin Varbelow

Educatief adviseur
22694226972269223714

Boom voortgezet onderwijs werkt nauw samen met:

Staal & Roeland educatieve uitgeverij
Drillster
DocentPlus