Search
Close this search box.

KERN Wiskunde gymnasium/vwo+

Leerboek en aanvullende digitale licentie voor slechts € 29,90* per leerling per jaar!

*bij gebruik in een boekenfonds met een afschrijvingstermijn van 4 jaar en jaarlijkse aanschaf licentie

Wil uw school liever met een LiFo-constructie werken? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

De lat kan hoger!

KERN Wiskunde voor gymnasium/vwo+ gaat terug naar de kern van het vak en daagt leerlingen uit met echte wiskunde en inspirerende onderwerpen met aandacht voor de schoonheid van het vak. De inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving zijn afgestemd op het betreffende niveau. De methode is leerdoelgestuurd en volledig RTTI-gecertificeerd. Alle opdrachten hebben een RTTI-label. Dit geeft zowel de docent als de leerling inzicht in het leerproces. Bij KERN Wiskunde is een digitale licentie verkrijgbaar waarin leerlingen kunnen oefenen met gerandomiseerde opdrachten, gemaakt in samenwerking met AlgebraKiT.

Bestel KERN Wiskunde in onze webshop:

Kenmerken KERN Wiskunde gymnasium/vwo+

In KERN Wiskunde staan de wiskundige concepten centraal. De theorie is kernachtig en voorzien van relevante voorbeelden en functionele afbeeldingen. De methode daagt leerlingen uit met echte wiskunde met aandacht voor de schoonheid van het vak.

De theorie wordt per onderdeel helder en compact uitgelegd op een bladzijde. Na
de theorie volgen de bijbehorende oefenopdrachten met duidelijke verwijzing naar de onderdelen in de uitleg.

Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Zowel de uitleg als de opdrachten zijn hieraan gekoppeld. Ook de bijgeleverde toetsen voldoen aan de RTTI-standaard.

Er is veel aandacht besteed aan de formulering van de uitleg en opdrachten. Ook is de opbouw en structuur van hoofdstukken overal gelijk. Wiskunde wordt toegankelijker voor de leerling zonder concessies te doen aan het niveau van de leerstof.

Elke paragraaf eindigt met een begrippenlijst. Ook bevat elke paragraaf een rekenopdracht, bedoeld om de rekenvaardigheden te onderhouden. Het boek zelf is bijna helemaal rekenmachinevrij.

KERN Wiskunde daagt leerlingen uit met relevante en interessante leerstof op hoog niveau. Elke opdracht is anders. Ontdekken en Onderzoeken biedt verbreding en verdieping met onderwerpen uit de wetenschap, geschiedenis en praktijk die aansluiten bij de paragraaf.

Goed van start met KERN Wiskunde

Wij helpen docenten gemakkelijk starten met KERN Wiskunde. Wij ondersteunen u graag. Neem contact met ons op!

Bekijk KERN Wiskunde gymnasium/vwo+

Ontvang de KERN Wiskunde nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Academie in KERN Wiskunde

Ieder hoofdstuk opent met ‘Academie’ waarin onderwerpen als kunst, cultuur en wetenschap worden belicht vanuit een wiskundig perspectief. Daarna volgen vijf paragrafen. Elke paragraaf bevat uitleg van enkele wiskundige concepten, opdrachten om te oefenen en aan het eind extra uitdaging in ‘Ontdekken en onderzoeken’. Elk hoofdstuk sluit af met een voorbereiding op de toets.

KERN Wiskunde digitaal

AlgebraKiT

KERN Wiskunde maakt gebruik van AlgebraKiT voor de digitale component bij de oefenopdrachten voor leerlingen die meer willen oefenen of willen afwisselen tussen oefenen op papier en digitaal. Met deze interactieve wiskunde software kunnen uw leerlingen onbeperkt oefenen en krijgen ze directe feedback.

Uitlegvideo

Bij elke paragraaf is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om theorie vooruit of terug te bekijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden aangeboden in het docentenmateriaal.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal (AlgebraKiT en uitlegvideo’s) en het digitale docentenmateriaal met docentenhandleiding, antwoorden, uitwerkingen en PowerPoints. Ook kunt u enkele pagina’s bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten hebben we een gratis docentlicentie beschikbaar, waarmee de docent toegang krijgt tot het digitale leerlingmateriaal en het digitale docentenmateriaal: docentenhandleiding, antwoorden, uitwerkingen en PowerPoints.

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leerboeken, oplossingenboeken en licenties van KERN Wiskunde gymnasium/vwo+.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over KERN Wiskunde gymnasium/vwo+ of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Karen van der Kolk

Karen van der Kolk

Default Image

Vacature