KERN Wiskunde gymnasium/vwo+

Leerboek en aanvullende digitale licentie
voor slechts € 25,99 per leerling per jaar!

De lat kan hoger!

KERN Wiskunde voor gymnasium/vwo+ gaat terug naar de kern van het vak en daagt leerlingen uit met echte wiskunde en inspirerende onderwerpen met aandacht voor de schoonheid van het vak. De inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving zijn afgestemd op het betreffende niveau. De methode is leerdoelgestuurd en volledig RTTI-gecertificeerd. Alle opdrachten hebben een RTTI-label. Dit geeft zowel de docent als de leerling inzicht in het leerproces. Ieder hoofdstuk opent met ‘Academie’ waarin onderwerpen als kunst, cultuur en wetenschap worden belicht vanuit een wiskundig perspectief. Bij KERN Wiskunde gymnasium/vwo+ wordt gewerkt met één leerboek per leerjaar.

KERN Wiskunde gymnasium

Kenmerken KERN Wiskunde gymnasium/vwo+

Focus op de kern

KERN Wiskunde is een compacte methode. De theorie is kernachtig en legt de focus op de wiskundige concepten, die compact en helder worden uitgelegd met relevante voorbeelden en functionele illustraties. KERN Wiskunde gymnasium/vwo+ legt de lat hoger!

Helder en compact

De theorie wordt per onderdeel helder en compact uitgelegd op een bladzijde. Na
de theorie volgen de bijbehorende oefenopdrachten met duidelijke verwijzing naar de onderdelen in de uitleg.

Leerdoelgestuurd

Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Zowel de uitleg als de opdrachten zijn hieraan gekoppeld. Ook de bijgeleverde toetsen voldoen aan de RTTI-standaard.

Aandacht voor taal en structuur

Er is veel aandacht besteed aan de formulering van de uitleg en opdrachten. Ook is de opbouw en structuur van hoofdstukken overal gelijk. Wiskunde wordt toegankelijker voor de leerling zonder concessies te doen aan het niveau van de leerstof.

Aandacht voor begrippen en rekenen

Elke paragraaf eindigt met een begrippenlijst. Ook bevat elke paragraaf een rekenopdracht, bedoeld om de rekenvaardigheden te onderhouden. Het boek zelf is bijna helemaal rekenmachinevrij.

De lat ligt hoog

KERN Wiskunde daagt leerlingen uit met relevante en interessante leerstof op hoog niveau. Elke opdracht is anders. Ontdekken en Onderzoeken biedt verbreding en verdieping met onderwerpen uit de wetenschap, geschiedenis en praktijk die aansluiten bij de paragraaf.

Wat zeggen gebruikers over KERN Wiskunde?

Bekijk KERN Wiskunde

Brochure 2021

KERN Wiskunde gymnasium/vwo+

Gymnasium/vwo+ 1

KERN Wiskunde lesmethode wiskunde

Gymnasium/vwo+ 2

KERN Wiskunde lesmethode wiskunde

Uitleg video

KERN Wiskunde compact en gestructureerd

Ieder hoofdstuk opent met ‘Academie’ waarin onderwerpen als kunst, cultuur en wetenschap worden belicht vanuit een wiskundig perspectief. Daarna volgen vijf paragrafen. Elke paragraaf bevat uitleg van enkele wiskundige concepten, opdrachten om te oefenen en aan het eind extra uitdaging in ‘Ontdekken en onderzoeken’. Elk hoofdstuk sluit af met een
voorbereiding op de toets. In de opdrachten trainen leerlingen hun wiskundige vaardigheden, leren ze wiskundig te denken en passen ze de wiskunde toe binnen echte contexten. Deze contexten zijn geen schoolse verhaaltjessommen, maar komen uit de wereld om ons heen. Bij KERN Wiskunde gaat het om echte wiskunde!

KERN Wiskunde digitaal

AlgebraKiT

KERN Wiskunde maakt gebruik van AlgebraKiT voor de digitale component bij de oefenopdrachten voor leerlingen die meer willen oefenen of willen afwisselen tussen oefenen op papier en digitaal. Met deze interactieve wiskunde software kunnen uw leerlingen onbeperkt oefenen en krijgen ze directe feedback.

Uitlegvideo

Bij elke paragraaf is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om theorie vooruit of terug te bekijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden aangeboden in het docentenmateriaal.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal (AlgebraKiT en uitlegvideo's) en het digitale docentenmateriaal met docentenhandleiding, antwoorden, uitwerkingen en PowerPoints. Ook kunt u enkele pagina's bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten hebben we een gratis docentlicentie beschikbaar, waarmee de docent toegang krijgt tot het digitale leerlingmateriaal en het digitale docentenmateriaal: docentenhandleiding, antwoorden, uitwerkingen en PowerPoints.

Ontvang de KERN Wiskunde nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Goed van start met KERN Wiskunde

Gaat u starten met KERN Wiskunde dan helpen we u graag goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? Uiteraard ondersteunen we u met een handleiding en instructievideo’s. Zo kunt u bijvoorbeeld altijd terugvinden hoe u met onze digitale leeromgeving werkt.

Assortiment KERN Wiskunde gymnasium/vwo+

U kunt werken met het leerboek, oplossingenboek en de aanvullende licentie of
volledig digitaal werken met de boekvervangende licentie. U kunt ook met KERN Wiskunde werken in Learnbeat. 

KERN Wiskunde gymnasium/vwo+ 1-3

ISBN 9789492862549

Beschikbaar

€ 64,95

ISBN 9789492862464

Beschikbaar

€ 64,95

ISBN 9789493224407

Beschikbaar

€ 64,95

ISBN 9789492862556

Beschikbaar

€ 12,75

ISBN 9789492862471

Beschikbaar

€ 12,75

ISBN 9789493224414

01-11-2021

€ 12,75

ISBN 9789492862488

Beschikbaar

€ 9,75

ISBN 9789492862563

Beschikbaar

€ 25,95

KERN Wiskunde demolicentie

nvt

Beschikbaar

€ 0,00

KERN Wiskunde in Learnbeat

KERN Wiskunde werkt samen met Learnbeat. Voor KERN Wiskunde vmbo-t/havo leerjaar 1, havo/vwo leerjaar 1 en vwo+/gymnasium leerjaar 1 is een Learnbeat licentie beschikbaar met het materiaal van KERN Wiskunde. In deze licentie kunnen leerlingen alle opdrachten digitaal maken en is ook de theorie in digitale vorm opgenomen. Het is mogelijk om met Learnbeat volledig digitaal te werken, of in combinatie met de boeken.

Licentie aanvullend gymnasium/vwo+ in Learnbeat (naast het leerboek)

ISBN 9789493224667

Beschikbaar

€ 19,95

Licentie boekvervangend gymnasium/vwo+ in Learnbeat

ISBN 9789493224674

Beschikbaar

€ 35,00

KERN Wiskunde overig

ISBN 9789493113749

Beschikbaar

€ 17,50

ISBN 9789493113756

Beschikbaar

€ 27,50

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leerboeken, oplossingenboeken en licenties van KERN Wiskunde gymnasium/vwo+.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over KERN Wiskunde gymnasium/vwo+ of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Jolette Middeljans

Jolette Middeljans

Educatief adviseur
Alice Fahner

Alice Fahner

Educatief adviseur
Kristy Kuik

Kristy Kuik

Educatief adviseur