KERN Wiskunde gymnasium/vwo+

Leerboek en aanvullende digitale licentie
voor slechts € 25,99 per leerling per jaar!

De lat kan hoger!

KERN Wiskunde is de nieuwe methode wiskunde voor gymnasium/vwo+. De inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving zijn afgestemd op dit niveau. De methode gaat terug naar de kern van het vak en stelt de wiskundige concepten centraal. Deze concepten worden helder uitgelegd en vervolgens getraind met relevante wiskunde oefeningen en échte toepassingen. Bij KERN Wiskunde gaat het om échte wiskunde! De methode heeft daarnaast volop aandacht voor de schoonheid van het vak. KERN Wiskunde daagt leerlingen uit, werkt vanuit leerdoelen en is volledig RTTI-gecertificeerd: alle opdrachten zijn voorzien van een RTTI-codering. Deze aanpak maakt het doel én nut van elke opdracht duidelijk voor leerling en docent. De methode maakt voor de digitale component gebruik van AlgebraKiT.

Kenmerken KERN Wiskunde gymnasium/vwo+

Focus op de kern van het vak

KERN Wiskunde is een compacte methode. De theorie is kernachtig en legt de focus op de wiskundige concepten, die compact en helder worden uitgelegd met relevante voorbeelden en functionele illustraties.

Aandacht voor relevantie en schoonheid

Het doel van KERN Wiskunde is om leerlingen uit te dagen met relevante en interessante leerstof. Er is voldoende ruimte om te oefenen, maar ook volop aandacht voor de schoonheid van het vak wiskunde. De lat wordt hoger gelegd.

Lesstof is leerdoelgestuurd

Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Zowel de uitleg als de opdrachten  zijn gekoppeld aan het leerdoel. Ook de bijgeleverde toetsen voldoen aan de RTTI-standaard.

Aandacht voor taal en overzicht

Er is veel aandacht besteed aan de formulering van de uitleg en opdrachten. Het vak wordt toegankelijker voor de leerling zonder concessies te doen aan het niveau van de leerstof.

Aandacht voor begrippen en rekenen

Elke paragraaf eindigt met een begrippenlijst. Ook bevat elke paragaaf een rekenopdracht, bedoeld om de rekenvaardigheden te onderhouden. Het boek zelf is bijna helemaal rekenmachine vrij, op een paar opdrachten na.

Variatie in opdrachten

In elke paragraaf zijn de opdrachten onderverdeeld in: oefenen, ontdekken en onderzoeken. In de categorie Ontdekken en Onderzoeken wordt binnen een inspirerende context extra verbreding en verdieping bij het onderwerp van de paragraaf aangeboden.

Wat zeggen gebruikers over KERN Wiskunde?

Bekijk KERN Wiskunde

Gymnasium/vwo+ 1

KERN Wiskunde lesmethode wiskunde

Gymnasium/vwo+ 2

KERN Wiskunde lesmethode wiskunde

Uitleg video

KERN Wiskunde compact en gestructureerd

Elk hoofdstuk begint met een introductie: 'Academie', gevolgd door vijf paragrafen waarin de lesstof wordt opgebouwd. Ter afsluiting is er een voorbereiding op de toets. Iedere paragraaf heeft dezelfde structuur en is opgebouwd uit één pagina met uitleg, één pagina met oefenopdrachten en twee pagina’s voor het ontdekken en onderzoeken. In de opdrachten trainen leerlingen hun wiskundige vaardigheden, leren ze wiskundig te denken en passen ze de wiskunde toe binnen echte contexten. Deze contexten zijn geen schoolse verhaaltjessommen, maar komen uit de wereld om ons heen. Bij KERN Wiskunde gaat het om echte wiskunde!

KERN Wiskunde digitaal

AlgebraKiT

KERN Wiskunde maakt gebruik van AlgebraKiT voor de digitale component bij de oefenopdrachten voor leerlingen die meer willen oefenen of willen afwisselen tussen oefenen op papier en digitaal. Met deze interactieve wiskunde software kunnen uw leerlingen onbeperkt oefenen en krijgen ze directe feedback.

Uitlegvideo

Bij elke paragraaf is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om theorie vooruit of terug te bekijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden aangeboden in het docentenmateriaal.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal (AlgebraKiT en uitlegvideo's) en het digitale docentenmateriaal met docentenhandleiding, antwoorden, uitwerkingen en PowerPoints. Ook kunt u enkele pagina's bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten hebben we een gratis docentlicentie beschikbaar, waarmee de docent toegang krijgt tot het digitale leerlingmateriaal en het digitale docentenmateriaal: docentenhandleiding, antwoorden, uitwerkingen en PowerPoints.

Ontvang de KERN Wiskunde nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Goed van start met KERN Wiskunde

Gaat u starten met KERN Wiskunde dan helpen we u graag goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? Uiteraard ondersteunen we u met een handleiding en instructievideo’s. Zo kunt u bijvoorbeeld altijd terugvinden hoe u met onze digitale leeromgeving werkt.

Assortiment KERN Wiskunde gymnasium/vwo+

U kunt werken met het leerboek, oplossingenboek en de aanvullende licentie of
volledig digitaal werken met de boekvervangende licentie.


Onderstaande prijzen gelden vanaf 01-01-2021.

KERN Wiskunde gymnasium/vwo+ 1-2 en vwo/gymnasium 3

ISBN 9789492862549

Beschikbaar

€ 64,95

ISBN 9789492862464

Beschikbaar

€ 64,95

ISBN 9789493224407

01-06-2021

€ 64,95

ISBN 9789492862556

Beschikbaar

€ 12,75

ISBN 9789492862471

Beschikbaar

€ 12,75

ISBN 9789493224414

01-07-2021

€ 12,75

ISBN 9789492862488

Beschikbaar

€ 9,75

ISBN 9789492862563

Beschikbaar

€ 25,95

KERN Wiskunde demolicentie

nvt

Beschikbaar

€ 0,00

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leerboeken, oplossingenboeken en licenties van KERN Wiskunde gymnasium/vwo+.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over KERN Wiskunde gymnasium/vwo+ of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Angela van Raak

Angela van Raak

Educatief adviseur
Alice Fahner

Alice Fahner

Educatief adviseur
Kristy Kuik

Kristy Kuik

Educatief adviseur