RTTI methode Docentplus

KERN Wiskunde gymnasium/vwo+ is dé nieuwe RTTI-methode wiskunde waarbij de inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving zijn afgestemd op gymnasium/vwo+. KERN Wiskunde gaat terug naar de kern van het vak. In de uitleg staan wiskundige concepten centraal. Deze concepten worden compact en helder uitgelegd met uitgewerkte voorbeelden en functionele afbeeldingen. De methode bevat geen schoolse verhaaltjessommen, maar uitsluitend wiskundige oefeningen en echte, realistische toepassingen. Het doel van KERN Wiskunde is om leerlingen uit te dagen met relevante en interessante leerstof. Daarbij is er volop aandacht voor de schoonheid van het vak en wordt de lat hoger gelegd.

KERN WISKUNDE GYMNASIUM/VWO+ | KENMERKEN

  • exclusief voor gymnasium/vwo+
  • grondig getest in de praktijk: pilots op scholen door het gehele land
  • KERN Wiskunde: de lat kan hoger voor elke leerling
  • een volledig RTTI-gecertificeerde methode
  • focus op de kern van het vak
  • wiskundige oefeningen en echte realistische toepassingen
  • KERN Wiskunde laat de schoonheid van de wiskunde weer zien
  • topkwaliteit voor een acceptabele prijs

* prijs o.b.v. intern boekenfonds bij afschrijving over 4 jaar

Probeer een gratis les van KERN Wiskunde voor gymnasium/vwo+

KERN WISKUNDE GYMNASIUM/VWO+ | STRUCTUUR

KERN Wiskunde is een compacte kernmethode. Alle theorie is compact en makkelijk terug te vinden. Leerdoelen zijn expliciet weergegeven en worden op verschillende manieren aangevlogen. Alle opdrachten en toetsopgaven zijn relevant en gericht op het doel. De lesstof voor een leerjaar is afgestemd op het aantal lesweken. Elk hoofdstuk kent een vaste structuur met een vast aantal paragrafen. Een belangrijk uitgangspunt is dat de leerdoelen nauwkeurig zijn gekoppeld aan de paragrafen en daarmee ook aan de lessen. Er is zeer veel aandacht besteed aan de formulering van uitleg en opdrachten. Daardoor wordt het vak toegankelijker voor de leerling zonder concessies te doen aan het niveau van de leerstof. Daarbij helpt het dat de pagina’s rust en overzichtelijkheid uitstralen. Afbeeldingen worden alleen gebruikt als die daadwerkelijk iets toevoegen.

KERN WISKUNDE GYMNASIUM/VWO+ | PILOT

Al veel scholen zijn gestart met het eerste pilothoofdstuk “Getallen” van KERN Wiskunde gymnasium/vwo+. Gedurende dit schooljaar kunnen pilotscholen ook andere hoofdstukken uitproberen. De feedback op deze pilots wordt daarna verwerkt. Als pilotdeelnemer ontvangt u een compleet hoofdstuk met bijbehorende uitlegvideo’s voor al uw leerlingen. Ook ontvangt u het docentenmateriaal met uitwerkingen, PowerPoints bij theorie & opdrachten en een toets. Wilt u KERN Wiskunde voor gymnasium/vwo+ ook uitproberen? Vraag dan nu het pilotmateriaal aan.

U kunt in schooljaar 2019-2020 met KERN Wiskunde gymnasium/vwo+ gaan werken in klas 1. De leerboeken, oplossingenboeken en de ict zijn dan daadwerkelijk gereed.

Meld u hier aan voor de pilot KERN Wiskunde gymnasium/vwo+ 1

KERN WISKUNDE GYMNASIUM/VWO+ | AlgebraKiT

KERN Wiskunde werkt voor het digitale lesmateriaal bij de methode samen met AlgebraKiT! Met de interactieve wiskundesoftware van AlgebraKiT kunnen uw leerlingen eindeloos oefenen en krijgen ze directe feedback. Bij KERN Wiskunde wordt AlgebraKiT gebruikt bij de basisstof (algebra en statistiek) voor leerlingen die meer willen oefenen of willen afwisselen tussen oefenen op papier en digitaal.

KERN WISKUNDE GYMNASIUM/VWO+ | AANBOD

Per leerjaar biedt KERN Wiskunde gymnasium/vwo+ één leerboek met theorie, opdrachten en toetsopgaven, een oplossingenboek en een ict-licentie met per paragraaf twee uitlegvideo’s en een ruim aanbod aan interactieve oefeningen met directe feedback. Er zijn geen werkboeken. Voor docenten is gratis digitaal docentenmateriaal beschikbaar met o.a. uitwerkingen, presentaties en toetsen. U kunt komend schooljaar starten met leerjaar 1.

 

ONDERBOUW
LEERBOEK ISBN 9789492862549 KERN Wiskunde leerboek 1 gymnasium/vwo+  beschikbaar € 62,50
OPLOSSINGEN ISBN 9789492862556 KERN Wiskunde oplossingenboek 1 gymnasium/vwo+ beschikbaar € 12,50
LICENTIE ISBN 9789492862488 KERN Wiskunde licentie aanvullend gymnasium/vwo+ (naast het leerboek) beschikbaar € 9,95
LICENTIE ISBN 9789492862563 KERN Wiskunde licentie boekvervangend gymnasium/vwo+ (met digitale leerboek) beschikbaar € 27,50

 

DOCENTLICENTIES HAVO/VWO/GYMNASIUM

DOCENT ISBN 9789493113206 KERN Wiskunde docentlicentie aanvullend + docentenmateriaal havo/vwo/gymnasium onderbouw beschikbaar € 0,00
DOCENT ISBN 9789493113213 KERN Wiskunde docentlicentie boekvervangend + docentenmateriaal havo/vwo/gymnasium onderbouw beschikbaar € 0,00

Ontvang de KERN Wiskunde nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons KERN team

Wilt u meer weten over KERN Wiskunde gymnasium/vwo+ of een informatief gesprek aanvragen met onze educatief adviseurs? Ons KERN Wiskunde team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Sybrand Jissink

Sybrand Jissink

Uitgever KERN Wiskunde
Inge Lever

Inge Lever

Adjunct-uitgever KERN Wiskunde
Angela van Raak

Angela van Raak

Educatief adviseur
Kathrin Varbelow

Kathrin Varbelow

Educatief adviseur
22699254982269223714

Samenwerkingspartners:

Staal & Roeland educatieve uitgeverij
Drillster
DocentPlus
Algebrakit