Zoek
Sluit dit zoekvak.

KERN Wiskunde havo, vwo en tto

Leerboeken en aanvullende digitale licentie voor slechts:

Havo: €32,30* per leerling per jaar!
Havo/vwo: €32,30* per leerling per jaar!
Vwo: €32,30* per leerling per jaar!
TTO: € 33,40* per leerling per jaar!|

*bij gebruik in een boekenfonds met een afschrijvingstermijn van 4 jaar en jaarlijkse aanschaf licentie

Wil uw school liever met een LiFo-constructie werken dan kan dat ook. Neem in dat geval even contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Daagt leerlingen uit met échte wiskunde

KERN Wiskunde voor havo, havo/vwo, vwo en tto gaat terug naar de kern van het vak en daagt leerlingen uit met echte wiskunde, praktische toepassingen en inspirerende onderwerpen. De inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving zijn afgestemd op het betreffende niveau. De methode is leerdoelgestuurd en volledig RTTI-gecertificeerd. Alle opdrachten hebben een RTTI-label. Dit geeft zowel de docent als de leerling inzicht in het leerproces. Bij KERN Wiskunde is een digitale licentie verkrijgbaar waarin leerlingen kunnen oefenen met gerandomiseerde opdrachten, gemaakt in samenwerking met AlgebraKiT.

Bestel KERN Wiskunde in onze webshop:

Kenmerken KERN Wiskunde havo & vwo

In KERN Wiskunde staan de wiskundige concepten centraal. De theorie is kernachtig en voorzien van relevante voorbeelden en functionele afbeeldingen. Het daagt leerlingen uit met echte wiskunde, praktische toepassingen en inspirerende onderwerpen!

De theorie wordt per onderdeel helder en overzichtelijk uitgelegd op een bladzijde. Na de theorie volgen de bijbehorende oefenopdrachten met duidelijke verwijzing naar de onderdelen in de uitleg.

Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). De uitleg, opdrachten en toetsen zijn hieraan gekoppeld.

Er is veel aandacht besteed aan de formulering van de uitleg en opdrachten. Ook is de opbouw en structuur van hoofdstukken overal gelijk. Wiskunde wordt toegankelijker voor de leerling zonder concessies te doen aan het niveau van de leerstof.

Begrippen die de leerlingen moeten kennen, zijn in de tekst gemarkeerd. Elke paragraaf eindigt met een lijst van deze begrippen. Ook bevat elke paragraaf een rekenopdracht om de rekenvaardigheden te onderhouden.

De oefenopdrachten omvatten de theorie. Elke opdracht is anders. Ontdekken en Onderzoeken biedt verbreding en verdieping bij het onderwerp van de paragraaf.

English edition voor tto

KERN Wiskunde havo, havo/vwo en vwo is ook in een Engelstalige editie verkrijgbaar. Deze editie is gericht op tweetalig onderwijs (tto) en volgt de Nederlandstalige editie grotendeels. Al het lesmateriaal is vertaald inclusief de digitale component. Er zijn geen werkboeken. Voor scholen die volledig digitaal willen werken is er uiteraard een boekvervangende licentie.

Goed van start met KERN Wiskunde

Wij helpen docenten gemakkelijk starten met KERN Wiskunde. Wij ondersteunen u graag. Neem contact met ons op!

Bekijk KERN Wiskunde havo & vwo

Bekijk KERN Wiskunde havo & vwo

Ontvang de KERN Wiskunde nieuwsflits en blijf op de hoogte!

KERN Wiskunde compact en gestructureerd

Ieder hoofdstuk opent met ‘Wiskunde in de praktijk’ waarin een praktisch onderwerp wordt belicht vanuit een wiskundig perspectief. Daarna volgen vijf paragrafen. Elke paragraaf bevat twee bladzijden met uitleg van enkele wiskundige concepten, elk met bijbehorende opdrachten om te oefenen. Extra uitdaging volgt daarna in ‘Ontdekken en onderzoeken’. Elk hoofdstuk sluit af met een voorbereiding op de toets.

KERN Wiskunde digitaal

AlgebraKiT

KERN Wiskunde maakt gebruik van AlgebraKiT voor de digitale component bij de oefenopdrachten voor leerlingen die meer willen oefenen of willen afwisselen tussen oefenen op papier en digitaal. Met deze interactieve wiskunde software kunnen uw leerlingen onbeperkt oefenen en krijgen ze directe feedback.

Uitlegvideo

Bij elke paragraaf is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om theorie vooruit of terug te bekijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden aangeboden in het docentenmateriaal.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal (AlgebraKiT en uitlegvideo’s) en het digitale docentenmateriaal met docentenhandleiding, antwoorden, uitwerkingen en PowerPoints. Ook kunt u enkele pagina’s bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten hebben we een gratis docentlicentie beschikbaar, waarmee de docent toegang krijgt tot het digitale leerlingmateriaal en het digitale docentenmateriaal: docentenhandleiding, antwoorden, uitwerkingen en PowerPoints.

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leerboeken, oplossingenboeken en licenties van KERN Wiskunde havo, havo/vwo, vwo en tto.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over KERN Wiskunde havo, havo/vwo, vwo en tto of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Karen van der Kolk

Karen van der Kolk

Default Image

Vacature