Search
Close this search box.

KERN Wiskunde voor vmbo

Leer(werk)boeken en aanvullende digitale licentie voor slechts:

Vmbo-basis:  € 39,40* per leerling per jaar!
Vmbo-kgt:  € 29,90* per leerling per jaar.
Vmbo-kader, -gt en vmbo-t/havo: € 32,30* per leerling per jaar!

*bij gebruik in een boekenfonds met een afschrijvingstermijn van 4 jaar en jaarlijkse aanschaf licentie

Wil uw school liever met een LiFo-constructie werken dan kan dat ook. Neem in dat geval even contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Succesbeleving voor alle vmbo-leerlingen

KERN Wiskunde vmbo is overzichtelijk, kernachtig en doelgericht. KERN Wiskunde is volledig leerdoelgestuurd. De inhoud, opbouw en vormgeving van de boeken zijn afgestemd op de verschillende vmbo-niveaus. De heldere, kernachtige uitleg en de overzichtelijke structuur geeft leerlingen zelfvertrouwen. KERN Wiskunde is volledig RTTI-gecertificeerd. Alle opdrachten hebben een RTTI-label. Dit geeft zowel de docent als de leerling inzicht in het leerproces en biedt differentiatiemogelijkheden. KERN Wiskunde vmbo-basis werkt met leerwerkboeken, vmbo-kgt en -t/havo werken met leerboeken. Werkbladen zijn als printbestanden los beschikbaar of optioneel in boekvorm leverbaar. Bij KERN Wiskunde is een digitale licentie verkrijgbaar met uitlegvideo’s en gerandomiseerde opdrachten, gemaakt in samenwerking met AlgebraKiT. Volledig digitaal werken is ook mogelijk.

Bestel KERN Wiskunde in onze webshop

Kenmerken KERN Wiskunde vmbo

Met wiskundige concepten als uitgangspunt volgt de doorlopende leerlijn een logische opbouw vanuit de leerdoelen en geeft ruimte om te focussen op deelonderwerpen. Past binnen de lessentabel.

KERN Wiskunde heeft een vaste kernachtige structuur met een overzichtelijke en herkenbare indeling. De uitleg is makkelijk terug te vinden. Afbeeldingen worden functioneel ingezet.

Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Zowel de uitleg als de opdrachten sluiten aan bij het leerdoel. De opdrachten en de meegeleverde toetsen zijn RTTI-gelabeld.

Uitleg en opdrachten zijn helder geformuleerd. De taal sluit aan op het taalniveau van de leerling. Daardoor wordt het vak toegankelijker voor de leerling zonder concessies te doen aan het niveau van de stof.

Er is veel aandacht voor praktische toepassingen en algemene kennisontwikkeling. Leerlingen krijgen een goed beeld van waar ze in de praktijk wiskunde voor nodig hebben.

De docent wordt ondersteund met geanimeerde PowerPoints bij alle theorie, uitlegvideo’s, toetsen en extra opdrachten. De meegeleverde PowerPoints schelen veel voorbereidingstijd en zijn uit te breiden met eigen materiaal.

Goed van start met KERN Wiskunde

Wij helpen docenten gemakkelijk starten met KERN Wiskunde. Wij ondersteunen u graag. Neem contact met ons op!

Bekijk KERN Wiskunde vmbo

vmbo onderbouw

vmbo bovenbouw

Ontvang de KERN Wiskunde nieuwsflits en blijf op de hoogte!

KERN Wiskunde structuur

Elk hoofdstuk begint met algemene kennisontwikkeling in een ‘Wiskundeweetje’. Daarna volgen vijf paragrafen waarin wiskundige concepten kort en helder worden uitgelegd. Na elk blok uitleg volgen ‘kale’ opdrachten om de theorie te oefenen, opdrachten met échte contexten en extra uitdaging. In het onderdeel ‘Praktische wiskunde’ wordt de opgedane kennis toegepast in praktijksituaties. Elk hoofdstuk sluit af met een voorbereiding op de toets. KERN Wiskunde vmbo-basis werkt met leerwerkboeken, vmbo-kgt en vmbo-t/havo werken met leerboeken. Bij KERN Wiskunde is een digitale licentie verkrijgbaar waarin leerlingen kunnen oefenen met gerandomiseerde opdrachten, gemaakt in samenwerking met AlgebraKiT.

KERN Wiskunde digitaal

AlgebraKiT

KERN Wiskunde maakt gebruik van AlgebraKiT voor de digitale component voor jouw vmbo-leerlingen die meer willen oefenen of willen afwisselen tussen oefenen op papier en digitaal. Met deze interactieve wiskunde software kunnen jouw leerlingen onbeperkt oefenen en krijgen ze directe feedback.

Uitlegvideo

Bij elke paragraaf zijn korte uitlegvideo’s beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden aangeboden in het docentenmateriaal.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal (AlgebraKiT en uitlegvideo’s) en het digitale docentenmateriaal met docentenhandleiding, antwoorden, uitwerkingen en PowerPoints. Ook kunt u enkele pagina’s bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten hebben we een gratis docentlicentie beschikbaar, waarmee de docent toegang krijgt tot het digitale leerlingmateriaal en het digitale docentenmateriaal: docentenhandleiding, antwoorden, uitwerkingen en PowerPoints.

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leer(werk)boeken, oplossingenboeken en licenties van KERN Wiskunde vmbo.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over KERN Wiskunde vmbo of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Karen van der Kolk

Karen van der Kolk

Default Image

Vacature