POLARIS is dé nieuwe RTTI-methode natuur- en scheikunde voor leerjaar 1 en 2 voor havo/vwo. Inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving zijn afgestemd op dit niveau. Een overzichtelijke methode die niet alleen inhoudelijk zeer gedegen in elkaar zit, maar ook aandacht heeft voor twee belangrijke aspecten van de natuur- en scheikunde: de toepasbaarheid ervan én de absolute schoonheid van het vak. POLARIS heeft een zeer acceptabele verkoopprijs. Topkwaliteit voor een aantrekkelijke prijs!
POLARIS sluit aan bij het onderwijs zoals dat op uw school wordt gegeven. U kunt aan de slag met boeken, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie van beide.

POLARIS havo/vwo | kenmerken

  • focus op de kern van het vak
  • aandacht voor relevantie en schoonheid
  • per paragraaf een PowerPoint om de les te verrijken en zelf vorm te geven
  • doelgerichte practica met 2 varianten
  • een volledig RTTI-gecertificeerde methode
  • de lesstof is leerdoel gestuurd
  • inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving afgestemd op havo/vwo
  • vooraf getest met pilots op scholen

POLARIS HAVO/VWO | STRUCTUUR

POLARIS havo/vwo is zeer gestructureerd opgebouwd. Iedere paragraaf bestaat uit twee pagina’s theorie, twee pagina’s oefenen en twee pagina’s ontdekken. Een belangrijk uitgangspunt is dat de leerdoelen nauwkeurig zijn gekoppeld aan de paragrafen en daarmee ook aan de lessen. Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelencheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Een paragraaf bevat leerstof voor twee lessen. In de theorie worden de concepten op een kernachtige manier uitgelegd. Bij elke paragraaf zijn één of twee practica beschikbaar die het leerdoel ondersteunen. Het hoofdstuk sluit af met een toetsvoorbereiding. Er is één leeropdrachtenboek en één practicum werkbladenboek.

Lesmethode NASK voortgezet onderwijs | Bestel POLARIS natuurkunde scheikunde

Een belangrijk uitgangspunt is dat de leerdoelen nauwkeurig zijn gekoppeld aan
de paragrafen en daarmee ook aan de lessen.

De behandelde theorie in de paragraaf staat ten dienste van het leerdoel. In de theorie worden de concepten op een kernachtige manier uitgelegd.

Bij elke paragraaf zijn één of twee practica beschikbaar die het leerdoel ondersteunen. Van bijna ieder practicum zijn er werkbladen in twee varianten, een inductieve en deductieve variant. Deze staan online, maar zijn ook in het practicum werkbladenboek beschikbaar.

Voordat POLARIS havo/vwo op de markt wordt gebracht, wordt de methode uitgebreid getest bij verschillende scholengemeenschappen. Op basis van deze praktijkervaring wordt POLARIS havo/vwo verder geperfectioneerd.

Meld u hier aan voor de pilot van POLARIS havo/vwo leerjaar 1-2

POLARIS HAVO/VWO | DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

Lesmethode Nederlands gymnasium | Bekijk nu KERN Nederlands

POLARIS havo/vwo voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Er zijn twee verschillende licenties beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leeropdrachtenboek) en de boekvervangende licentie. In beide licenties zitten de uitlegvideo’s en een ruim aanbod aan interactieve oefeningen met directe feedback. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook nog het digitale leeropdrachtenboek.

Bij alle paragrafen van POLARIS havo/vwo is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

POLARIS HAVO/VWO | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

POLARIS havo/vwo biedt gratis docentenmateriaal: per paragraaf een PowerPoint met uitleg van de kernbegrippen uit de paragraaf, uitwerkingen van de opdrachten, werkbladen bij de practica en per hoofdstuk twee RTTI gecertificeerde toetsen. De PowerPoints bevatten daarnaast animaties, formatieve toetsvragen en uitgewerkte opdrachten. Om toegang te krijgen tot het docentenmateriaal, kunnen docenten die de lesmethode gebruiken hier een account aanvragen. Het docentenmateriaal is zomer 2019 gereed.

Het is voor de docent ook mogelijk om te beschikken over de aanvullende licentie voor leerlingen en de boekvervangende licentie. Deze licenties kunt u rechtstreeks bij ons bestellen tegen 50% korting. In beide licenties zitten de uitlegvideo’s en een ruim aanbod aan interactieve oefeningen met directe feedback. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook het digitale leeropdrachtenboek.

POLARIS HAVO/VWO | AANBOD

U kunt werken met het leeropdrachtenboek, het practicum werkbladenboek én de aanvullende licentie of werken met de boekvervangende licentie inclusief de digitale boeken. Met beide licenties krijgt u toegang tot de uitlegvideo’s en een ruim aanbod aan interactieve oefeningen met directe feedback. De licentie is geschikt voor praktisch alle devices. U kunt komend schooljaar starten met leerjaar 1-2.

 

ONDERBOUW
LEERBOEK ISBN 9789492862402 POLARIS leeropdrachtenboek 1-2 havo/vwo beschikbaar € 49,95
PRACTICUM ISBN 9789492862419 POLARIS practicum werkbladenboek 1-2 havo/vwo verwacht voorjaar 2019 € 7,95
LICENTIE ISBN 9789492862426 POLARIS licentie aanvullend havo/vwo (naast het leeropdrachtenboek) verwacht zomer 2019 € 6,95
LICENTIE ISBN 9789492862327 POLARIS licentie boekvervangend havo/vwo (met digitale leeropdrachtenboek) verwacht zomer 2019 € 19,95

Ontvang de Polaris nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons POLARIS team

Wilt u meer weten over POLARIS havo/vwo of een informatief gesprek aanvragen? Ons team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Kathrin Varbelow

Kathrin Varbelow

Educatief adviseur
Angela van Raak

Angela van Raak

Educatief adviseur
Peter Koopmans

Peter Koopmans

Uitgever POLARIS natuurkunde + scheikunde
237142269222702

Boom voortgezet onderwijs werkt nauw samen met:

Staal & Roeland educatieve uitgeverij
Drillster
DocentPlus