POLARIS natuurkunde + scheikunde havo/vwo

Leeropdrachtenboek en aanvullende digitale licentie
voor slechts € 20,74 per leerling per jaar!

English edition voor TTO slechts € 21,24 per leerling per jaar!

Naast de Nederlandse editie nu ook een English edition voor havo/vwo

POLARIS is de nieuwe methode natuur- en scheikunde voor leerjaar 1 en 2 havo/vwo en TTO. De inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving zijn afgestemd op havo/vwo. De methode gaat terug naar de kern van het vak en stelt de concepten centraal. POLARIS natuurkunde + scheikunde werkt vanuit leerdoelen en is volledig RTTI-gecertificeerd: alle opdrachten en toetsopdrachten zijn voorzien van een RTTI-codering. Deze aanpak maakt het doel én nut van elke opdracht en toetsopdracht duidelijk voor leerling en docent. POLARIS heeft ook aandacht voor twee belangrijke aspecten van de natuur- en scheikunde: de toepasbaarheid ervan én de absolute schoonheid van het vak. Voor TTO is er een English edition beschikbaar. De Engelstalige variant volgt op de opdrachten na de Nederlandstalige editie volledig.

POLARIS

Kenmerken POLARIS natuurkunde + scheikunde

Focus op de kern van het vak

De theorie is kernachtig en legt de focus op de natuur- en scheikundige concepten, die compact en helder worden uitgelegd met relevante uitgewerkte voorbeelden en functionele afbeeldingen.

Aandacht voor relevantie en schoonheid

Het doel van POLARIS is om leerlingen uit te dagen met relevante en interessante leerstof. Daarbij is er volop aandacht voor de toepasbaarheid en de schoonheid van het vak en wordt de lat hoger gelegd.

Lesstof is leerdoelgestuurd

Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Zowel de theorie, de opdrachten als de practica zijn gekoppeld aan het leerdoel.

POLARIS

Doelgerichte practica 

Bij iedere paragraaf horen één of twee practica die het leerdoel ondersteunen, een inductieve en een deductieve variant. U kiest hoe u de practica inzet en welke variant daarbij hoort. En bevat ook een huisproef.

Aandacht voor taal en overzicht

Er is veel aandacht besteed aan de formulering van de uitleg en opdrachten en de lay-out. Het vak wordt toegankelijker voor de leerling zonder concessies te doen aan het niveau van de leerstof.

Variatie in opdrachten

Er zijn oefeningen beschikbaar over de concepten uit de paragraaf. De opdrachten bij het onderdeel oefenen en toepassen beginnen altijd met een context die een nauwe link heeft met het leerdoel van de paragraaf.

English edition: Physics & Chemistry

POLARIS leeropdrachtenboek havo/vwo 1-2 physics & chemistry – English edition is al beschikbaar. Deze editie is gericht op tweetalig onderwijs (TTO) en volgt de Nederlandstalige editie volledig. Voor scholen die volledig digitaal willen werken is er uiteraard een boekvervangende licentie. U kunt komend schooljaar ook werken met de English edition in leerjaar 3: POLARIS physics leeropdrachtenboek vwo/gymnasium 3 – English edition en POLARIS chemistry leeropdrachtenboek vwo/gymnasium 3 – English edition.

Wat zeggen gebruikers over POLARIS?

Bekijk POLARIS natuurkunde + scheikunde havo/vwo

Brochure POLARIS

POLARIS natuurkunde + scheikunde vmbo

Leeropdrachtenboek

POLARIS nask natuurkunde scheikunde

Practicum werkbladenboek

POLARIS

Physics & Chemistry

POLARIS nask natuurkunde scheikunde

Structuur POLARIS natuurkunde + scheikunde havo/vwo

Iedere paragraaf bestaat uit twee pagina’s theorie, twee pagina’s oefenen en twee pagina’s ontdekken. Een belangrijk uitgangspunt is dat de leerdoelen nauwkeurig zijn gekoppeld aan de paragrafen en daarmee ook aan de lessen. Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelencheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Een paragraaf bevat leerstof voor twee lessen. Deze compacte indeling zorgt ervoor dat het programma altijd past in de beschikbare tijd. Het verschil tussen de streams zit voornamelijk in de moeilijkheid en opbouw van de opdrachten en in de gekozen contexten. Achterin het boek is er een overzicht van de relevante (reken)vaardigheden. Daar waar dit zinvol is, wordt er vanuit de theorie of opdrachten naar verwezen. Bij iedere paragraaf horen één of twee practica die het leerdoel ondersteunen, een inductieve en een deductieve variant. U kiest hoe u de practica inzet en welke variant daarbij hoort. Iedere paragraaf bevat de zogenaamde ‘Huisproef’, die de leerling met huis-, tuin- en keukenspullen thuis kan uitvoeren.

POLARIS digitaal

Digitale leeromgeving

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden interactieve oefendrills en oefentoetsen aangeboden waarmee uw leerlingen onbeperkt kunnen oefenen met directe feedback. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen.

Uitlegvideo

Bij elke paragraaf is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden aangeboden in het docentenmateriaal.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal (interactieve oefendrills en uitlegvideo's) en het digitale docentenmateriaal met o.a. PowerPoints, docentenhandleiding, werkbladen, uitwerkingen en toetsen. Ook kunt u enkele pagina's bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten, die met onze methode werken, is een gratis docentlicentie beschikbaar met toegang tot het digitale leerlingmateriaal en docentenmateriaal: docentenhandleiding, per paragraaf een PowerPoint met uitleg van de kernbegrippen uit de paragraaf, uitwerkingen van de opdrachten, werkbladen bij de practica en per hoofdstuk twee RTTI-gecertificeerde toetsen.

Ontvang de POLARIS nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Goed van start met POLARIS

Gaat u starten met POLARIS natuurkunde + scheikunde voor havo/vwo dan helpen we u graag goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? Uiteraard ondersteunen we u met een handleiding en instructievideo’s. Zo kunt u bijvoorbeeld altijd terugvinden hoe u met onze digitale leeromgeving werkt.

Assortiment POLARIS natuurkunde + scheikunde havo/vwo

U kunt werken met één leeropdrachtenboek met theorie en opdrachten, een practicumwerkbladenboek, een aanvullende digitale licentie en een boekvervangende licentie. De licenties geven toegang tot de interactieve oefenopdrachten en de uitlegvideo's. Of u kunt werken met de English edition.

POLARIS natuur- en scheikunde havo/vwo leerjaar 1-2

ISBN 9789492862402

Beschikbaar

€ 52,95

ISBN 9789492862419

Beschikbaar

€ 8,25

ISBN 9789492862426

Beschikbaar

€ 7,50

ISBN 9789492862327

Beschikbaar

€ 23,95

POLARIS physics & chemistry havo/vwo - English edition

ISBN 9789493113619

Beschikbaar

€ 54,95

ISBN 9789493113633

Beschikbaar

€ 7,50

ISBN 9789493113640

Beschikbaar

€ 23,95

POLARIS demolicentie

Beschikbaar

€ 0,00

Bestel een beoordelingsexemplaar

POLARIS

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van het leeropdrachtenboek, het practicumwerkbladenboek en de licenties van POLARIS natuurkunde + scheikunde havo/vwo.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over POLARIS natuurkunde + scheikunde havo/vwo of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Jolette Middeljans

Jolette Middeljans

Educatief adviseur
Alice Fahner

Alice Fahner

Educatief adviseur
Kristy Kuik

Kristy Kuik

Educatief adviseur