POLARIS NaSk havo/ vwo/gymnasium/tto

Leeropdrachtenboek en aanvullende digitale licentie voor slechts:
havo/vwo: € 23,13* per leerling per jaar!
gymnasium/vwo+:  € 23,13* per leerling per jaar!
TTO (English edition): € 23,49* per leerling per jaar!

*bij gebruik in een boekenfonds met een afschrijvingstermijn van 4 jaar en jaarlijkse aanschaf licentie

 

Wil uw school liever met een LiFo-constructie werken dan kan dat ook. Neem in dat geval even contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Terug naar de kern van het vak

De veelgebruikte methode POLARIS gaat terug naar de kern van het vak en stelt de concepten centraal. POLARIS werkt vanuit leerdoelen en is volledig RTTI-gecertificeerd. Deze aanpak maakt het doel én nut van elke opdracht en toetsopdracht duidelijk voor leerling en docent. Bovendien kunt u hiermee eenvoudig differentiëren. U kunt werken met alleen het boek, met het boek en de aanvullende licentie of volledig digitaal met de boekvervangende licentie. Voor leerjaar 1-2 zijn er losse practicum-werkbladenboeken beschikbaar. Voor u is er gratis online docentenmateriaal beschikbaar met uitwerkingen, practica en toetsen. Ook biedt POLARIS per paragraaf een presentatie om uw (online) les te verrijken. Voor tto is er een English edition beschikbaar. De Engelstalige variant volgt op de opdrachten na de Nederlandstalige editie volledig.

POLARIS

Kenmerken POLARIS NaSk h/v/g en tto

Focus op de kern van het vak

De theorie is kernachtig en legt de focus op de natuurkundige concepten, die compact en helder worden uitgelegd met relevante uitgewerkte voorbeelden en functionele afbeeldingen.

ICT voor beter begrip

Bij iedere paragraaf is er een uitlegvideo, waarin de kern van de paragraaf wordt uitgelegd. Daarnaast zijn er per paragraaf interactieve oefeningen met directe feedback en per hoofdstuk een oefentoets.

Lesstof is leerdoelgestuurd

Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Zowel de theorie, de opdrachten als de practica zijn gekoppeld aan het leerdoel.

POLARIS

Doelgerichte practica 

Bij iedere paragraaf horen één of twee practica die het leerdoel ondersteunen. Van de meeste practica is er een inductieve en een deductieve variant. U kiest hoe u de practica inzet en welke variant daarbij hoort.

Aandacht voor taal en overzicht

Er is veel aandacht besteed aan de formulering van de uitleg, de opdrachten en de lay-out. Daardoor wordt het vak toegankelijker zonder concessies te doen aan het niveau van de leerstof.

Variatie in opdrachten

Er zijn oefeningen beschikbaar over de concepten uit de paragraaf. De opdrachten bij het onderdeel oefenen en toepassen beginnen altijd met een context die een nauwe link heeft met het leerdoel van de paragraaf.

English edition: Physics & Chemistry

De Engelstalige editie is gericht op tweetalig onderwijs (tto) en volgt de Nederlandstalige editie volledig. Voor scholen die volledig digitaal willen werken is er uiteraard een boekvervangende licentie. U kunt ook werken met de English edition in leerjaar 3: POLARIS physics leeropdrachtenboek vwo/gymnasium 3 – English edition en POLARIS chemistry leeropdrachtenboek vwo/gymnasium 3 – English edition.

Goed van start met POLARIS

Wij helpen docenten gemakkelijk starten met POLARIS NaSk, natuurkunde of scheikunde. Wij ondersteunen u graag. Neem contact met ons op!

 gratis starttrainingen op maat
 gratis docentlicentie met e-book
 gratis toetsen

 gratis powerpoints
 gratis instructievideo’s en handleiding
 wij zijn altijd bereikbaar

Wat zeggen gebruikers over POLARIS?

Bekijk POLARIS NaSk h/v/g en tto

Brochure POLARIS

Leeropdrachtenboek havo/vwo 1-2

POLARIS nask natuurkunde scheikunde

Practicum werkbladenboek

POLARIS

Physics & Chemistry

POLARIS nask natuurkunde scheikunde

Leeropdrachtenboek gymnasium 1-2

Practicum werkbladenboek

Uitlegvideo

Structuur POLARIS NaSk h/v/g en tto

Iedere paragraaf bestaat uit twee pagina’s theorie, twee pagina’s oefenen en twee pagina’s ontdekken. Een belangrijk uitgangspunt is dat de leerdoelen nauwkeurig zijn gekoppeld aan de paragrafen en daarmee ook aan de lessen. Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelencheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Een paragraaf bevat leerstof voor twee lessen. Deze compacte indeling zorgt ervoor dat het programma altijd past in de beschikbare tijd. Het verschil tussen de streams zit voornamelijk in de moeilijkheid en opbouw van de opdrachten en in de gekozen contexten. Achterin het boek is er een overzicht van de relevante (reken)vaardigheden. Daar waar dit zinvol is, wordt er vanuit de theorie of opdrachten naar verwezen. Bij iedere paragraaf horen één of twee practica die het leerdoel ondersteunen, een inductieve en een deductieve variant. U kiest hoe u de practica inzet en welke variant daarbij hoort. Iedere paragraaf bevat de zogenaamde ‘Huisproef’, die de leerling met huis-, tuin- en keukenspullen thuis kan uitvoeren.

POLARIS digitaal

Digitale leeromgeving

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden interactieve oefendrills en oefentoetsen aangeboden waarmee uw leerlingen onbeperkt kunnen oefenen met directe feedback. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen.

Uitlegvideo

Bij elke paragraaf is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden aangeboden in het docentenmateriaal.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal (interactieve oefendrills en uitlegvideo's) en het digitale docentenmateriaal met o.a. PowerPoints, docentenhandleiding, werkbladen, uitwerkingen en toetsen. Ook kunt u enkele pagina's bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten, die met onze methode werken, is een gratis docentlicentie beschikbaar met toegang tot het digitale leerlingmateriaal en docentenmateriaal: docentenhandleiding, per paragraaf een PowerPoint met uitleg van de kernbegrippen uit de paragraaf, uitwerkingen van de opdrachten, werkbladen bij de practica en per hoofdstuk twee RTTI-gecertificeerde toetsen.

Ontvang de POLARIS nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Assortiment POLARIS NaSk h/v/g en tto

U kunt werken met één leeropdrachtenboek met theorie en opdrachten, een practicumwerkbladenboek, een aanvullende digitale licentie en een boekvervangende licentie. De licenties geven toegang tot de interactieve oefenopdrachten en de uitlegvideo's. Of u kunt werken met de English edition.

POLARIS NaSk havo/vwo/gymnasium leerjaar 1-2

POLARIS physics & chemistry havo/vwo - English edition

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van het leeropdrachtenboek, het practicumwerkbladenboek en de licenties van POLARIS NaSk havo/vwo/gymnasium en tto.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over POLARIS NaSk h/v/g en tto of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Boom voortgezet onderwijs: Karen van der Kolk - Educatief adviseur

Karen van der Kolk

Educatief adviseur
Boom Voortgezet Onderwijs: Jolette Middeljans - Educatief adviseur

Jolette Middeljans

Educatief adviseur
Boom Voortgezet Onderwijs: Alice Fahner - Educatief adviseur

Alice Fahner

Educatief adviseur