Zoek
Sluit dit zoekvak.

POLARIS NaSk havo/ vwo/gymnasium/tto

Leeropdrachtenboek en aanvullende digitale licentie voor slechts:
havo/vwo: € 24,33* per leerling per jaar!
gymnasium/vwo+:  € 24,33* per leerling per jaar!
TTO (English edition): € 24,70* per leerling per jaar!

*bij gebruik in een boekenfonds met een afschrijvingstermijn van 4 jaar en jaarlijkse aanschaf licentie

Wil jouw school liever met een LiFo-constructie werken dan kan dat ook. Neem in dat geval even contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Terug naar de kern van het vak

De veelgebruikte methode POLARIS gaat terug naar de kern van het vak en stelt de concepten centraal. POLARIS werkt vanuit leerdoelen en is volledig RTTI-gecertificeerd. Deze aanpak maakt het doel én nut van elke opdracht en toetsopdracht duidelijk voor leerling en docent. Bovendien kun je hiermee eenvoudig differentiëren. Je kunt werken met alleen het boek, met het boek en de aanvullende licentie of volledig digitaal met de boekvervangende licentie. Voor leerjaar 1-2 zijn er losse practicum-werkbladenboeken beschikbaar. Voor jou is er gratis online docentenmateriaal beschikbaar met uitwerkingen, practica en toetsen. Ook biedt POLARIS per paragraaf een presentatie om uw (online) les te verrijken. Voor tto is er een English edition beschikbaar. De Engelstalige variant volgt op de opdrachten na de Nederlandstalige editie volledig.

Bestel POLARIS in onze webshop:

Kenmerken POLARIS NaSk h/v/g en tto

De theorie is kernachtig en legt de focus op de natuurkundige concepten, die compact en helder worden uitgelegd met relevante uitgewerkte voorbeelden en functionele afbeeldingen.

Bij iedere paragraaf is er een uitlegvideo, waarin de kern van de paragraaf wordt uitgelegd. Daarnaast zijn er per paragraaf interactieve oefeningen met directe feedback en per hoofdstuk een oefentoets.

Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Zowel de theorie, de opdrachten als de practica zijn gekoppeld aan het leerdoel.

Bij iedere paragraaf horen één of twee practica die het leerdoel ondersteunen. Van de meeste practica is er een inductieve en een deductieve variant. Je kiest hoe je de practica inzet en welke variant daarbij hoort.

Er is veel aandacht besteed aan de formulering van de uitleg, de opdrachten en de lay-out. Daardoor wordt het vak toegankelijker zonder concessies te doen aan het niveau van de leerstof.

Er zijn oefeningen beschikbaar over de concepten uit de paragraaf. De opdrachten bij het onderdeel oefenen en toepassen beginnen altijd met een context die een nauwe link heeft met het leerdoel van de paragraaf.

English edition: Physics & Chemistry

De Engelstalige editie is gericht op tweetalig onderwijs (tto) en volgt de Nederlandstalige editie volledig. Voor scholen die volledig digitaal willen werken is er uiteraard een boekvervangende licentie. Je kunt ook werken met de English edition in leerjaar 3: POLARIS physics leeropdrachtenboek vwo/gymnasium 3 – English edition en POLARIS chemistry leeropdrachtenboek vwo/gymnasium 3 – English edition.

Goed van start met POLARIS

Wij helpen docenten gemakkelijk starten met POLARIS NaSk, natuurkunde of scheikunde. Wij ondersteunen je graag. Neem contact met ons op!

Bekijk POLARIS NaSk h/v/g en tto

Ontvang de POLARIS nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Structuur POLARIS NaSk h/v/g en tto

Iedere paragraaf bestaat uit twee pagina’s theorie, twee pagina’s oefenen en twee pagina’s ontdekken. Een belangrijk uitgangspunt is dat de leerdoelen nauwkeurig zijn gekoppeld aan de paragrafen en daarmee ook aan de lessen. Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelencheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Een paragraaf bevat leerstof voor twee lessen. Deze compacte indeling zorgt ervoor dat het programma altijd past in de beschikbare tijd. Het verschil tussen de streams zit voornamelijk in de moeilijkheid en opbouw van de opdrachten en in de gekozen contexten. Achterin het boek is er een overzicht van de relevante (reken)vaardigheden. Daar waar dit zinvol is, wordt er vanuit de theorie of opdrachten naar verwezen. Bij iedere paragraaf horen één of twee practica die het leerdoel ondersteunen, een inductieve en een deductieve variant. Je kiest hoe je de practica inzet en welke variant daarbij hoort. Iedere paragraaf bevat de zogenaamde ‘Huisproef’, die de leerling met huis-, tuin- en keukenspullen thuis kan uitvoeren.

POLARIS digitaal

Digitale leeromgeving

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden interactieve oefendrills en oefentoetsen aangeboden waarmee uw leerlingen onbeperkt kunnen oefenen met directe feedback. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen.

Uitlegvideo

Bij elke paragraaf is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden aangeboden in het docentenmateriaal.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we je een beeld van het digitale leerlingenmateriaal (interactieve oefendrills en uitlegvideo’s) en het digitale docentenmateriaal met o.a. PowerPoints, docentenhandleiding, werkbladen, uitwerkingen en toetsen. Ook kun je enkele pagina’s bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten, die met onze methode werken, is een gratis docentlicentie beschikbaar met toegang tot het digitale leerlingmateriaal en docentenmateriaal: docentenhandleiding, per paragraaf een PowerPoint met uitleg van de kernbegrippen uit de paragraaf, uitwerkingen van de opdrachten, werkbladen bij de practica en per hoofdstuk twee RTTI-gecertificeerde toetsen.

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van het leeropdrachtenboek, het practicumwerkbladenboek en de licenties van POLARIS NaSk havo/vwo/gymnasium en tto.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over POLARIS NaSk h/v/g en tto of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Karen van der Kolk

Karen van der Kolk

Default Image

Vragen?