KERN Engels havo/vwo is een nieuwe overzichtelijke RTTI-gecertificeerde lesmethode Engels die ervoor zorgt dat leerlingen de taal onmiddellijk kunnen toepassen in herkenbare situaties. Écht Engels in échte situaties. KERN Engels richt zich volledig op de vaardigheden: wekelijks komen luisteren, spreken, lezen en schrijven aan de orde. Daarnaast is er veel ruimte voor fictie en kennis van land en volk.
Naast de directe toepasbaarheid en bruikbaarheid van het Engels zorgt de methode voor de aanleg van een gedegen basiskennis. En er is aandacht voor sociale vaardigheden en interculturele competenties die belangrijk zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. KERN Engels sluit aan bij het onderwijs zoals dat op uw school wordt gegeven. U kunt aan de slag met boeken, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie van beide.

KERN Engels havo/vwo | kenmerken

  • focus op de kern van het vak Engels
  • inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving afgestemd op havo/vwo
  • een volledig RTTI-gecertificeerde methode
  • alle leerstof voor één jaar bij elkaar
  • motiveert de leerling met uitdaging en succes
  • lezen, kijken/luisteren, spreken en schrijven staan centraal
  • topkwaliteit voor een acceptabele prijs
  • grondig getest in de praktijk

KERN Engels havo/vwo | structuur

KERN Engels motiveert de leerling met voldoende uitdaging en succesbelevingen. Dat kan alleen met leerstof die voor de leerling behapbaar en uitvoerbaar is. Daarom maakt KERN scherpe keuzes. Havo/vwo-leerlingen werken met een tekstboek en een schrift. De teksten, opdrachten en theorie staan overzichtelijk bij elkaar. Een lesweek bestaat uit drie lessen en wordt geopend met een introductiefilm. Een les in het boek is een les in de klas, met een kop en een staart. In elke les wordt aan één leerdoel gewerkt. Alle vragen in de les zijn gericht op dat leerdoel. In de eerste les staan de vaardigheden kijken, luisteren en lezen centraal. In de tweede en derde les wordt de toepassing van de taal geoefend met spreken en schrijven. De lessen worden ondersteund met woordenschat, chunks en uitleg van grammatica, uitspraak en andere taalverschijnselen. In iedere vierde lesweek wordt vervolgens aandacht besteed aan kennis van land en volk en fictie van Engelstalige landen.

Iedere week opent met een film waarin het thema van de week wordt geïntroduceerd in échte, herkenbare situaties.

In elke les wordt aan één concreet leerdoel gewerkt.
Het leerdoel is leerlinggericht geformuleerd in één betekenisvolle zin.

Compact, zo veel mogelijk puntsgewijs en met voorbeelden.

Oefeningen met afwisselende werkvormen, voorzien van RTTI-codering.

Check of het leerdoel is bereikt op alle RTTI-niveaus.

Meld u hier aan voor de pilot van KERN Engels havo/vwo leerjaar 1

KERN ENGELS HAVO/VWO | DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

KERN Nederlands vmbo Boom voortgezet onderwijs Groningen

KERN Engels havo/vwo voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Er zijn twee verschillende licenties beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leerboek) en de boekvervangende licentie. In beide licenties zitten de introductiefilms, de uitlegvideo’s en de adaptieve oefendrills op het gebied van woordenschat, grammatica en spelling. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook nog het digitale leerboek.

Een lesweek bestaat uit drie lessen en wordt geopend met een introductiefilm. Deze introductiefilms zijn speciaal gemaakt voor KERN Engels havo/vwo en sluiten volledig aan op de doelgroep.

Bij alle lees, luister, spreek en schrijflessen van KERN Engels havo/vwo is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

Alle bronteksten van KERN Engels havo/vwo zijn ingesproken in de Voorlezer. De Voorlezer heeft een instelbare lettergrootte, interlinie en achtergrondkleur. De woordenlijsten worden voorgelezen in de introductiefilms.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden drills aangeboden voor de training van woordenschat, grammatica en spelling. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen. Voor scholen bestaat de mogelijkheid om via een aanvullend account de prestaties van de leerlingen in een dashboard te volgen.

KERN ENGELS HAVO/VWO | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

KERN Engels havo/vwo biedt gratis docentenmateriaal: per les een PowerPoint met uitleg en extra voorbeelden, een differentiatieblad, antwoorden, docentenhandleiding, woordenlijsten en toetsen. Om toegang te krijgen tot het docentenmateriaal, kunnen docenten die de lesmethode gebruiken hier een account aanvragen.

Het is voor de docent ook mogelijk om te beschikken over de aanvullende licentie voor leerlingen en de boekvervangende licentie. Deze licenties kunt u rechtstreeks bij ons bestellen tegen 50% korting. In beide licenties zitten de introductiefilms, de uitlegvideo’s en de adaptieve oefendrills op het gebied van woordenschat, grammatica en spelling. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook het digitale leerboek.

KERN ENGELS HAVO/VWO | AANBOD

U kunt werken met de leerboeken én de aanvullende licentie of werken met de boekvervangende licentie inclusief de digitale leerboeken. Met beide licenties krijgt u toegang tot de introductiefilms bij de lessen, de uitlegvideo’s, voorlezers en de drills. De licentie is geschikt voor praktisch alle devices. U kunt komend schooljaar starten met leerjaar 1.

 

ONDERBOUW
LEERBOEK ISBN 9789492862204 KERN Engels leerboek 1 havo/vwo verwacht voorjaar 2019 € 47,50
LEERBOEK ISBN 9789492862259 KERN Engels leerboek 2 havo/vwo verwacht voorjaar 2020 € 47,50
LICENTIE ISBN 9789492862211 KERN Engels licentie aanvullend havo/vwo (naast het leerboek) verwacht zomer 2019 € 12,50
LICENTIE ISBN 9789492862228 KERN Engels licentie boekvervangend havo/vwo (met digitale leerboek) verwacht zomer 2019 € 24,95

Ontvang de KERN Engels nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons KERN team

Wilt u meer weten over KERN Engels havo/vwo of een informatief gesprek aanvragen? Ons KERN team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Herre van Brug

Herre van Brug

Uitgever KERN Engels
Mathilde Engelsma

Mathilde Engelsma

Projectleider KERN Engels
Angela van Raak

Angela van Raak

Educatief adviseur
Kathrin Varbelow

Kathrin Varbelow

Educatief adviseur
22694226972269223714