KERN ENGELS voor havo/vwo

KERN Engels havo/vwo is een zeer overzichtelijke nieuwe methode Engels die ervoor zorgt dat leerlingen de taal onmiddellijk kunnen toepassen in herkenbare situaties waarin wekelijks luisteren, spreken, lezen en schrijven aan de orde komen. Daarnaast is er veel ruimte voor fictie en kennis van land en volk. Naast de directe toepasbaarheid en bruikbaarheid van het Engels zorgt de methode voor de aanleg van een gedegen basiskennis. En er is aandacht voor sociale vaardigheden en interculturele competenties die belangrijk zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. KERN Engels sluit aan bij het onderwijs zoals dat op uw school wordt gegeven. U kunt aan de slag met boeken, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie van beide.

  • focus op de kern van het vak Engels
  • inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving afgestemd op havo/vwo
  • een volledig RTTI-gecertificeerde methode
  • alle leerstof voor één jaar bij elkaar
  • motiveert de leerling met uitdaging en succes
  • lezen, kijken/luisteren, spreken en schrijven staan centraal
  • topkwaliteit voor een acceptabele prijs
  • grondig getest in de praktijk

KERN Engels havo/vwo | structuur

Havo/vwo-leerlingen werken met een tekstboek en een schrift. De teksten, opdrachten en theorie staan overzichtelijk bij elkaar. Een lesweek bestaat uit drie lessen en wordt geopend met een introductiefilm. Een les in het boek is een les in de klas, met een kop en een staart. In elke les wordt aan één leerdoel gewerkt. Alle vragen in de les zijn gericht op dat leerdoel. In de eerste les staan de vaardigheden kijken, luisteren en lezen centraal. In de tweede en derde les wordt de toepassing van de taal geoefend met spreken en schrijven. De lessen worden ondersteund met woordenschat, chunks en uitleg van grammatica, uitspraak en andere taalverschijnselen. In iedere vierde lesweek wordt vervolgens aandacht besteed aan kennis van land en volk en fictie van Engelstalige landen.

Ontvang de KERN Engels nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons KERN Engels team

Wilt u meer weten over KERN Engels havo/vwo of een informatief gesprek aanvragen? Ons KERN team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Elout Roeland
Herre van Brug

Herre van Brug

Uitgever KERN Engels
Mathilde Engelsma

Mathilde Engelsma

Projectleider KERN Engels
Angela van Raak

Angela van Raak

Educatief adviseur
19858226942269722692