Zoek
Sluit dit zoekvak.

KERN Engels havo &vwo onderbouw

Leerboek en aanvullende digitale licentie voor slechts € 27,60* per leerling per jaar!

*bij gebruik in een boekenfonds met een afschrijvingstermijn van 4 jaar en jaarlijkse aanschaf licentie

Wil uw school liever met een LiFo-constructie werken dan kan dat ook. Neem in dat geval even contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Écht Engels in échte situaties

KERN Engels is de nieuwe complete lesmethode Engels voor havo/vwo, die ervoor zorgt dat uw leerlingen de taal onmiddellijk kunnen toepassen in levensechte taalgebruikssituaties. Écht Engels, in échte situaties! De vaardigheden komen geïntegreerd aan bod in gevarieerde taalopdrachten. De grammatica wordt apart behandeld. De opdrachten zijn meteen na de uitleg van elk grammaticaonderdeel geplaatst. Laagdrempelig formatief handelen is goed mogelijk met RTTI in alle lessen en toetsen. KERN Engels biedt uitdagende fictielessen en teksten over culturele fenomenen van Engelstalige landen. Voor docenten is er een rijkgevulde gratis docentenomgeving. Voor leerlingen bevat de digitale omgeving: films, uitlegvideo’s, audiofragmenten, extra adaptieve oefeningen en ingebouwde leesapplicatie.

Nieuw: CORE Engels havo/vwo bovenbouw>>

Bestel KERN Engels in onze webshop:

Kenmerken KERN Engels vmbo

Leer snel Engels door veel te oefenen met lezen, luisteren, schrijven en spreken. In de eerste les van de week ligt de nadruk op lezen en kijken/luisteren. In de tweede en derde les is er veel aandacht voor spreken en schrijven!

Motiveer uw leerlingen met korte, afwisselende onderwerpen. Elke week staat één onderwerp in de drie lessen centraal, met een duidelijk lesdoel en een lesdoelcheck.

De vaardigheden komen geïntegreerd aan bod in gevarieerde taalopdrachten. Daarnaast staan in elke les één of meerdere samenwerkingsopdrachten.

Online omgeving met films, uitlegvideo’s, audiofragmenten, extra adaptieve oefeningen en ingebouwde leesapplicatie. Ieder thema start met de introductiefilm, waarin vocabulaire en chunks zijn opgenomen.

KERN Engels spreekt tot de verbeelding door de uitdagende fictielessen en interessante teksten over culturele fenomenen van Engelstalige landen.

De grammatica kan worden geraadpleegd voor uitleg en oefening. En er is een kernachtige uitleg van strategieën om teksten en fragmenten te leren begrijpen.

Goed van start met KERN Engels vmbo

Wij helpen docenten gemakkelijk starten met KERN Engels. Wij ondersteunen u graag. Neem contact met ons op!

Bekijk KERN havo/vwo

Ontvang de KERN Engels nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Structuur KERN Engels havo/vwo

Leerjaar 1 en 2:
De vaste opbouw en structuur biedt houvast en duidelijkheid, waardoor zelfstandig werken goed mogelijk is. Elke week staat één onderwerp in drie lessen centraal. We motiveren uw leerlingen met korte, afwisselende onderwerpen. Het onderwerp wordt geïntroduceerd door een introductiefilm. Een les in het boek is een les in de klas. Op die manier heeft een les altijd een ‘kop en een staart’. Elke les start met het lesdoel en sluit af met de lesdoelcheck voor een heldere focus. In de eerste les van de week gaan uw leerlingen veel lezen, kijken en luisteren. In de tweede en derde les van de week gaan ze veel oefenen met spreken en schrijven. Na drie weken krijgen de leerlingen uitdagende fictielessen en teksten over culturele fenomenen van Engelstalige landen. De grammatica achter in het boek kan altijd worden geraadpleegd voor uitleg en oefening.

Leerjaar 3:
In het derde jaar ligt de nadruk nog steeds op lezen, luisteren, kijken, schrijven en spreken. Er worden grotere onderwerpen besproken (werk, taal, school, …). In drie afzonderlijke lessen gaan we in op een aansprekend deelaspect van zo’n groot thema. In de vierde les komt fictie aan bod. In iedere les komen de vaardigheden geïntegreerd aan bod en wordt een grammaticaal onderwerp behandeld. Een les bestaat uit drie delen:

*SETTLING IN – Een introductie op het onderwerp
*IN-DEPTH – De leerling leert meer over het onderwerp en zoekt verdieping
*REFLECT AND CREATE – De leerling reflecteert op het onderwerp en zet het geleerde in bij een uitgebreide taaltaak


Bovenbouw:

Nieuw: CORE Engels havo/vwo bovenbouw>>

KERN Engels digitaal

Introductiefilms

Een lesweek wordt geopend met een introductiefilm. Per onderwerp is er een film waarin het onderwerp wordt geïntroduceerd. Deze introductiefilms zijn speciaal gemaakt voor KERN Engels vmbo en sluiten volledig aan op de belevingswereld van de vmbo-leerlingen. De films zijn Engelstalig.

Uitlegvideo's

Elke communicatieles heeft een uitlegvideo met de belangrijkste theorie, elke woordenlijst heeft een vocabulairevideo waarin de uitspraak van de woorden wordt voorgedaan. De uitlegvideo’s geven jouw leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen.

Voorlezers

De audiofragmenten voor de luisteropdrachten zijn eenvoudig te vinden bij de les. De teksten uit het boek zijn te beluisteren in de voorleesapplicatie. De voorlezer heeft een instelbare lettergrootte, interlinie en achtergrondkleur. De woordenlijsten worden voorgelezen in de introductiefilms.

Adaptief oefenprogramma

In het adaptieve oefenprogramma Drillster staan bij de receptieve les (kijken, luisteren en lezen) drills waarmee de woordenschat en juiste schrijfwijze wordt geoefend. Bij de productieve les (schrijven en spreken) worden de chunks geoefend en de gesprekszinnen. Leerlingen kunnen goed oefenen met Drillster op een smartphone.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we je een beeld van het digitale leerling- en docentenmateriaal met per les een PowerPoint met uitleg en extra voorbeelden, differentiatieblad, antwoorden, docentenhandleiding, woordenlijsten en toetsen. Bekijk ook enkele pagina’s in de bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten, die met onze methode werken, is een gratis docentlicentie beschikbaar met toegang tot het digitale leerlingmateriaal en docentenmateriaal: per les een PowerPoint met uitleg en extra voorbeelden, een differentiatieblad, antwoorden, docentenhandleiding, woordenlijsten en toetsen.

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leerboeken en licenties van KERN Engels havo/vwo.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over KERN Engels havo/vwo of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Karen van der Kolk

Karen van der Kolk

Default Image

Vacature