POLARIS scheikunde havo/vwo/gymnasium/tto

Leeropdrachtenboek en aanvullende digitale
licentie voor slechts € 20,73 per leerling per jaar!

English edition voor TTO slechts € 21,24 per leerling per jaar!

Leren waar het om draait

POLARIS scheikunde is de nieuwe RTTI-methode scheikunde voor havo en vwo/gymnasium waarin de vakconcepten weer centraal staan. De inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving zijn afgestemd op het betreffende niveau. De theorie is kernachtig geschreven en legt de focus op de scheikundige concepten. De concepten worden compact en helder uitgelegd met relevante, uitgewerkte voorbeelden en functionele afbeeldingen. POLARIS scheikunde is overzichtelijk, kernachtig en doelgericht én geeft u alle ruimte om uw eigen accenten te leggen. De methode heeft bij iedere paragraaf één of twee practica. Van de meeste practica is er een inductieve en een deductieve variant. Iedere paragraaf bevat de zogenaamde ‘Huisproef’, die de leerling met huis-, tuin- en keukenspullen thuis kan uitvoeren.

POLARIS

Kenmerken POLARIS scheikunde

Focus op concepten

De methode legt de focus op de scheikundige concepten. De concepten worden compact en helder uitgelegd met relevante, uitgewerkte voorbeelden en functionele afbeeldingen.

Volledig RTTI-gecertificeerd

Laagdrempelig formatief handelen met RTTI in alle leerdoelen, opdrachten en toetsen. Leerdoelen. opdrachten en toetsen zijn volledig RTTI-gecertificeerd.

Doelgerichte practica

Bij iedere paragraaf horen één of twee practica en de huisproef. Van de meeste practica is er een inductieve en een deductieve variant. Practica online of als werkbladenboek in een check- of ontdekvariant.

Lesstof is leerdoelgestuurd

Elke paragraaf in het leeropdrachtenboek start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck. Leerlinggericht geformuleerd voor focus in de les.

Overzichtelijk met duidelijke structuur

Zes hoofdstukken van vijf paragrafen. Twee pagina’s theorie, twee pagina’s oefenen en twee pagina’s toepassen voor havo of ontdekken voor vwo/gym.

Uitgebreid gratis docentenmateriaal

Gratis online docentenmateriaal voor methodegebruikers met uitwerkingen, practica, presentaties en toetsen. Per paragraaf is een presentatie beschikbaar  om uw (online) les te verrijken.

English edition: POLARIS chemistry

POLARIS chemistry leeropdrachtenboek vwo/gymnasium 3 – English edition is beschikbaar voor schooljaar 2021-2022, net als de beide digitale licenties. Deze editie is gericht op tweetalig onderwijs (TTO) en volgt de Nederlandstalige editie volledig. Voor scholen die volledig digitaal willen werken is er uiteraard een boekvervangende licentie. U kunt komend schooljaar ook werken met de English edition physics in leerjaar 3.

Wat zeggen gebruikers over POLARIS?

Bekijk POLARIS scheikunde

Brochure POLARIS

POLARIS natuurkunde + scheikunde vmbo

Leerboek havo 3

POLARIS nask natuurkunde scheikunde

Leerboek vwo/gymnasium 3

POLARIS nask natuurkunde scheikunde

Chemistry vwo/gymnasium 3

Structuur POLARIS scheikunde

POLARIS scheikunde havo en vwo/gymnasium is zeer gestructureerd opgebouwd. Er zijn zes hoofdstukken van vijf paragrafen. Een paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck. Er zijn twee pagina’s theorie, twee pagina’s oefenen en twee pagina’s toepassen (havo) of ontdekken (vwo/gymnasium). Een paragraaf bevat leerstof voor twee tot drie lessen waardoor het programma altijd past in de beschikbare tijd. Bij iedere paragraaf horen één of twee practica. Van de meeste practica is er een inductieve en een deductieve variant. Practica online of als werkbladenboek in een check- of ontdekvariant.

POLARIS digitaal

Uitlegvideo's

Bij elke paragraaf van POLARIS scheikunde havo en vwo/gymnasium is een korte uitlegvideo over de kernconcepten beschikbaar. De uitlegvideo's geven jouw leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen.

Adaptief oefenprogramma

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden oefendrills aangeboden als aanvulling op de lesstof. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Ideaal ook voor smartphone. Per paragraaf is er één drill beschikbaar om het lesdoel te toetsen.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal en het digitale docentenmateriaal met antwoorden, docentenhandleiding, differentiatiemogelijkheden en toetsen. Ook kunt u enkele pagina's bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten, die met onze methode werken, is een gratis docentlicentie beschikbaar met toegang tot het digitale leerlingmateriaal en docentenmateriaal: docentenhandleiding, per paragraaf een PowerPoint met uitleg van de kernbegrippen uit de paragraaf, uitwerkingen van de opdrachten, werkbladen bij de practica en per hoofdstuk twee RTTI-gecertificeerde toetsen.

Ontvang de POLARIS nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Goed van start met POLARIS scheikunde

Gaat u starten met POLARIS scheikunde voor havo of vwo/gymnasium dan helpen we u graag goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? Uiteraard ondersteunen we u met een handleiding en instructievideo’s. Zo kunt u bijvoorbeeld altijd terugvinden hoe u met onze digitale leeromgeving werkt.

Assortiment POLARIS scheikunde onderbouw

U kunt werken met het leeropdrachtenboek met theorie en opdrachten, een practicumwerkbladenboek en de aanvullende licentie of volledig digitaal werken met de boekvervangende licentie. De licenties geven toegang tot een uitlegvideo per paragraaf en de interactieve oefenomgeving.

POLARIS scheikunde havo onderbouw

ISBN 9789492862839

Beschikbaar

€ 52,95

ISBN 9789492862723

Beschikbaar

€ 8,25

ISBN 9789492862730

Beschikbaar

€ 7,50

ISBN 9789492862846

Beschikbaar

€ 23,95

POLARIS scheikunde vwo/gymnasium onderbouw

ISBN 9789492862754

Beschikbaar

€ 52,95

ISBN 9789492862877

Beschikbaar

€ 8,25

ISBN 9789492862761

Beschikbaar

€ 7,50

ISBN 9789492862945

Beschikbaar

€ 23,95

POLARIS chemistry vwo/gymnasium TTO - English edition

ISBN 9789493224032

Beschikbaar

€ 54,95

ISBN 9789493224063

Beschikbaar

€ 7,50

ISBN 9789493224070

Beschikbaar

€ 23,95

POLARIS demolicentie

Beschikbaar

€ 0,00

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leeropdrachtenboeken, practicumwerkboeken en licenties van POLARIS scheikunde.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over POLARIS scheikunde of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

Jolette Middeljans

Jolette Middeljans

Educatief adviseur
Alice Fahner

Alice Fahner

Educatief adviseur
Kristy Kuik

Kristy Kuik

Educatief adviseur