POLARIS scheikunde havo/vwo/gymnasium/tto

Leeropdrachtenboek en aanvullende digitale licentie voor
slechts € 23,13* (leerjaar 3) en € 25,99* (vanaf leerjaar 4) per leerling per jaar!

English edition voor TTO slechts € 23,49* per leerling per jaar!

*bij gebruik in een boekenfonds met een afschrijvingstermijn van 4 jaar en jaarlijkse aanschaf licentie

 

Wil uw school liever met een LiFo-constructie werken dan kan dat ook. Neem in dat geval even contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Leren waar het om draait

De nieuwe methode POLARIS scheikunde gaat terug naar de kern van het vak en stelt de concepten centraal. POLARIS werkt vanuit leerdoelen en is volledig RTTI-gecertificeerd. Deze aanpak maakt het doel én nut van elke opdracht en toetsopdracht duidelijk voor leerling en docent. Bovendien kunt u hiermee eenvoudig differentiëren. U kunt werken met het alleen het boek, met het boek en de aanvullende licentie of volledig digitaal met de boekvervangende licentie. Ook zijn er losse practicum-werkbladenboeken beschikbaar. Voor u biedt POLARIS scheikunde gratis online docentenmateriaal met uitwerkingen, practica en toetsen. Ook is er per paragraaf een presentatie beschikbaar om uw (online) les te verrijken. Het doel van POLARIS is om leerlingen uit te dagen met relevante en interessante leerstof. Daarbij wordt de lat hoger gelegd.

POLARIS

Volledig aangepast aan wijzigingen syllabi havo en vwo

Met ingang van 2022 gelden er nieuwe syllabi voor de centrale examens scheikunde havo en vwo/gym. Dit betekent dat al na de zomer leerlingen van 4 havo en 4 vwo/gym het gewijzigde programma gaan volgen. Het eerste examen volgens de nieuwe syllabi is dus voor havo in 2024 en voor vwo/gym in 2025. De nieuwe methode POLARIS scheikunde is volledig afgestemd op de nieuwe syllabus zodat uw leerlingen vanaf komend schooljaar perfect worden voorbereid op het eindexamen.

Kenmerken POLARIS scheikunde

Aangepast aan wijzigingen in de syllabi

POLARIS scheikunde is volledig aangepast aan het gewijzigde examenprogramma havo en vwo/gym. Uw leerlingen worden vanaf komend schooljaar perfect voorbereid op het eindexamen.

Doelgerichte practica

Bij iedere paragraaf horen één of twee practica die het leerdoel ondersteunen. Van de meeste practica is er een inductieve en een deductieve variant. U kiest hoe u de practica inzet en welke variant daarbij hoort.

Overzichtelijk met duidelijke structuur

Zes hoofdstukken van vijf paragrafen. Twee pagina’s theorie, twee pagina’s oefenen en twee pagina’s toepassen voor havo of ontdekken voor vwo/gymnasium.

Lesstof is leerdoelgestuurd

Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Zowel de theorie, de opdrachten als de practica zijn gekoppeld aan het leerdoel.

ICT voor beter begrip

Bij iedere paragraaf is er een uitlegvideo, waarin de kern van de paragraaf wordt uitgelegd. Daarnaast zijn er per paragraaf interactieve oefeningen met directe feedback en per hoofdstuk een oefentoets.

Volledig RTTI-gecertificeerd

Laagdrempelig formatief handelen met RTTI in alle leerdoelen, opdrachten en toetsen. Leerdoelen. opdrachten en toetsen zijn volledig RTTI-gecertificeerd.

English edition: POLARIS chemistry

De Engelstalige editie is gericht op tweetalig onderwijs (tto) en volgt de Nederlandstalige editie volledig. U kunt dit jaar werken met vwo/gymnasium leerjaar 3. Voor scholen die volledig digitaal willen werken is er uiteraard een boekvervangende licentie. U kunt komend schooljaar ook werken met de English edition physics in leerjaar 3.

Goed van start met POLARIS scheikunde

Wij helpen docenten gemakkelijk starten met POLARIS NaSk, natuurkunde of scheikunde. Wij ondersteunen u graag. Neem contact met ons op!

 gratis starttrainingen op maat
 gratis docentlicentie met e-book
 gratis toetsen

 gratis powerpoints
 gratis instructievideo’s en handleiding
 wij zijn altijd bereikbaar

Wat zeggen gebruikers over POLARIS scheikunde?

Bekijk POLARIS scheikunde

Brochure POLARIS

Leerboek havo 3

POLARIS nask natuurkunde scheikunde

Leerboek vwo/gymnasium 3

POLARIS nask natuurkunde scheikunde

Chemistry vwo/gymnasium 3

Leerboek vwo/gymnasium 4

Structuur POLARIS scheikunde

POLARIS scheikunde havo en vwo/gymnasium is zeer gestructureerd opgebouwd. Er zijn zes hoofdstukken van vijf paragrafen. Een paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck. Er zijn twee pagina’s theorie, twee pagina’s oefenen en twee pagina’s toepassen (havo) of ontdekken (vwo/gymnasium). Een paragraaf bevat leerstof voor twee tot drie lessen waardoor het programma altijd past in de beschikbare tijd. Bij iedere paragraaf horen één of twee practica. Van de meeste practica is er een inductieve en een deductieve variant. Practica online of als werkbladenboek in een check- of ontdekvariant.

POLARIS digitaal

Uitlegvideo's

Bij elke paragraaf van POLARIS scheikunde havo en vwo/gymnasium is een korte uitlegvideo over de kernconcepten beschikbaar. De uitlegvideo's geven jouw leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen.

Adaptief oefenprogramma

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden oefendrills aangeboden als aanvulling op de lesstof. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Ideaal ook voor smartphone. Per paragraaf is er één drill beschikbaar om het lesdoel te toetsen.

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal en het digitale docentenmateriaal met antwoorden, docentenhandleiding, differentiatiemogelijkheden en toetsen. Ook kunt u enkele pagina's bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten, die met onze methode werken, is een gratis docentlicentie beschikbaar met toegang tot het digitale leerlingmateriaal en docentenmateriaal: docentenhandleiding, per paragraaf een PowerPoint met uitleg van de kernbegrippen uit de paragraaf, uitwerkingen van de opdrachten, werkbladen bij de practica en per hoofdstuk twee RTTI-gecertificeerde toetsen.

Ontvang de POLARIS nieuwsflits en blijf op de hoogte!

  Assortiment POLARIS scheikunde

  U kunt werken met het leeropdrachtenboek met theorie en opdrachten, een practicumwerkbladenboek en de aanvullende licentie of volledig digitaal werken met de boekvervangende licentie. De licenties geven toegang tot een uitlegvideo per paragraaf en de interactieve oefenomgeving.

  POLARIS scheikunde havo

  ISBN 9789492862839

  ISBN 9789492862723

  ISBN 9789493224117

  ISBN 9789464420906

  POLARIS scheikunde vwo/gymnasium

  ISBN 9789492862839

  ISBN 9789492862723

  ISBN 9789493224179

  ISBN 9789464420913

  POLARIS chemistry vwo/gymnasium tto - English edition

  POLARIS licenties

  Bestel een beoordelingsexemplaar

  Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leeropdrachtenboeken, practicumwerkboeken en licenties van POLARIS scheikunde.

  Kom in contact met uw adviseur

  Wilt u meer weten over POLARIS scheikunde of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.

  Jolette Middeljans

  Jolette Middeljans

  Educatief adviseur
  Alice Fahner

  Alice Fahner

  Educatief adviseur
  Kristy Kuik

  Kristy Kuik

  Educatief adviseur