Zoek
Sluit dit zoekvak.

POLARIS scheikunde havo/vwo/gymnasium/tto

Leeropdrachtenboek en aanvullende digitale licentie voor
slechts € 23,13* (leerjaar 3) en € 25,99* (vanaf leerjaar 4) per leerling per jaar!

English edition voor TTO slechts € 23,49* per leerling per jaar!

*bij gebruik in een boekenfonds met een afschrijvingstermijn van 4 jaar en jaarlijkse aanschaf licentie

Wil uw school liever met een LiFo-constructie werken dan kan dat ook. Neem in dat geval even contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Leren waar het om draait

De nieuwe methode POLARIS scheikunde gaat terug naar de kern van het vak en stelt de concepten centraal. POLARIS werkt vanuit leerdoelen en is volledig RTTI-gecertificeerd. Deze aanpak maakt het doel én nut van elke opdracht en toetsopdracht duidelijk voor leerling en docent. Bovendien kunt u hiermee eenvoudig differentiëren. U kunt werken met het alleen het boek, met het boek en de aanvullende licentie of volledig digitaal met de boekvervangende licentie. Ook zijn er losse practicum-werkbladenboeken beschikbaar. Voor u biedt POLARIS scheikunde gratis online docentenmateriaal met uitwerkingen, practica en toetsen. Ook is er per paragraaf een presentatie beschikbaar om uw (online) les te verrijken. Het doel van POLARIS is om leerlingen uit te dagen met relevante en interessante leerstof. Daarbij wordt de lat hoger gelegd.

Bestel POLARIS in onze webshop:

Volledig aangepast aan wijzigingen syllabi havo en vwo

De nieuwe methode POLARIS scheikunde is volledig afgestemd op de nieuwe syllabus zodat uw leerlingen goed worden voorbereid op het eindexamen.

Kenmerken POLARIS scheikunde

POLARIS scheikunde is volledig aangepast aan het gewijzigde examenprogramma havo en vwo/gym. Uw leerlingen worden vanaf komend schooljaar perfect voorbereid op het eindexamen.

Bij iedere paragraaf horen één of twee practica die het leerdoel ondersteunen. Van de meeste practica is er een inductieve en een deductieve variant. U kiest hoe u de practica inzet en welke variant daarbij hoort.

Zes hoofdstukken van vijf paragrafen. Twee pagina’s theorie, twee pagina’s oefenen en twee pagina’s toepassen voor havo of ontdekken voor vwo/gymnasium.

Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Zowel de theorie, de opdrachten als de practica zijn gekoppeld aan het leerdoel

Bij iedere paragraaf is er een uitlegvideo, waarin de kern van de paragraaf wordt uitgelegd. Daarnaast zijn er per paragraaf interactieve oefeningen met directe feedback en per hoofdstuk een oefentoets.

Laagdrempelig formatief handelen met RTTI in alle leerdoelen, opdrachten en toetsen. Leerdoelen. opdrachten en toetsen zijn volledig RTTI-gecertificeerd

English edition: POLARIS chemistry

De Engelstalige editie is gericht op tweetalig onderwijs (tto) en volgt de Nederlandstalige editie volledig. U kunt dit jaar werken met vwo/gymnasium leerjaar 3. Voor scholen die volledig digitaal willen werken is er uiteraard een boekvervangende licentie. U kunt komend schooljaar ook werken met de English edition physics in leerjaar 3.

Goed van start met POLARIS scheikunde

Wij helpen docenten gemakkelijk starten met POLARIS NaSk, natuurkunde of scheikunde. Wij ondersteunen u graag. Neem contact met ons op!

Bekijk POLARIS scheikunde

Ontvang de POLARIS nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Structuur POLARIS scheikunde

POLARIS scheikunde havo en vwo/gymnasium is zeer gestructureerd opgebouwd. Er zijn zes hoofdstukken van vijf paragrafen. Een paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelcheck. Er zijn twee pagina’s theorie, twee pagina’s oefenen en twee pagina’s toepassen (havo) of ontdekken (vwo/gymnasium). Een paragraaf bevat leerstof voor twee tot drie lessen waardoor het programma altijd past in de beschikbare tijd. Bij iedere paragraaf horen één of twee practica. Van de meeste practica is er een inductieve en een deductieve variant. Practica online of als werkbladenboek in een check- of ontdekvariant.

POLARIS digitaal

Uitlegvideo's

Bij elke paragraaf van POLARIS scheikunde havo en vwo/gymnasium is een korte uitlegvideo over de kernconcepten beschikbaar. De uitlegvideo’s geven jouw leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen.

Digitale leeromgeving

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden oefendrills aangeboden als aanvulling op de lesstof. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Ideaal ook voor smartphone. Per paragraaf is er één drill beschikbaar om het lesdoel te toetsen

Demolicentie docenten

Met de gratis demolicentie geven we u een beeld van het digitale leerlingenmateriaal en het digitale docentenmateriaal met antwoorden, docentenhandleiding, differentiatiemogelijkheden en toetsen. Ook kunt u enkele pagina’s bekijken in de digitale bladerboeken.

Digitaal docentenmateriaal

Voor docenten, die met onze methode werken, is een gratis docentlicentie beschikbaar met toegang tot het digitale leerlingmateriaal en docentenmateriaal: docentenhandleiding, per paragraaf een PowerPoint met uitleg van de kernbegrippen uit de paragraaf, uitwerkingen van de opdrachten, werkbladen bij de practica en per hoofdstuk twee RTTI-gecertificeerde toetsen.

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leeropdrachtenboeken, practicumwerkboeken en licenties van POLARIS scheikunde.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over POLARIS scheikunde of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.